skip to Main Content

Ο συνδυασμός των pleats της Δάφνης Βαλέντε με τα σανδάλια Caryatis – Mια ωραία στιγμή της ελληνικής μόδας

Η Δάφνη Βαλέντε

Η Δάφνη Βαλέντε είναι η σχεδιάστρια του πλισέ. Οι συλλογές της έχουν πάντα  παιχνιδιάρικη διάθεση.

daphne-valente

Το who is who της

Η Δάφνη Βαλέντε γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο μόδας στο F. I. T. της Νέας Υόρκης και στη σχολή τέχνης St Martin’s στο Λονδίνο.

Η πτυχιακή της συλλογή, βασισμένη σε Trompe l’oeil (οπτικές ψευδαισθήσεις) τυπωμένη σε φορέματα, προκάλεσε αίσθηση και αγοράστηκε από την Browns. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέπτυξε την τεχνική της ελληνικής πτύχωσης, ακολουθώντας τα βήματα του Mariano Fortuny και έκανε μια μακρά καριέρα, πουλώντας τα τέλεια σμιλεμένα, αισθησιακά ρούχα της στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας, μέχρι που ανακάλυψε ξανά ένα παλιό πάθος που αγαπούσε από την παιδική της ηλικία, το σχεδιασμό χειροποίητων, ξεχωριστών κοσμημάτων.

Η αλλαγή στη δημιουργική της κατεύθυνση, την έκανε να υιοθετήσει μια πιο καλλιτεχνική προσέγγιση και έτσι άρχισε να εκθέτει τα μοναδικά, πολύτιμα χειροτεχνήματά της σε γκαλερί τέχνης, αφού εμπνεόταν συνεχώς από τις τέχνες.

Η Δάφνη έχει σχεδιάσει με επιτυχία θεατρικά κοστούμια και για τέσσερα χρόνια, ως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, αφιέρωσε όλη της την ενέργεια στην καθιέρωση και διοργάνωση της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας.

Τα ανάγλυφα πλισέ της, ήταν είναι  και θα είναι το απόλυτο δημιούργημά της.

Μάλιστα μέσα από το λογαριασμό τους στο instagram βλέπουμε ότι πολλές εταιρείες, ντύνουν τα μοντέλα τους με τα φορέματά τους, ώστε να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

Έτσι έγινε και με τα Caryatis greeksandals , τα οποία παρουσίασαν τα υπέροχα σανδάλια τους με  ένα πανέμορφο λευκό πλισέ φόρεμα από τη Δάφνη Βαλέντε.

Η σχεδιάστρια θέλησε να ευχαριστήσει στο brand και ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από τo photoshooting.

Σε μια άλλη φωτογραφία και βίντεο βλέπουμε το μοντέλο να φοράει ένα μπλε μίνι πλισέ φόρεμα σε αρχαιοελληνικό στυλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top