skip to Main Content

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι Έλληνες σύμφωνα με τo Forbes: Κορυφαία η Μαρία Αγγελικούση – Δείτε τις θέσεις και τις περιουσίες τους

10 πλουσιότεροι Έλληνες

Το 2024 σύμφωνα με τη λίστα του Forbes η χρονιά ήταν εξαιρετικά καλή για τους δισεκατομμυριούχους αγφύ αυξήθηκαν κατά 141 άτομα φτάνοντας συνολικά τους 2.781 και συνολική περιουσία πάνω από 14,2 τρισ. δολάρια.

Πρώτος ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό με 233 δισ. δολ, και ακολουθούν στην πεντάδα τέσσερεις Αμερικανοί, ο Έλον Μασκ με 195, ο Τζεφ Μπέζος με 194, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ με 177 και ο Λάρι Έλισον της Oracle με 141.

Φυσικά από τη μακρά λίστα των πλουσιότερων πλουσίων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Έλληνες. Πρώτη των πρώτων από ελληνικής πλευράς και νεότερη όλων, η Μαρία Αγγελικούση, με περιουσία 6,4 δισ. δολ, ενώ συνολικά οι δέκα πλουσιότεροι Έλληνες συγκεντρώνουν περίπου 27 δισ.!

Δείτε ΕΔΩ όλη της λίστα του Forbes

Οι 10 πλουσιότεροι Έλληνες

Πρώτη στην κατάταξη της φετινής λίστας του Forbes και νεότερη όλων, η Μαρία Αγγελικούση, η περιουσία της οποίας ενισχύθηκε από τα 5,6 δισ. δολάρια πέρυσι στα 6,4 δισ. δολάρια. Η 42χρονη Μαρία Αγγελικούση είναι διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια του ομίλου Αγγελικούση, της ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, και πλέον κατατάσσεται στην 432η θέση παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Βαγγέλης Μαρινάκης – Μαρία Αγγελικούση: Το μέλλον της ναυτιλίας στο μεγάλο συνέδριο για το φυσικό αέριο

Δεύτερος πιο πλούσιος Έλληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, γνωστός και ως «Τέλης», όπως σημειώνει το Forbes, με επιχειρήσεις στον κλάδο των μετάλλων. Η περιουσία του 62χρονου κροίσου έφθασε τα 3,3 δισ. δολ. φέτος και βρίσκεται στην 991η θέση στον κόσμο.

Τρίτος αναδεικνύεται ο Φίλιππος Νιάρχος, ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου εφοπλιστή, Σταύρου Νιάρχου, που κληρονόμησε μεγάλο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. H περιουσία του φθάνει τα 2,8 δισ. δολ. και βρίσκεται στην 1187 θέση παγκοσμίως.

Τέταρτη θέση για την οικογένεια Γιώργου Προκοπίου, που εμφανίζεται στην 1286η θέση με περιουσία 2,6 δισ. δολ. Ο Γιώργος Προκοπίου κατέχει τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες Dynacom, Dynagas Holding και Sea Traders, καθώς και το 42% της εισηγμένης Dynagas LNG Partners.

Πέμπτη θέση ανάμεσα στους έλληνες δισεκατομμυριούχος και στη 1438η παγκοσμίως βρίσκεται η οικογένεια Κωνσταντίνου Μαρτίνου, με περιουσία 2,3 δισ. δολάρια. Ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος είναι ιδιοκτήτης της ελληνικής ναυτιλιακής Thenamaris, η οποία διαθέτει στόλο 89 δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Έκτη η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, με περιουσία 2,2 δισ. δολ., ενώ στην έβδομη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη με περιουσία 2,1 δισ. δολ., στην 1545η θέση παγκοσμίως. Ο Βαρδής Γ. Βαρδινογιάννης ίδρυσε μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του την Motor Oil Hellas, μια εταιρεία πετρελαιοειδών με έδρα την Ελλάδα, το 1970.

Όγδοη και ένατη θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων ισοβαθμούν η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση και η οικογένεια του Ανδρέα Μαρτίνου, με περιουσία 1,8 δισ. δολ. που μοιράζονται την 1764η θέση παγκοσμίως. Ο Ανδρέας Μαρτίνος είναι ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής Minerva Marine, η οποία διαθέτει στόλο 71 δεξαμενόπλοιων, πλοίων ξηρού φορτίου και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Δέκατη θέση η οικογένεια του Αθανάσιου Μαρτίνου, ιδιοκτήτη της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime, με περιουσία 1,5 δισ. δολ.

 

 

Οι δύο Κύπριοι

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή στη λίστα του Forbes βρίσκονται και οι δύο Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι της Easyjet. Ο Πόλυς Χατζηιωάννου με περιουσία 1,3 δισ. δολαρια και ο Στέλιος Χατζηιωνάννου με 1,2, δισ. δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top