skip to Main Content

O Μιχάλης Παούρης με το μπουζούκι του προσφέρει δωρεάν τη μουσική του σε όλους

Ο Μιχάλης Παούρης από το 2017 ξεκίνησε το Project FREE MUSIC (ΔΩΡΕΆΝ ΜΟΥΣΙΚΗ) για όλους, δίνοντας έτσι σε όλους τους ακόλουθούς του την ευκαιρία να ακούνε τη μουσική του εντελώς δωρεάν.

Χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Παούρης σε παλαιότερη συνέντευξη είχε πει:

“Το κάνω αυτό διότι δε θέλω η σχέση μου με τους Φίλους που με ακολουθούν και με αγαπούν να εξαρτάται από 10 ή 20 ευρώ για να έχουμε τη μουσική μας επαφή.”

Ετσι λοιπόν από το 2017 ο Μιχάλης Παούρης έχει παρουσιάσει 7 δωρεάν δίσκους στο κοινό.

1) ο πρώτος εκ των 7 είναι το “Sharp Flowers”, ένας Jazz δίσκος, με συμμετοχές κάποιων από τους μεγαλύτερους μουσικούς του πλανήτη όπως ο Gumbi Ortiz στα κρουστά ο Franck Wolf στο σαξόφωνο και ο Βαγγέλης Κατσαρέλης τρομπέτα όπου ο Μιχάλης Παούρης παίζει κιθάρα. Ηχογραφήθηκε στο Inspir@l Studio και κυκλοφόρησε από την BLB RECORDS. (Υπάρχει στο YouTube)

2) ο δεύτερος δίσκος ήταν μια παρουσίαση του δίσκου “ΤΑ ΛΑΪΚΆ ΜΟΥ” το 2018 όπου απολαμβάνουμε στο YouTube και σε μικρό διάστημα θα ανέβει η κανονική παραγωγή.

3) ο τρίτος δίσκος είναι το Jazz album “The Rage of the Nations” όπου ο Μιχάλης Παούρης παίζει κιθάρα και υπάρχει και αυτός ο δίσκος στο YouTube.

4) ο τέταρτος δίσκος είναι “Λαϊκά Νέας Γενιάς” σε στυλ της δεκαετίας του 1950-60 πάντα με την οπτική και τεχνική του Μιχάλη Παούρη. Υπάρχει και αυτός στο YouTube.

5) ο πέμπτος είναι ο δίσκος “Κατά Τρόπον Λαϊκόν” και είναι αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη. Υπάρχουν όλα τα κομμάτια στο YouTube.

6) ο εκτός είναι ένας ανοιχτός δίσκος (δηλαδή χωρίς να μπει φινάλε στη συλλογή των κομματιών) λέγεται “Ρεμπέτικο Πάνθεον” και περιέχει ορχηστρικά κομμάτια με λαϊκή χροιά από τον Μιχάλη Παούρη. Υπάρχει στο YouTube.

7) ο έβδομος δίσκος είναι το album “ΉΧΩΝ ΒΗΜΑ” όπου συμμετέχουν οι μαθητές του Μιχάλη Παούρη σε συνθέσεις το ίδιου. Ένας δίσκος που σιγά σιγά ολοκληρώνεται και τα κομμάτια θα τα βρείτε σύντομα στο YouTube.

Επίσης να αναφερθεί ότι εκτός από αυτούς τους 7 δίσκους ο Μιχάλης Παούρης έχει κυκλοφορήσει ακόμη 5.

Το πρώτο του άλμπουμ βγήκε το 2011 με τίτλο “Enarxis” και τη συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά.

Το δεύτερο του διπλό άλμπουμ βγήκε το 2012 με τίτλο DISHARMONY και με συμμετοχή του Μιμή Πλέσσα σε δύο κομμάτια και του Πάνου Μουζουράκη.

Το τρίτο άλμπουμ βγήκε το 2013 με τίτλο “The Guitar Project: Virtuoso”.

Το τέταρτο άλμπουμ βγήκε το 2014 με τίτλο “Σαν το Μπουζούκι μου” με συμμετοχές των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Ζαχαρία Καρούνη, Νίκου Κερκένη και Γιώργου Χριστοδούλου. Κυκλοφόρησε από την εταιρεία Zefxis.

και ο κορυφαίος δίσκος του κυκλοφόρησε το 2018 από την BLB Records με τίτλο “BANDABILITY” με συμμετοχές κάποιων από τους μεγαλύτερους μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού.
Όπως οι: Ζωή Τιγανούρια, Πέτρος Κούρτης, Δημήτρης Κεραμειδάκης, David Lynch, James McCoy, Θανάσης Βασιλόπουλος, Μιχάλης Καταχανάς, Μιχάλης Πορφύρης, Νίκος Παπαδάκης, Γιώργος Πολίτης, Γιάννης Ανδρακάκος, Νίκος Τσαχτσίρης, Γιώργος Αβραμίδης και η εξαιρετική μπάντα Provadouroi Band. Μπορείτε να δείτε το promo video του δίσκου πατώντας “Wooden Rose” στο YouTube.

Ενας δίσκος ο οποίος έρχεται στο μέλλον λέγεται “ΩΔΉ” και ηχογραφήθηκε στο Miami από τον Μιχάλη Παούρη. Το κομμάτι που υπάρχει από αυτό τον δίσκο κυκλοφόρησε το 2016 και λέγεται “The Identity” (Η Ταυτότητα) και τα γυρίσματα του Βίντεο κλιπ έγιναν σε αληθινές φυλακές του της Φλόριντα. Ο δίσκος είναι υπό επεξεργασία και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2019.

Εδώ να σημειωθεί ότι στο YouTube υπάρχει και μια ενότητα από τον Μιχάλη Παούρη με την κλασσική του πλευρά στο Μπουζούκι που αριθμεί δεκάδες πρώτα παγκόσμια βραβεία σε συνθέσεις και σπουδές για Μπουζούκι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα κλασσικό άλμπουμ αλλά είναι μαζεμένες κάποιες από τις σπουδές που έχει γράψει όπως “Message for Mozart No. 1 & 2”, Etude in Dm No. 1,2,3,4,5. Ο ίδιος έχει πει ότι συνολικά έχει γράψει πάνω από 60 και ότι θα ανέβουν μέχρι το τέλος του 2019.

Απολαύστε ελεύθερα λοιπόν στο YouTube τη μουσική του Μιχάλη Παούρη. Καλές ακροάσεις!

***Για πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία του μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site www.michaelpaouris.com***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top