skip to Main Content

Το Madame Fraise μας ξετρελαίνει! Με κόκκινα & πορτοκαλί γλυκά – Signature panettone, τάρτες & cookies για πρωινό & brunch

Madame Fraise
instagram @madamefraise_
instagram @madamefraise_

Παριζιάνικος αέρας με δεξιοτέχνες επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής και του fine pastry στο κέντρο της Αθήνας!

Συγκεκριμένα, στο Παγκράτι θα βρείτε το Madame Fraise, το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο στην πόλη.

Ονομάζεται έτσι, καθώς λειτουργεί μόνο με παραγγελίες pick up από το κατάστημά τους στη Λ. Υμηττού 225 (Τ. 2114186086)  ή online delivery μέσω woltgreece και efood.

Τα πρόσωπα που “κρύβονται” πίσω από αυτά τα λαχταριστά εδέσματα είναι ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης, Ιωάννης Κίκιρας και ο Γιάννης Γερόπουλος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Οι executive pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Ιωάννης Κίκιρας, καθώς και ο Γιάννης Γερόπουλος που ειδικεύεται στο brand and business development. 

Μαζί με την pastry chef Γεωργία Τσαμπάνη, πιστεύουν ότι η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη που συνεχώς εξελίσσεται. Έτσι, με βάση τις γαλλικές αρχές της ζαχαροπλαστικής, άψογα υλικά και μπόλικη φαντασία, δημιουργούν τις δικές τους εκδοχές των κλασικών και αγαπημένων γλυκών, μέσα από πρωτότυπους συνδυασμούς και ντελικάτες γεύσεις.

Έχουν δουλέψει για χρόνια ο ένας στο πλάι στον άλλο δημιουργώντας υψηλού επιπέδου γλυκά – από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” μέχρι το εστιατόριο Σελήνη στη Σαντορίνη.

Για πρώτη φορά, όμως, αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι εντελώς δικό τους και να συστηθούν απευθείας στο κοινό. «Δουλεύαμε πάντα πολύ καλά μαζί και με τον καιρό καταλάβαμε πως τα γλυκά που φτιάχναμε παρέα ήταν καλύτερα από αυτά που σχεδίαζε ο καθένας ξεχωριστά» αναφέρουν για τη συνεργασία τους.

Γλυκά τόσο προσεγμένα που θυμίζουν έργα τέχνης θα λέγαμε κι ενώ η μυρωδιά τους “σου σπάει τη μύτη” και θέλεις να τα φας απευθείας, η εμφάνιση είναι τόσο καταπληκτική που δεν θέλεις να τη “χαλάσεις”.

Πλούσιες κρέμες, τραγανές πραλίνες, καραμελωμένοι ξηροί καρποί και μυρωδάτα φρούτα συνθέτουν τις πιο όμορφες και απολαυστικές γλυκές δημιουργίες που συνοδεύουν κάθε στιγμή, όπως ένα γλυκό διάλειμμα στο γραφείο, μια συνάντηση με φίλους ή μια ξεχωριστή γιορτή.

Με παιχνιδιάρικα mini desserts, λαχταριστά soft cookies και πανέμορφα celebration cakes, το να αντισταθείς στη Madame Fraise είναι απλά αδύνατο!

Η γκάμα των γλυκών τους είναι μετρημένη, εντυπωσιακή ήδη από την εμφάνιση και θα αναδιαμορφώνεται εποχιακά με την προσθήκη νέων προτάσεων.

Ιδιαίτερη προσοχή έχουν δώσει στα panettone που φτιάχνονται από εντελώς φυσικό προζύμι και προς το παρόν πωλούνται σε δύο εκδοχές: μια κλασική, με πορτοκάλι και λεμόνι confit, ξανθιά σταφίδα και βανίλια Μαδαγασκάρης και μία με κάστανο confit και σοκολάτα γάλακτος. 

instagram @noble_pastry_athens
instagram @noble_pastry_athens

«Έχουμε μελετήσει και δουλέψει χρόνια το συγκεκριμένο γλυκό και πιστεύουμε πολύ στο αποτέλεσμα που έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε. Πρόκειται για ένα γλυκό για το οποίο δεν φτάνει να έχεις μια καλή συνταγή. Θέλει εκπαίδευση και προσοχή σε κάθε στάδιο και μεγάλη επιμονή αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει με την υφή και τη γεύση και τα αρώματα που παίρνεις από τη βαθιά ωρίμανση. Στόχος μας είναι το κοινό να γνωρίσει το πανετόνε ως ένα όχι μόνο εποχιακό γλυκό για τα Χριστούγεννα αλλά ως κάτι που μπορεί να απολαμβάνει ακόμα και κάθε μέρα με το πρωινό του» λέει ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης.

Σε ένα κουτί για τέσσερα γλυκά βάζουν μια mont blanc με κάστανο και βανίλια, μια σφαίρα σοκολάτας με καραμέλα και peanuts που μοιάζει με στολίδι, Paris-Brest με κρέμα φουντουκιού και τραγανή πραλίνα και ένα εναλλακτικό cheesecake με μους τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βατόμουρο και σαμπλέ αμυγδάλου.

Πέρα από τη Madame Fraise, οι δύο pastry chefs, παρέα με τον τρίτο της παρέας, τον φίλο και συνεργάτη τους Γιάννη Γερόπουλο, επεξεργάζονται πολλές καινοτόμες ιδέες που θα εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα του πολύπλευρου ζαχαροπλαστικού πρότζεκτ Noble Pastry. Σεμινάρια, συμβουλευτικές υπηρεσίες, limited edition γλυκά σε συνεργασία με γνωστές επωνυμίες και καλλιτέχνες, αλλά και προτάσεις βασισμένες στην τεχνολογία του 3D printing είναι μερικά μόνο από όσα ετοιμάζουν.

Ένα πρωτότυπο concept που σας καλεί να απολαύσετε γλυκά από το Παρίσι … χωρίς να κουνηθείτε από τη θέση σας!

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ: madamefraise.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top