skip to Main Content

Good news: Οι Ιρλανδοί ψηφίζουν Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική – Top τουριστικοί προορισμοί για το 2024 (φωτό & βίντεο)

 

Ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής για τους Ιρλανδούς τουρίστες που ενδιαφέρονται για επισκέψεις σε περιοχές με ήλιο, θάλασσα, πολιτισμό, καλό φαγητό και διασκέδαση.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης Holiday World Show 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο από τις 26 ως τις 28 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, η εν λόγω έκθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ιρλανδίας με πάνω από 40.000 επισκέπτες ενώ την ανοδική πορεία της Ιρλανδικής τουριστικής αγοράς ενισχύει και η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ryanair από τέλη Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά 4% για το 2023.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα της Air Lingus, της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας, οι Ιρλανδοί κατατάσσουν την Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς που θέλουν να επισκεφθούν.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι «η Ιρλανδία είναι μια χώρα ανερχόμενης οικονομίας και υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για τον τουρισμό. Οι Ιρλανδοί θέλουν να ταξιδεύουν και όσο βελτιώνεται το οικονομικό τους επίπεδο θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς επιζητούν τον ήλιο, τη θάλασσα, την καλή ατμόσφαιρα, τον πολιτισμό και την εξοχή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι η Ιρλανδία είναι μία σχετικά μικρή και νέα αλλά ανερχόμενη αγορά με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top