skip to Main Content

Made in Greece τα When in Greece: 4 φίλοι αρχιτέκτονες δίνουν φρέσκια πνοή στα ταξιδιωτικά αναμνηστικά

Το When in Greece το γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια που ξεκίνησε από το όμορφο νησί της Ρόδου με στόχο να επαναπροσδιορίσει την έννοια των ελληνικών σουβενίρ. Εκτός από το μαγαζί στη Ρόδο, η ομάδα διαθέτει κι έναν χώρο στο Χαλάνδρι, που είναι πλέον το βασικό της δημιουργικό εργαστήριο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το 2014, μία παρέα από αρχιτέκτονες, θέλοντας να αφήσει τη μιζέρια της ημι-απασχόλησης στα τεχνικά γραφεία της Ελλάδας αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα τελείως δικό της project, που θα είναι πολύ πιο δημιουργικό και ευχάριστο. Πήρε λοιπόν την απόφαση να επαναπροσδιορίσει την έννοια των σουβενίρ και να δημιουργήσει κάτι φρέσκο, μοντέρνο κι εμπνευσμένο από το νησί της Ρόδου. Έτσι δημιουργήθηκε το κατάστημα When in Greece Rhodes, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Σωκράτους στην Παλιά Πόλη της Ρόδου το 2014.

Όλοι οι επισκέπτες της Ρόδου, Έλληνες και ξένοι, άρχισαν να κάνουν ουρά για αυτά τα ιδιαίτερα σουβενίρ και ταξιδιωτικά gadgets που χαρακτηρίζονται από ποιότητα και κομψότητα. Πλέον, η λίστα των δημιουργιών τους έχει εμπλουτιστεί κατά πολύ και περιλαμβάνει και γραφιστικά εμπνευσμένα από ολόκληρη την Ελλάδα, τα οποία διατίθενται μέσα από επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. T-shirts, τσάντες, σημειωματάρια, ημερολόγια και δερμάτινες ατζέντες είναι μερικά από τα αντικείμενα που ξεχωρίζουν.

Πίσω από την When in Greece συναντάμε τέσσερις νέους ανθρώπους, πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους, με μεγάλα όνειρα και κέφι για να τα πραγματοποιήσουν. Πρόκειται για την Μαρία Μπαραμίλη, τη Χρύσα Τριβήλου, τον Πρόδρομο Σφυρίου (αρχιτέκτονες) και τον Στέλιο Μαυροδόντη (πολιτικός μηχανικός). Τη γραφιστική επιμέλεια της δουλειάς έχει αναλάβει ο γραφίστας Λέανδρος Κατσούρης.

Καθαρά made in Greece εγχείρημα λοιπόν, αφού όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα, ενώ διακρίνονται για τον μοντέρνο σχεδιασμό τους και την υψηλή ποιότητα. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του “When in Greece” εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, αλλά παράλληλα ενισχύει και τους μικρούς βιοτέχνες και τα εργαστήρια ανά τη χώρα.

Όλες οι δημιουργίες χαρακτηρίζονται από απλότητα και μοντερνισμό, διατηρώντας έτσι μια αισθητική διαχρονικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι γραφιστικές απεικονίσεις γνωστών Ελληνικών μνημείων, του γραφίστα Λέανδρου Κατσούρη.

Τα υλικά με τα οποία δουλεύουν είναι αυθεντικά δέρματα και βαμβάκι και προέρχονται από την Κρήτη και την Θεσσαλία.

Backpacks, τσάντες, σημειωματάρια, t-shirts, κούπες, postcards είναι μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών τις οποίες θα βρείτε στο e-shop τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καρελλά 4Α, Χαλάνδρι
Tel: 2111842711
[email protected]

Website: wheningreece.squarespace.com
Facebook: @WheninGreece.Rhodes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top