skip to Main Content

Made in Greece η Junior Achievement ! Η Ελληνική startup «Ιsometricks» εκπροσωπεί την Ευρώπη με το «Wizzle» – Το καινοτόμο παιχνίδι συμμετριών

Ιsometricks

Μία ανάσα πριν τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement  βρίσκεται η Ελληνική Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκπροσωπώντας την Ευρώπη με το «Wizzle», το καινοτόμο παιχνίδι συμμετριών.

Η «Ιsometricks» του JA Greece που κατέκτησε την Ευρώπη και το Πανευρωπαϊκό 1ο Βραβείο του JA Europe/GEN-E 2023 στην Κωνσταντινούπολη, θα διαγωνιστεί με τις άλλες 5 καλύτερες μαθητικές «start up» του κόσμου,  στις 16 Απριλίου 2024 για το Παγκόσμιο Βραβείο Μαθητικής Επιχειρηματικότητας «JA Worldwide De La Vega Global  Entrepreneurship  Award 2024».

Ο διαγωνισμός στον οποία συμμετέχει η Ιsometricks θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα Facebook του Junior Achievement Worldwide στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Οι μαθητικές «επιχειρήσεις» με τις οποίες θα διαγωνιστεί η Ιsometricks είναι οι νικήτριες από τις Η.Π.Α. (JA USA), τη Λατινική Αμερική (JA Americas), την Ασία (JA Asia Pacific), την Αφρική (JA Africa) και τις Αραβικές χώρες (JA MENA).

Στην «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program» συμμετέχουν δύο εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο.

«Σχεδόν πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, εκπροσωπώντας αρχικά το σχολείο μας, στη συνέχεια τη χώρα μας και τώρα ολόκληρη την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Νιώθουμε υπερηφάνεια, τιμή, αλλά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης. 

Υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια πίστη και την ίδια σκληρή δουλειά. Πιστεύουμε πως μας αξίζει αυτή η διάκριση, γιατί βλέπουμε την ανταπόκριση που έχουν τα προϊόντα μας. 

Παράγουμε ασταμάτητα wizzle, τα οποία γίνονται ανάρπαστα και γιορτάζουμε τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο τελικό εκδίδοντας μια νέα εξίσου πετυχημένη σειρά wizzle, την wood edition

Είμαστε ευγνώμονες για τις εμπειρίες που ζήσαμε και ευχαριστούμε από καρδιάς το JA Greece, τους καθηγητές μας, τους μέντορες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Inspirational Mentor μας, Διευθυντή της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», Αλέξη Παπαχελά, τους Εθελοντές Συμβούλους μας Ιωάννη Παπαδόπουλο, Γενικό Διευθυντή του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης και Γεώργιο Βαρελά, Business Navigator του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης και τον διεθνούς φήμης Brand  Strategist  Peter  Economides», δήλωσε η αγωνιστική πεντάδα  της ομάδας, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου, Κορίνα Μαλασίδη, Γιάννης Τερψιάδης, Φαίη Κατσάνου, Μαρίνα Γιακουμόγλου και Νίκος Σίββας.

Τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι: Αιμιλία Βουκουρεσλή, Χριστόφορος Ζήρνας, Απόστολος Κουλτούκης, Μαρία Μιμίδου, Νικόλαος Σίββας, Θωμάς Στεφανίδης, Εμμανουήλ Τσιντάρης, Παναγιώτης Τσιντάρης, Άρτεμις Τσιουντουκίδου, Σωκράτης Ουζούνης, Ανδρέας Ομήρου, Κωνσταντίνα Σαραφείδη.

«Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα με την παγκόσμια διάσταση που διαθέτει, είναι ένα πολύτιμο ‘σχολείο’ για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αλλά και για εμάς. 

Ιsometricks

Μας δίνει την δυνατότητα να προβάλλουμε το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στο Σχολείο μας και γενικότερα στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και να υπογραμμίσουμε την ιδέα ότι η επιχειρηματική εκπαίδευση και ειδικότερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Junior Achievement Greece αποτελούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο που μπορεί να επιτύχει ότι ονειρεύεται η σύγχρονη εκπαίδευση: 

την διασύνδεση του σχολείου με τον πραγματικό κόσμο, την ανάπτυξη των ικανοτήτων και των κλίσεων των μαθητών μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου δημιουργούν αξία για τον εαυτό τους και για την κοινωνία. 

Πιστεύουμε ότι τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην εκπαίδευση μπορούν να αποτελούν πρότυπο καλών πρακτικών για τις νέες γενιές, διευρύνοντας τους ορίζοντες και την φαντασία τους. 

Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε την ιδέα ότι η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. 

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην δημιουργία μιας κουλτούρας έμπνευσης, δημιουργίας, συμπερίληψης και συνεργασίας με όλον το κόσμο» δήλωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές Άννα Ματσιώρη και Νίκος Τερψιάδης.

Τις θερμότερες ευχές του για καλή επιτυχία έστειλε ο Πρόεδρος ΔΣ JA  Greece  Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου: «Άλλη μία φορά συγχαρητήρια στην ομάδα Isometricks που κατέκτησε τον Πανευρωπαϊκό τίτλο. 

Όλοι μας στο JA Greece, τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό! Προχωρήστε με την ίδια αποφασιστικότητα, πάθος και όραμα που σας χαρακτήρισαν στον προηγούμενο διαγωνισμό και είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψετε και πάλι στη Διεθνή σκηνή!», είπε ο κ. Κυριάκου.

«Η περσινή εμπειρία με την ομάδα μαθητών του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  ήταν πραγματικά εξαιρετική. 

Τα παιδιά μαζί με τους, πραγματικά εμπνευσμένους, καθηγητές τους, δημιούργησαν ένα παιχνίδι -το wizzle- που μπορεί να βοηθήσει συνανθρώπους μας με ήπια άνοια ή παιδιά με νοητική υστέρηση. 

Είμαι πολύ περήφανος γιατί η ομάδα κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Junior Achievement και εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Παγκόσμιο Μαθητικό Τελικό. 

Ελπίζω να διακριθεί και εκεί και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί» δήλωσε ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της Εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», Inspirational  Mentor της ομάδας.

«Είναι παιδιά που μας έκαναν και μας κάνουν περήφανους με τα όνειρα και την εργατικότητά τους. Μέσα από αυτό το ταξίδι του JA στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, έμαθαν να ανοίγουν τα φτερά τους, να ρισκάρουν και να στοχεύουν στην κορυφή. 

Μαζί, στους δύο τελικούς, της Ελλάδας και της Ευρώπης, γιορτάσαμε την επιτυχία τους. Μαζί και στον μεγάλο Παγκόσμιο Τελικό! Καλή επιτυχία Isometricks!» δήλωσε η Ιωάννα Κυπριώτη, Υπεύθυνη Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2023» του JA Greece.

«Είμαστε πραγματικά τυχεροί και ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτήν τη δράση με τα παιδιά, στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου Φουρλής. 

Είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες όλων των παιδιών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό», δήλωσαν οι Εθελοντές Σύμβουλοι της ομάδας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης και Γεώργιος Βαρελάς, Business Navigator του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης.

«Μια startup μετατρέπει ένα όνειρο σε πραγματικότητα. Αυτό απαιτεί συχνά έναν συνδυασμό από κάπως αντιφατικά ταλέντα και ικανότητες. Χρειάζεται να έχεις δημιουργικότητα και ενθουσιασμό ώστε να μπορείς να σκέφτεσαι “έξω από το κουτί“. 

Αλλά και επιμονή,  ευελιξία και προσοχή στη λεπτομέρεια ώστε να μεταμορφωθεί μια τρελή ιδέα σε βιώσιμη επιχείρηση. Η ομάδα της Isometrics τα έχει όλα. Και γι’ αυτό ήταν μια αληθινή απόλαυση να δουλεύω μαζί τους. 

Η βασική μου συμβουλή προς την ομάδα ήταν να χτίσουν ένα ισχυρό αφήγημα για να προσελκύσουν κι άλλους στο ταξίδι τους

Γιατί έτσι συμβαίνει το μεγαλείο – με το “μαζί”. Πάντα έλεγα ότι η Ελλάδα μπορεί -και πρέπει- να είναι η Δυτική Ακτή της Ευρώπης. 

Η Isometricks είναι μια ματιά σε αυτού του είδους το μέλλον που επιθυμώ. Μπράβο σας!», δήλωσε ο διεθνούς φήμης Brand  Strategist  Peter Economides, που συμβούλευσε τα παιδιά στην προετοιμασία για τον Ευρωπαϊκό και τον Παγκόσμιο Τελικό.

Δύο διαδοχικές Ευρωπαϊκές πρωτιές για την Ελλάδα

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κέρδισε για δύο συνεχόμενες χρονιές (2022 Microgreens  Magicgreens – 2023 Ιsometricks) τα χρυσά μετάλλια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού JAEurope/GEN-E.

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά καθώς καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει για δύο διαδοχικές χρονιές το πρώτο βραβείο της ηπείρου της στα 105 χρόνια που υπάρχει το Junior  Achievement.

Tα παιδιά εξηγούν τι είναι το «wizzle»

Η μαθητική ομάδα περιγράφει την επιχειρηματική της ιδέα ως εξής:

«Η Isometricks είναι μια Μαθητική Επιχείρηση η οποία πιστεύει στη δύναμη του παιχνιδιού και προσφέρει ένα συναρπαστικό παιχνίδι σκέψης και δημιουργίας με κρυμμένα μαθηματικά, το wizzle, που διεγείρει τη φαντασία, καταπολεμά το άγχος και εξασκεί το μυαλό.

O άνθρωπος είναι φτιαγμένος, περιβάλλεται, λειτουργεί και σκέφτεται με συμμετρίες.

Το wizzle αξιοποιεί τις συμμετρίες και τις συνδέει με τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο άνθρωπος.

Η Isometricks προσφέρει ένα ανοιχτό παιχνίδι, μακριά από τις οθόνες των υπολογιστών, που εστιάζει στη λογική, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη μνήμη, την υπομονή και καλλιεργεί χωρικές και λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Απευθύνεται σε παιδιά, millennials γονείς, πολυάσχολους ενήλικες και ηλικιωμένους.

Τα προϊόντα της είναι συλλογές πολύχρωμων ψηφίδων που σχεδιάζονται με μαθηματικούς κανόνες και συναρμολογούνται με τη λογική του ψηφιδωτού, δίνοντας ατελείωτες δυνατότητες δημιουργίας.

Σχεδιάζονται και παράγονται in house με τεχνολογία 3D εκτύπωσης που δίνει πρωτοφανείς δυνατότητες custom εκδόσεων και after sales service».

Διαβάστε επίσης: Made in Greece το δέντρο-φύλακας της ζωής! Μία έξυπνη δημιουργία από μαθητές της Θεσ/νίκης & του Κιλκίς – Προστασία απέναντι στις πυρκαγιές! (φωτό)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top