skip to Main Content

Made in Greece το πρώτο phygital ρολόι στον πλανήτη – Ο Χρήστος Βασιλειάδης μας “καλεί” να εξερευνήσουμε έναν νέο ψηφιακό κόσμο

phygital ρολόι
instagram @monovant
instagram @monovant

Αναζητάτε ένα ρολόι, που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας εξυπηρετεί σε διάφορους τομείς;

Εάν ναι, τότε το ρολόι της Monovant είναι το κατάλληλο για εσάς!

Η Monovant είναι μία ελληνική startup εταιρεία, η οποία μετρά λίγους μόλις μήνες ζωής, από τον Σεπτέμβριο του 2023, με ιδρυτή της και επικεφαλής της ομάδας της έναν νεαρό Έλληνα tech expert και επιχειρηματία, τον Χρήστο Βασιλειάδη.

Μας παρουσιάζεται, λοιπόν, ένα μοναδικό προϊόν, το πρώτο phygital ρολόι στον κόσμο, που είναι 100% ελληνικό.

«Είναι ξεκάθαρα μια προέκταση του φυσικού αντικειμένου η έννοια phygital, η οποία υπάρχει για να σου προσφέρει νέες λύσεις και επιλογές, για να εξατομικεύσεις τόσο την φυσική καθημερινότητά σου όσο και ψηφιακά. Την ψηφιακή σου persona δηλαδή, για όποιον διαθέτει. Αν πάλι κάποιος θέλει να πάρει το ρολόι επειδή του αρέσει, μπορεί να το κάνει. Η τιμή αντανακλά την ποιότητα της κατασκευής του ρολογιού, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ψηφιακό concept.», αναφέρει στο newmoney και στον Μιχάλη Κοσμελάτο o Χρήστος Βασιλειάδης, με σπουδές στην Ολλανδία στον τομέα των πολιτικών επιστημών και εν συνεχεία στο business management.

«Όλα ξεκίνησαν από χόμπι. Η ανταπόκριση του κοινού με έκανε όμως να το δω διαφορετικά. Σήμερα, έχουμε online παρουσία και κοινό από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Αραβικές χώρες και η Αμερική, Βόρεια και Νότια, ενώ υπάρχει σταθερό κοινό από Βαλκάνια, Ελλάδα και Κύπρο.», δηλώνει ο νεαρός tech expert.

instagram @monovant

Η λειτουργία του project, εύκολα κατανοητή, όπως  εξηγεί ο ίδιος: «Είναι το πρώτο ρολόι στον κόσμο, «Made in Greece», με διπλή υπόσταση. Το κάθε ρολόι διαθέτει ένα διαφορετικό concept μοναδικότητας, που συνδυάζεται με το metaverse. Δεν μπορεί κάποιος άλλος να έχει το ίδιο με έναν άλλο, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με ένα ψηφιακό ακίνητο. Μόλις προμηθευτείτε το ρολόι στη φυσική του μορφή, ως αντικείμενο, δέχεστε αυτομάτως ένα ψηφιακό αντίγραφο. Ο βασικός σκοπός είναι να σου δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνεις το στιλ που έχεις στην πραγματική ζωή σου στον ψηφιακό κόσμο. 

Το όραμά μου είναι αυτό: να βάλω σε αυτό το σκεπτικό, κόσμο ο οποίος δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή για τι συζητάμε. Να τον ωθήσω να σκεφτεί, θα πάρω αυτό το ρολόι, γιατί μου αρέσει και να δω τι άλλο μου προσφέρει, μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Τώρα είναι νωρίς. Είναι αρχή ακόμα. Για αυτό και είμαστε πρώτοι που το κάνουμε. Μετέπειτα που θα εξοικειωθεί το κοινό με όλα αυτά και λόγω του Facebook, με τις πρωτοβουλίες του Ζούκερμπεργκ για το metaverse, ή της Apple με τα νέα VR γυαλιά, κινήσεις που ενισχύουν τους ψηφιακούς κόσμους, θα είναι πιο εύκολο να το προσπαθήσει κάποιος.    

Αν το δεις επενδυτικά, είναι 99 τεμάχια limited, άρα δεν υπάρχει άλλο αντίγραφο του κάθε ρολογιού. Είναι όλα εντελώς μοναδικά, το καθένα δρα μόνο του και αν θέλεις μπορείς να το πουλήσεις, εφόσον κάποιος ενδιαφερθεί για να το αποκτήσει…».  

Ο σκοπός της Monovant

Η Monovant ιδρύθηκε με σκοπό «να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και των ψηφιακών κόσμων», με βάση την Αθήνα, λέει ο Χρήστος Βασιλειάδης.

Μια  εταιρεία η οποία εντάσσει τις τεχνολογίες του blockchain και του web3 για να δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής, ενός phygital προϊόντος με διπλή υπόσταση.

«Ένας μοναδικός συνδυασμός παραδοσιακής ωρολογοποιίας με προηγμένη τεχνολογία blockchain καθιερώνει αυτό το αντισυμβατικό ρολόι ως τον συνδετικό κρίκο της απτής πραγματικότητας με το ταχέως αναπτυσσόμενο metaverse.

Σκοπός της, όπως προανέφερα, είναι χρησιμοποιώντας το γνώριμο σε όλους μας ρολόι ως ένα σημείο οικειότητας, να δώσει το αρχικό ερέθισμα, ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ψηφιακούς κόσμους, να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν, τόσο σε ψυχαγωγικό επίπεδο αλλά και συνδεσιμότητας, ακόμα και εμπορικά. Καμία εταιρεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν έχει επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο, στον κλάδο της  ωρολογοποιίας…», προσθέτει.

Η Monovant αντί για φυσικό κατάστημα διαθέτει ψηφιακό showroom, αντίστοιχο με αυτό της Hugo Boss. 

Η λειτουργία του ρολογιού

«Ενώ οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις διαμορφώνουν συνεχώς το τοπίο γύρω μας, ένα αγαπημένο και γνώριμο αξεσουάρ σε όλους μας, το συμβατικό ρολόι, αποκτά μέσω ενός εξαιρετικά προηγμένου 3D σχεδιασμού αλλά και κώδικα, τρία ακριβή ψηφιακά αντίγραφα σχεδιασμένα για να λειτουργούν ως αξεσουάρ του προσωπικού σας avatar σε χιλιάδες κόσμους επαυξημένης και ψηφιακής πραγματικότητας.», συνεχίζει ο Χρήστος Βασιλειάδης και καταλήγει:

«Το καινοτόμο phygital ρολόι είναι σχεδιασμένο να  καθοδηγήσει τον ιδιοκτήτη του σε μια ομαλή μετάβαση σε ψηφιακούς τομείς, αλλά και να του κεντρίσει το ενδιαφέρον για να εξερευνήσει τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες τους με μια νέα ματιά.

Με απήχηση λοιπόν τόσο στον φυσικό κόσμο, όσο και στο metaverse, αυτή η αντισυμβατική προσέγγιση βοηθά στην ενίσχυση της κατανόησης της ψηφιακής ιδιοκτησίας αλλά και ενθαρρύνει το συμβιωτικό μείγμα των εικονικών κόσμων με την πραγματικότητα.

Το φυσικό ρολόι συνοδεύεται από το ειδικά σχεδιασμένους ψηφιακούς διδύμους, που επιτρέπουν στους χρήστες να επεκτείνουν το στυλ τους σε εικονικούς κόσμους όπως το Decentraland, το Ready Player Me και το Roblox. Χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, αποκτάτε «wearables» έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ως αξεσουάρ σε χιλιάδες διαδικτυακούς κόσμους, όπως παιχνίδια, διαδικτυακές συναυλίες, εμπειρίες μικτής πραγματικότητας, ακόμη και εικονικά συνέδρια». 

Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν, οι παραγγελίες δεν έχουν ανοίξει ωστόσο υπάρχει λίστα αναμονής από 60+ άτομα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα από τα 99 unique ρολόγια της Monovant εν αναμονή του επίσημου λανσαρίσματός τους.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα εδώ: monovant.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top