skip to Main Content

Made in Greece η τσάντα από αέρα & γυαλί του του Δρ. Ιωάννη Μιχαλούδη – Όταν η μόδα συναντά την καινοτομία & την τεχνητή νοημοσύνη…

καινοτομίες

Future: Για 1η φορά παρουσιάστηκαν καινοτομίες και εφαρμογές στο συνέδριο για την AI

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το συνέδριο “Future” που εξερεύνησε τα όρια του Meteverse και η πρωτοποριακή έκθεση “Transitions” με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στο χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μόδας και της ομορφιάς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου έδωσαν το παρών επιστήμονες, δημοσιογράφοι, fashion editors, για να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος της AI στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδειγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Άλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.

Στο συνέδριο παρεβρέθηκε και ο Δρ. Ιωάννης Μιχαλούδης που παρουσίασε για πρώτη φορά την τσάντα Air Swipe του οίκου Coperni που αποτελείται κατά 99% από αέρα και 1% από γυαλί. Είναι κατασκευασμένη από το νανοϋλικό silica aerogel της ΝΑΣΑ, το ελαφρύτερο στερό στον πλανήτη Γη.

Δρ. Ιωάννης Μιχαλούδης

Καινοτομίες!

Στον τομέα της ομορφιάς και της μόδας, οι διεθνούς φήμης ομιλητές στο χώρο του Meteverse, Ida Rasouli Saani, Barbara Regazzi ,η Europe Marketing Director, Jessica Thiant και οι νικητές στην καινοτομία, στο AI Fashion Week στο Μιλάνο και στην Νέα Υόρκη, Matilde Mariano, Jose Sobral,Costantino Roselli και Traina Gianluca παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές και ιδέες, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η πρώτη AI Influencer της Ελλάδος, Aiko Papas.

Art Director & AI Creator: Αντώνης Σωτηρόπουλος

 

Τις εντυπώσεις έκλεψε η έκθεση “Transitions” στο Περιστύλιο του 2ου ορόφου με δημιουργίες που συνδύασαν τη μόδα και την ψηφιακή τέχνη.

Με την ένωση του φυσικού και του ψηφιακού ο art director και AI creator, Αντώνης Σωτηρόπουλος δημιούργησε ένα φουτουριστικό περιβάλλον με εκθέματα των Dimitris Strepkos, Line planet, ASFA, ESFA, ΔΙΠΑΕ, SKiNiT Fashion, Savrani Creations, Frini Giannouli, The Buttons, Migada Clothes, Tsatis Bags, TAMA Handmade Miracles, Niki Stylianou Jewelry, Xenia Deimezi, BornFromMemories & 3Dream, με ρεαλιστικές αναφορές και Avatar και AI που λειτούργησαν ως αφετηρίες της φαντασίας.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Σαράιχα

 

Στην επιμέλεια της έκθεσης ήταν η fashion stylist, Χριστιάννα Παλούμπη.

Διαβάστε επίσης: Made in Greece το πρώτο phygital ρολόι στον πλανήτη – Ο Χρήστος Βασιλειάδης μας “καλεί” να εξερευνήσουμε έναν νέο ψηφιακό κόσμο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top