skip to Main Content

Λάρισα: Βρέθηκαν στον Πηνειό οστά από ζώα της Αφρικής που έζησαν πριν από 100.000 χρόνια – Τεράστιοι ελέφαντες, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι & ταύροι (βίντεο)

Ελέφαντες
freepik @byrdyak
freepik @byrdyak

Τεράστιοι ελέφαντες, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι και γιγαντόσωμοι ταύροι ζούσαν στη Θεσσαλία!

Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί απολιθώματα ζώων της Αφρικής που έζησαν πριν από 100.000 χρόνια.

«Ο γνωστός μας αφρικανικός ελέφαντας έχει ύψος περίπου δύο μέτρα ενώ ο ελέφαντας που ζούσε στη Λάρισα προ δεκάδων χιλιετιών ήταν πάνω από τέσσερα μέτρα. Το ίδιο ίσχυε και για άλλα ζώα όπως ρινόκεροι, ιπποπόταμοι και ταύροι είχαν πολλαπλάσιο μέγεθος από αυτό που έχουν σήμερα» λέει στην κάμερα της ΕΡΤ ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας.

«Το κλίμα εδώ ήταν τόσο ευνοϊκό για αυτά τα ζώα που αναπτύχθηκαν σε μέγεθος. Όταν το κλίμα άλλαξε πάλι και έπεσαν οι θερμοκρασίες, άλλαξε και η βλάστηση με αποτέλεσμα τα ζώα αυτά να εξαφανιστούν. Μικρότερα ζώα όπως το άλογο επειδή ήθελαν λιγότερη τροφή επέζησαν. Όμως ένας ελέφαντας με τέσσερα μέτρα ύψος ήθελε περίπου έναν τόνο φαγητό την ημέρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τον αγριόγατο ή φουρόγατο της Κρήτης; Το σαρκοφάγο ζώο, ζει στο νησί και ζευγαρώνει με οικόσιτες γάτες (φωτό)

Τα οστά που φιλοξενούνται προσωρινά στην ιατρική σχολή αναμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν και να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης των ειδικών, που θα δώσουν σημαντικά στοιχεία και για το μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top