skip to Main Content

Vintage pic: Αλέκος Αλεξανδράκης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ & Νίκος Κούρκουλος μαζί! Που συναντήθηκαν τα 3 είδωλα του κινηματογράφου;

instagram @arisloupasis
instagram @arisloupasis
instagram @arisloupasis

Μία συνάντηση κορυφής θα λέγαμε! Μέσα από μία Vintage pic!

Μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του Άρη Λούπαση (arisloupasis) ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα έγχρωμο ενσταντανέ με πρωταγωνιστές τους: Αλέκος Αλεξανδράκης (από αριστερά), Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Νίκος Κούρκουλος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Τρία αγαπημένα κινηματογραφικά είδωλα και μεγάλες μορφές του θεάτρου σε μια Vintage pic:

Οι Αλέκος Αλεξανδράκης (από αριστερά), Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Νίκος Κούρκουλος στην απόλυτη καλλιτεχνική τους ωριμότητα, συναντώνται το 1996 στο εστιατόριο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία για φωτογράφιση σε γνωστό περιοδικό της εποχής όπου γίνεται και αφιέρωμα για την ζωή και το έργο τους καθώς και αφιέρωμα για το ελληνικό θέατρο με αναφορές και για άλλα γνωστά ονόματα της υποκριτικής τέχνης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο “Τζέντλεμαν” Αλέκος Αλεξανδράκης, ο “Επιβλητικός” Δημήτρης Παπαμιχαήλ και το “Αρσενικό” Νίκος Κούρκουλος, πίνουν τον καφέ τους και συνομιλούν εφ’ όλης της ύλης στον ατμοσφαιρικό και αριστοκρατικό αυτό χώρο που αποτελεί μέρος της ιστορίας του επιβλητικού ξενοδοχείου και σημείο αναφοράς και συνάντησης για γενιές Αθηναίων και μεγάλων μορφών μιας ολόκληρης εποχής.

Την συγκεκριμένη χρονιά ο Αλέκος και ο Δημήτρης συνεργάζονται με τεράστια επιτυχία στον “Θείο Βάνια” του Τσέχωφ στο θέατρο Διονύσια σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου και την συμμετοχή των Φιλαρέτης Κομνηνού, και Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, προσφέροντας στο κοινό μαγικές στιγμές μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες τους.

Ο Νίκος Κούρκουλος ήδη διατελεί από το 1994 διευθυντής του Εθνικού θεάτρου όπου μέσα από το πλούσιο έργο του δημιουργεί το Παιδικό Στέκι, το Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας, την Διεθνή και Πειραματική Σκηνή και την Θερινή Ακαδημία Θεάτρου.

Θεωρείται επάξια ο αναμορφωτής του Εθνικού που κατάφερε να το κάνει εφάμιλλο των μεγάλων θεατρικών οργανισμών της Ευρώπης, να το φέρει στην πρώτη γραμμή και να υπερτριπλασιάσει κατά την θητεία του τους θεατές που δημιουργούσαν ατέλειωτες ουρές για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

Όσα λόγια και να ειπωθούν και όσες λέξεις και να γραφτούν είναι λίγα για να αποτυπώσουν το μεγαλείο των τριών αυτών καλλιτεχνών που συνεχίζουν μέσα από το έργο τους να λατρεύονται από γενιές και γενιές.

Διαβάστε επίσης: Μαρία Κάλλας – Marilyn Monroe σε μία σπάνια φωτό μαζί: Το μοιραίο τέλος & των δύο σούπερ stars, οι άτυχοι έρωτες & οι άπειροι θαυμαστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top