skip to Main Content

Good news ! Για πρώτη φορά η εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιείται το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 17:30 στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση, η διάδοση και προβολή της γλώσσας μας.

Την μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας θα παρουσιάσουν και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, ενώ καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης θα κλείσουν την εκδήλωση με απαγγελία υπό τους ήχους Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής από το μοναδικό στον κόσμο πολυπληθές μουσικό σύνολο Ορφεία Αρμονία.

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, καθώς και σε πολλές άλλες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο, με πρωτοβουλία ομογενειακών συμβουλίων.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην Κύπρο ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ήταν παρόντες στην σχετική Εκδήλωση.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Νίκου Παπαποστόλου, συντονιστή οργανώσεων του πολιτιστικού σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (ΕΓΚ), σε συνεργασία με τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Μπίκο και τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», συνδιοργανωτές των παρόμοιων εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top