skip to Main Content

Μιχάλης Παούρης – Η μεγαλύτερη διάκριση: Tο 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασσικής Μουσικής με Μπουζούκι σε δικά του κλασσικά έργα

Στις 4 Νοεμβρίου 2018 και ημέρα Κυριακή, στις 13:00 το μεσημέρι ο Μιχάλης Παούρης έλαβε την πιο σημαντική διάκριση της καριέρας του στον πιο ιστορικό χώρο τεχνών του πλανήτη, το CARNEGIE HALL της Νέας Υόρκης.

Του απονεμήθηκε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασσικής Μουσικής με Μπουζούκι σε δικά του κλασσικά έργα.

Μια διάκριση που σηκώνει την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά μέσα από μια διαδρομή ενός οργάνου όπως το Μπουζούκι όπου η διαδρομή του ήταν εντελώς διαφορετική μέχρι σήμερα. Στο παρελθόν υπήρξαν σολίστες του Μπουζουκιού όπου έπαιξαν κλασσική μουσική αξιόλογα όμως αυτή τη φορά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο Μιχάλης Παούρης έχει 5 Βραβεία στη τζαζ μουσική και 3 βραβεία στην κλασσική μουσική (μαζί με το τελευταίο στο CARNEGIE HALL) , 12 δίσκους, 5 βιβλία σε τρεις γλώσσες και μια καριέρα γεμάτη με συναυλίες σε όλο τον κόσμο με συνεργασίες σημαντικές ειδικά στην παγκόσμια τζαζ μουσική σκηνή αλλά και διεθνή αναγνώριση από σπουδαίες προσωπικότητες.

Μέσα σε όλα αυτά τα βήματα δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, με όλο του το θάρρος και την αγνότητα της θέλησης για εξέλιξη, σε κάτι το οποίο μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει κάνει. Έθεσε τον εαυτό του σε κρίση, μέσα σε χιλιάδες καλλιτέχνες, σαν έναν μουσικό που ξεκινάει από το μηδέν και επέλεξε να διαγωνιστεί σε έναν χώρο που το επίπεδο είναι πραγματικά πολύ υψηλό παγκοσμίως όπου ο όγκος της ύλης για γνώση είναι πραγματικά τεράστιος.

Πολύ δύσκολα ένας σολίστας θα έκανε κάτι τέτοιο διότι θα φοβόταν το να έρθει δεύτερος, τρίτος ή ακόμη και χωρίς διάκριση. Ο Μιχάλης Παούρης όμως όχι μόνο δεν δίστασε αλλά έστειλε και τις δικές του κλασσικές συνθέσεις να διαγωνιστούν τη στιγμή που όλοι έπαιζαν με ασφάλεια έργα των μεγάλων κλασσικών συνθετών. Ο Μιχάλης Παούρης όμως δικαιώθηκε και βγήκε πρώτος με το Μπουζούκι του για το επίπεδο της σύνθεσης αλλά και της δυσκολίας της εκτέλεσης των έργων του.

Βγήκε νικητής ο Ελληνας Μιχάλης Παούρης, με ένα ελληνικό όργανο, το Μπουζούκι, το οποίο ήταν άξιος ανταγωνιστής των υπολοίπων κλασσικών οργάνων όπως το Πιάνο, το Βιολί κ.ά.

Συγχαρητήρια αξίζουν μόνο σε αυτόν τον σπουδαίο σολίστα και η ιστορία του να φτάσει σε όλους τους Έλληνες που σίγουρα θα νιώσουν υπερήφανοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top