skip to Main Content

Zeus+Dione: Μόλις “κυκλοφόρησε” το γούρι του 2024 από το Α ως το Ω – Η τύχη για τη νέα χρονιά

το γούρι του 2024

Συναντάμε το “24” παντού. Στον παλμό της καθημερινότητάς μας, στο μυστηριώδες ταξίδι μέσα στον ζωδιακό κύκλο, στο τετραδιάστατο τεσσεράκτιο σχήμα της γεωμετρίας, στην αρμονική συμφωνία των 24 μουσικών κλιμάκων, στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο σινεμά.

Από ένα διαφορετικό πρίσμα, η Zeus+Dione, στράφηκε για το γούρι του 2024 στα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, στην πιο προφανή – για εμάς – αναφορά του αριθμού, στην επινόηση που καταγράφει την ελληνική σκέψη, το Λόγο, διαχρονικά.

Πρόκειται για ένα χειροποίητο ορθογώνιο κόσμημα με αλυσίδα, επιχρυσωμένο, με εγχάρακτα τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Μπορεί να φορεθεί ως κολιέ ή να πλεχτεί γύρω από τον καρπό σε μορφή βραχιολιού macramé. Σε μια εναλλακτική εκδοχή, το Άλφα συναντά το Ωμέγα σε ένα κομψό μενταγιόν, διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς: ασημί, μαύρο και χρυσό.

zeusndione.com

zeusndione.com

zeusndione.com

zeusndione.com

zeusndione.com

Το Άλφα σηματοδοτεί την αρχή, την πηγή όλων των πραγμάτων, ενώ το Ωμέγα την απόλυτη γνώση και την ολοκλήρωση. Μαζί, συμβολίζουν την αιωνιότητα, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον, και περικλείοντας όλη τη σοφία και τον κύκλο της ζωής.

Με το φετινό της γούρι, η Zeus+Dione, μας καλεί να περιηγηθούμε σε αυτό το αέναο ταξίδι του χρόνου, και για κάθε τέλος να ονειρευόμαστε μια καινούργια, συναρπαστική αρχή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top