skip to Main Content

Vintage συνάντηση Μαρινέλλας & Ντέμη Ρούσσου – Όταν η Ελληνίδα super-star ερμήνευσε το «Velvet mornings» του διεθνούς φήμης τραγουδιστή (φωτό)

Vintage συνάντηση Μαρινέλλας & Ντέμη Ρούσσου
instagram/elenasdiary_blog
instagram/elenasdiary_blog

Ακόμη μία απίθανη vintage φωτογραφία μοιράστηκε μαζί μας η Έλενα Μακρή μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό της στο instagram, @elenasdiary_blog.

Σε αυτή τη ασπρόμαυρη φωτογραφία φαίνονται η Μαρινέλλα και ο Ντέμης Ρούσσος να αγκαλιάζονται σφιχτά.

Τα χαμογελά τους ακτινοβολούν!

Οι θρυλικοί αυτοί καλλιτέχνες συναντήθηκαν για πρώτη φορά, τον χειμώνα του 1972, όταν η Μαρινέλλα τραγούδησε στα ελληνικά δυο διεθνείς επιτυχίες του τραγουδιστή, το «Velvet mornings» (ως «Ντρίγκι, ντρίγκι, μάνα μου») και το «My reason» (ως «Πού πάνε εκείνα τα παιδιά»).

Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Μακρή γράφει στην λεζάντα της ανάρτησης: 

«Παρ’το φεγγάρι και καν´το βέρα μου : Η Μαρινέλλα και ο Ντέμης Ρούσσος, σφιχταγκαλιασμένοι αναμεσα σε θαυμαστές, στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι δυο τους πρωτοσυναντήθηκαν τον χειμώνα του 1972, όταν η Μαρινέλλα τραγούδησε στα ελληνικά δυο διεθνείς επιτυχίες του τραγουδιστή, το «Velvet mornings» (ως «Ντρίγκι, ντρίγκι, μάνα μου») και το «My reason» (ως «Πού πάνε εκείνα τα παιδιά»). «Μου τα ζήτησε η Μαρινέλλα, να τα τραγουδήσει στα ελληνικά… Της απάντησα: Κούκλα μου, εγώ εσένα σε θαυμάζω, είσαι καταπληκτική τραγουδίστρια, να τα πάρεις να τα τραγουδήσεις, να τα κάνεις ό,τι θέλεις!» είπε ο Ντέμης Ρούσσος σε συνέντευξη του, το 2010 Δυο χρόνια μετά, η Μαρινέλλα ηχογράφησε ακόμη μια διεθνή επιτυχία του, το «From souvenirs to souvenirs», που μέσα απ’ τη μοναδική μαεστρία του Πυθαγόρα μετατράπηκε στο πασίγνωστο «Γιατί φοβάσαι (Παρ’ το φεγγάρι και κάν’ το βέρα μου)»

Ντέμης Ρούσσος ήταν ένας Έλληνας τραγουδιστής παγκοσμίου φήμης, που γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1946 και απεβίωσε στις 17 Ιανουαρίου 2015. 

Ήταν γνωστός για την εκθαμβωτική του φωνή και την ικανότητά του να ερμηνεύει τραγούδια σε πολλές γλώσσες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top