skip to Main Content

Μολών Λαβέ: Τα παπούτσια της Ελβίρας που σχεδιάζει & για τον οίκο Balmain είναι αρχαιοελληνικού κάλλους (ΦΩΤΟ)

Η αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας είναι πανταχού παρούσα στα παπούτσια της ταλαντούχας σχεδιάστριας Ελβίρας Παναγιωτοπούλου.

Τα ανακάλυψα πρόσφατα στα εγκαίνια του καταστήματος AISSO, μια Made in Greece ιδέα της Αντζελίνας Παπαδοπούλου και της Σύλλας Σιούνα.

Σκοπός των δυο είναι να ανακαλύψουν και να στηρίξουν τα δημιουργικά ταλέντα της Ελληνικής Βιομηχανίας της Μόδας και να τα αναδείξουν στη διεθνή κοινότητα.

Οι ίδιες πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο της μόδας.

Διαθέτει ανθρώπους δημιουργικούς, ικανούς να σταθούν επάξια στις διεθνείς αγορές και να ανταγωνιστούν τα ξένα fashion labels.

Η AISSO έρχεται να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό.

Προσφέρει στους Έλληνες σχεδιαστές μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους στο διεθνές κοινό.

Μία από τους ιδιαιτέρως ταλαντούχους νέους Έλληνες σχεδιαστές είναι και η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου.

Γεννημένη στην Αθήνα, μεγαλωμένη στο Παρίσι και με έδρα της πλέον το Μιλάνο, η Ελβίρα, εκτός από τον δικό της οίκο είναι σχεδιάστρια παπουτσιών και για τον οίκο «Balmain».

Η ίδια έκανε το μεγάλο βήμα το 2015 και δημιούργησε το δικό της luxury footwear brand, το «DI GAΪA», από την Γαία της Ελληνικής μυθολογίας και έχει ως κεντρικό στοιχείο το δάφνινο στεφάνι.

Κεντρικό στοιχείο έμπνευσης της Ελβίρας για τη νέα collection για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018 είναι το “Μολών Λαβέ“!

Η αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας είναι πάντα παρούσα στη δουλειά της, ενώ μέσα από τη νέα της εντυπωσιακή σειρά παπουτσιών η Αρχαία Ελλάδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Η AISSO εγκαινίασε στις 25/4/2018 το νέο της flagship κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Μια boutique γεμάτη με τα καλύτερα στοιχεία της σύγχρονης Ελληνικής μόδας.

Η AISSO είναι η ιδέα που έγινε εγχείρημα από τις Αντζελίνα Παπαδοπούλου και Σύλλα Σιούνα.Σκοπός των δυο είναι να ανακαλύψουν και να στηρίξουν τα δημιουργικά ταλέντα της Ελληνικής Βιομηχανίας της Μόδας και να τα αναδείξουν στη διεθνή κοινότητα.

Οι ίδιες πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο της μόδας. Διαθέτει ανθρώπους δημιουργικούς, ικανούς να σταθούν επάξια στις διεθνείς αγορές και να ανταγωνιστούν τα ξένα fashion labels. Η AISSO έρχεται να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό. Προσφέρει στους Έλληνες σχεδιαστές μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα
μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους στο διεθνές κοινό.

 

Το νέο κατάστημα στο Κολωνάκι, είναι η ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων της AISSO. Ενώ, μια σειρά από boutique στα αεροδρόμια της χώρας και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (www.aissofashion.com)έρχονται για να συμπληρώσουν το έργο του ομίλου.

Παράλληλα, η boutique του Κολωνακίου στοχεύει να προσφέρει στους ξένους επισκέπτες της πόλης, έναν ξεχωριστό Greek Inspired shop προορισμό, προσφέροντας τους το καλύτερο δείγμα της εγχώριας δημιουργικότητας.

Άλλωστε, η Ελλάδα, εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς,γεγονός που αποδεικνύουν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, καθώς η ροή των επισκεπτώνπαρουσιάζει έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης του 24,9%, κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων, η AISSO ανακοίνωσε και τη πρώτη δράση ένωσης της Ελληνικής μόδας με το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα: Mία επιτροπή εξειδικευμένων Βρετανών εκπροσώπων από το British Fashion Council, επέλεξε 10 Έλληνες σχεδιαστές, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επόμενη collection τους, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Επιτροπή:

Jan Miller, Επιχειρηματικός Σύμβουλος
Με έδρα το Λονδίνο, η κα Miller εργάζεται, επί 15 χρόνια, ως ένας από τους πλέον γνωστούς μέντορες επιχειρηματικής ανάπτυξης, για αναδυόμενα ταλέντα από το χώρο της μόδας.

Lee Lapthorne, Creative Director & Show Production
Πρόκειται για τον ιδρυτή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της On|Off Presents, που τα τελευταία 15 χρόνια βρίσκεται πίσω από τις παρουσιάσεις των νέων ταλέντων στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Justine Fairgrieve, PR & Marketing
Ιδρύτρια της εταιρίας δημοσιών σχέσεων Relative PR, εργάζεται ήδη με τη Sophia Kokosalaki και τη Mary Katrantzou από τη στιγμή της αποφοίτησης τους.

Το Βραβείο
• Οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να:
• Να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ένα ξεχωριστό event
λανσαρίσματος που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του London Fashion
Week τον Σεπτέμβριο του 2018.
• Οι συλλογές τους θα έχουν τη δική τους θέση στη boutique AISSO και στο
ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας.
• Η επιτροπή θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας στο πλευρό των
σχεδιαστών, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη.

Το Φιλανθρωπικό Έργο

Η AISSO θέλει να βρίσκεται στο πλάι εκείνων που έχουν ανάγκη. Για το σκοπό αυτό, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατίθεται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που φροντίζουν μητέρες και παιδιά. Σκοπός της AISSO είναι να καθιερώσει την ετήσια συνδρομή της στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για να τα νέα της AISSO και τις επόμενες δράσεις της στα:
@aissofashion
www.facebook.com/AISSOFASHION/
www.aissofashion.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top