skip to Main Content

Κρητικά βότανα κατά της Covid-19: Πώς το CRETAN IAMA βοηθά ουσιαστικά ασθενείς με ήπια συμπτώματα

CRETAN IAMA

Ο συνδυασμός των ουσιών από τα αιθέρια έλαια κρητικών βοτάνων που συνθέτουν το CRETAN IAMA μπορεί να επισπεύσει την ανάρρωση ασθενών με ήπια συμπτώματα Covid-19, μειώνοντας την ένταση και την διάρκειά τους και μάλιστα παρουσιάζοντας και προληπτική δράση, όπως ανακοινώθηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως το CRETAN IAMA αποτελεί τεκμηριωμένη φυσική λύση στην ταχύτερη συμπτωματική αντιμετώπιση των ιώσεων του αναπνευστικού όπως στη γρίπη Α/Η1Ν1, στη γρίπη Β και στο ρινοϊό. Στο πλαίσιο του Forum, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τα νέα δεδομένα, παρουσία αναγνωρισμένων επιστημόνων από όλες τις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Ελλάδας, όπως επίσης Γενικοί Ιατροί και Παθολόγοι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν σε δύο νέες μελέτες, δημοσιευμένες σε διεθνώς έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε επίπεδο κλινικής δοκιμής. Τα συμπεράσματα προέκυψαν μετά από παρατήρηση ενός αρκετά μεγάλου δείγματος ασθενών που νοσούσαν από ήπια συμπτώματα Covidμε κυρίαρχα, την κόπωση, τη μυαλγία, τον πονοκέφαλο και τον πυρετό. Μάλιστα, μελετήθηκαν διαφορετικά στελέχη του ιού από τα αρχικά Α & Β μέχρι τα πρόσφατα D & O, δεδομένου ότι η έρευνα διήρκησε από τον Αύγουστο 2020 έως και τον Φεβρουάριο 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των δύο μελετών, στις οποίες συμμετείχαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, «ο πατενταρισμένος συνδυασμός ουσιών από τα αιθέρια έλαια των τριών κρητικών βοτάνων, σε συγκεκριμένη αναλογία, όχι μόνο επισπεύδει την ανάρρωση σε περιπατητικούς ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, αλλά όπως τεκμηριώθηκε έχει και προληπτική/προφυλακτική δράση. Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σε άλλους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού».

CRETAN IAMA: Η φυσική λύση για τις ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού

To CRETAN IAMA είναι ένα καινοτόμο, φυσικό ιδιοσκεύασμα, που προέρχεται από την πλούσια κρητική γη. Περιέχει έναν πατενταρισμένο συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά βότανα που εκφύονται στην Κρήτη: Το δίκταμο (Origanum dictamnus), το θυμάρι (Coridothymus capitatus) και το φασκόμηλο (Salvia fruticosa). Τα βότανα αυτά, εμπεριέχονται στο σκεύασμα σε συγκεκριμένες αναλογίες, ώστε να λειτουργούν όχι απλά αθροιστικά, αλλά συνεργικά, καθώς η δράση της μιας ουσίας ενισχύει και συμπληρώνει τη δράση της άλλης. Όλα τα συστατικά των βοτάνων αυτών περιέχονται μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D3 δημιουργούν ένα «υπερόπλο» της φύσης ενάντια στην ταλαιπωρία από τις ιώσεις του αναπνευστικού.

Πολυετείς έρευνες, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε κλινικό επίπεδο, απέδειξαν τη δράση του σκευάσματος κατά των συμπτωμάτων των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως είναι το κρυολόγημα αλλά και η γρίπη με ευεργετικά αποτελέσματα. Απέδειξαν επίσης τη δράση του αναφορικά με την προστασία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Δείτε επίσης:Καλλιεργήστε Φασκόμηλο: Τα μυστικά της καλλιέργειας & τα οφέλη για την υγεία!

Το CRETAN IAMA, αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων / ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης οι οποίοι, σε συνεργασία με την ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία GALENICA, κατάφεραν να αξιοποιήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον βοτανικό πλούτο της ελληνικής γης, εξελίσσοντας την παραδοσιακή γνώση σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Το CRETAN IAMA είναι ένα βραβευμένο φυσικό προϊόν, το οποίο διακρίνεται για τη μοναδικότητά του στη συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη (R&D) προϊόντος, τη διαδικασία επιλογής και σταθερότητας της πρώτης ύλης, τις μεθόδους παραγωγής υψηλής ακρίβειας, και την καταξιωμένη διεθνώς επιστημονική τεκμηρίωσή του, διαθέτοντας ήδη 8 δημοσιευμένες μελέτες.

Το CRETAN IAMA αποτελεί Ελληνική Καινοτομία, κατέχοντας Διεθνή πατέντα (EP 10760745.9) και Παγκόσμια αναγνώριση από την Επιστημονική Κοινότητα ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση, εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά.

Οι κλινικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τη δράση του CRETAN IAMA κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού

Η δράση του CRETAN IAMA έχει επιβεβαιωθεί με μια σειρά μελετών σε ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Η1Ν1, ρινοϊός και γρίπη τύπου Β, ήταν μεταξύ των λοιμώξεων αυτών, ενώ η έρευνα κατέγραψε γρηγορότερη αποδρομή των συμπτωμάτων με παράλληλη μείωση της φλεγμονής μετά από μέτρηση CRP, μειώνοντας σημαντικά τόσο το χρόνο ίασης όσο και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Μάλιστα, καταγράφηκε ότι εκτός από την άμεση αντιική δράση, το CRETAN IAMA έχει ευεργετική δράση αναφορικά με την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καθώς τα συγκεκριμένα κρητικά βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες απαραίτητες για την καταπολέμηση φλεγμονών του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, η προσθήκη της βιταμίνης D3 συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, αποδεικνύει και την ασφάλεια του σκευάσματος σε μακροχρόνια χορήγηση, για πρόληψη/προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι προηγούμενες κλινικές μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά, διενεργήθηκε post-market μελέτη του σκευάσματος σε ασθενείς, που επιβεβαίωσε την ευεργετική δράση του στα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Ανεξάρτητα από την πολύ επιτυχημένη πορεία του σκευάσματος, η προσπάθεια για την διερεύνηση σε βάθος των ιδιοτήτων του συνεχίζεται διαρκώς, σε διευρυμένο επιστημονικό πεδίο. Πλέον, μετά τις ανακοινώσεις στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, αποδεικνύεται πως το CRETAN IAMA έχει την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι και της Covid-19, προσφέροντας γρηγορότερη άρση των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με το onmed.gr, η έρευνα για τον καινοτόμο συνδυασμό αιθέριων ελαίων (CApeo) του CRETAN IAMA συνεχίζεται, πάντα με γνώμονα την παροχή καλύτερων και αποτελεσματικότερων επιλογών για τους ασθενείς. Το CRETAN IAMA, ένα φυσικό προϊόν με συστατικά από βότανα της κρητικής γης, μάς δίνει τη δυνατότητα να φροντίσουμε τον εαυτό μας με αποτελεσματικό τρόπο, ώστε αυτός ο χειμώνας να κυλήσει όσο πιο άνετα γίνεται.

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA συνθέτουν καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές. Συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Δ/ντης Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κ. Μαριλένα Καμπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, και συνεργάτες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top