skip to Main Content

Η Μαρία Γέρουλα που σχεδιάζει made in Greece φουλάρια, t-shirts με 3000 ελληνικά ονόματα

Tην συνάντησα στα εγκαίνια του ΑΘΗΝΕΟ του νέου Μουσείου Ζυθοποίϊας στην Κηφισού 102.

Είχε δημιουργήσει και εκθέτει μαζί με άλλους 15 εικαστικούς το ποτήρι της μπύρας με τα δεκάδες Ελληνικά ονόματα.

Η Μαρία Γέρουλα στα πρώτα δύο λεπτά κατάλαβα ότι είναι η καλλιτέχνης που συνδυάζει αυτά για τα οποία το eirinika θέλει να ξεχωρίζει για να σας συστήνει αξιόλογους Έλληνες: Μια Topwoman Made in Greece!

Η Μαρία Γέρουλα

Ακούστε την λοιπόν, επισκεφθείτε την www.m-y.gr βρείτε την στον Ιανό & θαυμάστε την – Follow her!

“Θέλησα να δημιουργήσω βασικά πράγματα, που να έχουν άμεση σχέση με τον τόπο μας και να τον μεταφέρουν μαζί τους.

Η Ελλάδα είναι και μόδα και τέχνη και χρώματα. Το φως και ο αέρας της έχουν υφή, μυρωδιές, χαρακτήρα. Μπορείς να επικοινωνήσεις, να μεταδόσεις περισσότερα μέσα από όσα φοράς και χρησιμοποιείς: την ποιότητα, τη γλώσσα, την κουλτούρα.

Έχω περάσει πολλά χρόνια στο χώρο της μόδας απ’ την παραγωγή/κατασκευή του προϊόντος μέχρι τη θέση του στη βιτρίνα… άπειρες ώρες κυνηγώντας σχέδια και λεπτομέρειες για να υλοποιηθούν σωστά κάθε σεζόν. όλα αυτά είναι μια μετρήσιμη εμπειρία.

Στην Ελλάδα μπορούμε και κάνουμε εξαιρετικά, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και 100% ελληνικά προϊόντα. Σκοπός μου είναι το ΜΥ να αποτελέσει μέρος αυτής της προσπάθειας.

Μαρία Γέρουλα

Όταν τα αντικείμενα έχουν στοιχεία που σε αφορούν, μπορούν να γίνονται δικά σου. Έχουν το προσωπικό “κάτι”. Άποψη, συναίσθημα.
Ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας σου είναι γραμμένο πάνω τους. Κι αν η γραφή είναι ωραία τότε αποκτούν δική τους υπόσταση.

Το MY ασχολείται δημιουργώντας, παράγοντας, επιλέγοντας με τα εν δυνάμει μοναδικά προσωπικά πράγματα: τα μικρά ή μεγαλύτερα αξεσουάρ, τα βασικά κομμάτια και χρηστικά αντικείμενα, αντιμετωπίζοντάς τα και σαν τρόπο αφήγησης ή μέσου επικοινωνίας αλλά και σαν σύγχρονο “παιχνίδι” χωρίς ηλικία.

Η αισθητική είναι πάντα στη μόδα, δεν είναι εποχιακή τάση. Η τάση είναι να βρεις ή να δώσεις το δικό σου στίγμα σε καθημερινά αντικείμενα που φοράς ή χρησιμοποιείς. Όταν τα αντικείμενα έχουν στοιχεία που σε αφορούν, μπορούν να γίνονται δικά σου. Έχουν το προσωπικό “κάτι”. Άποψη, συναίσθημα. Ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας σου είναι γραμμένο πάνω τους. Κι αν η γραφή είναι ωραία τότε αποκτούν δική τους υπόσταση.

Έτσι, σε αρκετά MY προϊόντα μπορείς ακόμα και να επέμβεις γράφοντας, τσεκάροντας ή διαγράφοντας στοιχεία, πάνω σε ένα μαντήλι ή t-shirt… να το κάνεις εντελώς δική σου υπόθεση. Πάντα με έντονα στοιχεία γραφιστικής και τυπογραφίας. Πάντα με κέφι, διάθεση, ζωντάνια. Πάντα με αγάπη στην διαφοροποίηση. Για να μπορούμε να διαλέγουμε να προτείνουμε, να δωρίζουμε, να παίζουμε, να ζούμε με… pathos, passion, sensual, fantasy, aesthetic harmony, humor…

Φουλάρι

Το όνομά του εμπνευσμένο από την Ομηρική (Ελληνική) γλώσσα που αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πολλές σύγχρονες γλώσσες.

Pochette

Μερικές από τις χιλιάδες ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται διεθνώς, αποτυπώνονται σε αυτό το ιδιαίτερο ύφασμα.

Παρεό

Ένας λαβύρινθος από 3.000 ελληνικά ονόματα

Παρεό, ελληνικά ονόματα.Όλα τα ονόματα που ηχούν στον τόπο μας και συνυπάρχουν αρμονικά με εκείνα της Αρχαίας Κλασσικής εποχής και των έργων του Ομήρου.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 21 Μαίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top