skip to Main Content

Καλάθι του Πάσχα: Ξεκινάει στις 24 Απριλίου – Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Καλάθι του Πάσχα
freepik
freepik

Υπό εξέταση βρίσκεται από το υπουργείο Ανάπτυξης το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αντώνη Κρητικού το καλάθι θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά κρέατα για το Πάσχα, αρνί, κατσίκι, τσουρέκια καθώς επίσης και τα σοκολατένια αυγά η τιμή των οποίων έχει αυξηθεί λόγω της αύξησης της τιμής του κακάου.

Επιπλέον, υπό εξέταση βρίσκεται το «Καλάθι του νονού», με τα πασχαλινά παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται υπό συζήτηση με την αγορά προκειμένου να δουν αν υπάρχει δυναμική στην αγορά για την εφαρμογή του μέτρου.

Συρρικνώνεται η συσκευασία των προϊόντων, αμετάβλητες οι τιμές

Την ίδια στιγμή, οι τιμές στο ράφι παραμένουν αμετάβλητες, ωστόσο συρρικνώνεται η συσκευασία των προϊόντων με τις εταιρίες να επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να ξεγελάσουν τους καταναλωτές που πρωτίστως κοιτούν την τιμή στα ταμπελάκια και όχι τα γραμμάρια της συσκευασίας. Η μείωση της ποσότητας παρατηρείται σε προϊόντα όπως σε μπάρες δημητριακών, τσουρέκια, σοκολατούχα γάλατα, γκοφρέτες και σοκολάτες.

Διαβάστε επίσης: Υouth Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις νέων 18 και 19 ετών – Δικαιούχοι, διαδικασία, πότε θα πάρουν τα 150 ευρώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top