skip to Main Content

Τρίγωνα Πανοράματος: Αναδείχθηκαν ως το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο από το Taste Atlas

Τρίγωνα Πανοράματος

Δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο στην κατηγορία αρτοσκευάσματα αναδείχθηκαν τα Τρίγωνα Πανοράματος, σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas.

Στη 2η θέση τα Τρίγωνα Πανοράματος, στην 5η τα Πιταράκια της Μήλου

Το τραγανό και βουτυράτο «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό με το φύλλο και την κρέμα ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του οδηγού, μετά την γλυκιά τάρτα Pastel de Belém της Πορτογαλίας. Μάλιστα την 5η θέση κατέλαβε ένα ακόμη ελληνικό γλυκό: Τα πιταράκια της Μήλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση μέσα σε λίγα 24ωρα για τη χώρα μας, καθώς πρόσφατα ο ίδιος οδηγός είχε αναδείξει 3η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο την ελληνική, πίσω από την ιταλική και την ιαπωνική.

Το γλυκό που έχει την πρωτιά

Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πορτογαλικά Pastel de Belém. Πρόκειται για μια πορτογαλική ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα.

Τα Pastel de Belém της Πορτογαλίας, που έχουν ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα, ήρθαν πρώτα σε προτίμηση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα in.gr, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα, και συγκεκριμένα μόλις στην 5η θέση, βρίσκονται τα πιταράκια της Μήλου. Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό γλύκισμα με φύλλο ή ζύμη που μπαίνει στη λίστα.


Η λίστα – Δύο ελληνικά γλυκά στην πρώτη 5άδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top