skip to Main Content

Topwoman η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ! Η 16χρονη πιανίστρια από τη Σαντορίνη σαρώνει στα βραβεία & προσθέτει ακόμη μία διάκριση στο βιογραφικό της (φωτό – βίντεο)

Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε σήμερα την πιο χαριτωμένη topwoman της χρονιάς!

Ονομάζεται Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, είναι μόλις 16 ετών κι έχει φοβερό ταλέντο στο πιάνο!

Η 16χρονη πιανίστρια, η οποία προέρχεται από τη Σαντορίνη και είναι πλέον μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, μόλις κέρδισε το ανώτατο και μοναδικό βραβείο GRAND PRIX στον διαγωνισμό 5th INTERNATIONAL ART FESTIVAL – TREASURE OF HELLAS, και βγήκε πρώτη ανάμεσα σε 400 διαγωνιζόμενους, όλων των ηλικιών, από 7 χώρες!

Πρόκειται για μία απίστευτη διάκριση

Η νεαρή πιανίστρια Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ έλαμψε και μάγεψε τους κριτές για μία ακόμα φορά, κερδίζοντας άλλη μία πολύ σπουδαία διάκριση!

Η διεθνής επιτροπή του 5ου Διεθνούς Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ ‘Treasure of Hellas’ απένειμε στη 16χρονη Εβελίνα το GRAND PRIX, το μοναδικό και ανώτατο μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού που απονέμεται στον πρώτο όλων, τον διαγωνιζόμενο με την απόλυτα εξαιρετική ερμηνεία ανάμεσα σε όλους τους διαγωνιζόμενους όλων των ηλικιών στις κατηγορίες Μουσικά Όργανα, Τραγούδι και Χορός. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 400 διαγωνιζόμενοι από επτά χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Εσθονία, Φινλανδία, Τουρκία και Καζακστάν.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία διεθνών προγραμμάτων θεάματος τέχνης όπως φεστιβάλ, σεμινάρια, συνέδρια επαγγελματικούς διαγωνισμούς και περιοδείες συναυλιών.

Κάθε χρόνο η Ακαδημία διεξάγει διεθνή προγράμματα θεάματος τέχνης με περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Καζακστάν, Ρωσία και άλλες χώρες, με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης καθώς και των διεθνών πολιτιστικών δεσμών.

Το φημισμένο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής ‘Treasure of Hellas’, που περιελάμβανε διαγωνισμό, gala concert και masterclasses, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από τις 19 ως τις 24 Οκτωβρίου 2023, από την Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμου Ρόδου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου. Η νικήτρια του Gran Prix του διαγωνισμού Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ συμμετείχε στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, στο οποίο είναι πλέον μαθήτρια.

Η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ αν και είναι μόλις 16 ετών, είναι νικήτρια 38 παγκόσμιων διαγωνισμών πιάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, το Hong Kong, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μεταξύ των βραβείων συγκαταλέγονται και σημαντικά Special Awards.

Έχει διακριθεί σε όλους τους διαγωνισμούς που συμμετείχε, αποσπώντας ταυτόχρονα εξαιρετικά σχόλια από εκπροσώπους της διεθνούς μουσικής κοινότητας που κάνουν λόγο για μια χαρισματική νέα μουσικό που μαγνητίζει το κοινό και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Η Εβελίνα, η οποία μεγάλωσε στη Σαντορίνη, είναι μέλος μίας μουσικής οικογένειας. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 ετών με καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος της μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και μέχρι σήμερα, ως καθηγητής της, την καθοδηγεί ώστε να εκφράζει την έμφυτη μουσικότητά της καθώς εξελίσσεται δεξιοτεχνικά και καλλιτεχνικά.

Παράλληλα, η Εβελίνα συμμετέχει σε masterclasses με εξαιρετικούς πιανίστες όπως ο Cyprien Katsaris, η Christina Ortiz, η Δόμνα Ευνουχίδου, ο Γιώργος- Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ο Γιάννης Ποταμούσης, ο Γρηγόρης Ζαμπάρας, η Borislava Taneva και η Lilia Boyadjieva.

Κατά τη διάρκεια του 2020-2021 μαθήτευσε με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα Κυπριανό Κατσαρή. Από το 2021 φοιτά στην ιστορική και διάσημη σχολή Schola Cantorum de Paris, στην τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας κυρίας Αγάθης Λεϊμονή, η οποία διδάσκει την Εβελίνα με άπειρη αγάπη και συγκινητική αφοσίωση.

Το 2018 δίνει το πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στο πρότυπο ιδιωτικό σχολείο Άξιον Εστί στο Βόλο. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε συναυλίες στη Σαντορίνη. Επίσης έχει εμφανιστεί ως Rising Star στο Aegean Arts International Festival στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στο Φεστιβάλ ‘Piano στο Αλώνι’ στο Πήλιο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου ‘Αναστάσιος Λεϊμονής’ στον Πόρο και στον Κύκλο Νέων Καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το Gina Bachauer International Music Association την επέλεξε να συμμετάσχει σε συναυλία ανερχόμενων νέων σολίστ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για την εκπληκτική της πορεία και τις επιτυχίες της στο πιάνο τιμήθηκε από τον Δήμο Θήρας.

Στα παραπάνω videos μπορείτε να παρακολουθήσετε την απονομή του βραβείου Grand Prix στον 5ο διαγωνισμό Treasure of Hellas που έγινε στο Rodos Palace Hotel, καθώς και αποσπάσματα από το live performace στο διαγωνισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top