skip to Main Content

Αποκλειστικό: Μιλάει στο eirinika ο ιδρυτής της πολυβραβευμένης “Safe Size” Άγγελος Σταυράκης: Startup τεχνολογίας βρίσκει το παπούτσι που ταιριάζει στο πόδι σας – Έχει σκανάρει 2 εκ. ζευγάρια

Άγγελος Σταυράκης

Η Safe Size έρχεται να φέρει την επανάσταση στην επιλογή παπουτσιών, αλλάζοντας τελείως την εμπειρία των καταναλωτών. Μέσω μιας ειδικής τεχνολογίας σκανάρει και αναλύει δύο εκατομμύρια παπούτσια κάθε χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή είτε σε φυσικό κατάστημα είτε από την εφαρμογή του κινητού του να βρει το παπούτσι που ταιριάζει στο πόδι του καλύτερα, χωρίς να χρειάζεται να τα δοκιμάσει όλα, ή να παραγγείλει δύο ζευγάρια αν βρίσκεται στο σπίτι του, κρατώντας τελικά το ιδανικό.

Η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική επίσης και για παιδιά, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου παπουτσιού για εκείνα, αποφεύγοντας την επιλογή ενός στενού ζευγαριού, δημιουργώντας αναπτυξιακά προβλήματα στα ευαίσθητα πέλματά τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeSize (@safesize)

Η εφαρμογή δίνει την επιλογή παπουτσιού κάθε τύπου, αφού αφορά από αθλητικά μέχρι γόβες και σανδάλια.

Η δραστηριότητα της Safe Size εκτείνεται πια σε 59 χώρες, προερχόμενη από ιδέα Έλληνα και ελληνική τεχνολογική πατέντα, φτάνοντας πια στην εξυπηρέτηση 20 εκατομμυρίων καταναλωτών. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα κέρδισε το Βραβείο «Startup of the Year» στα φετινά Startupper Awards.

Δείτε επίσης: Startupper Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές – Η μαγική βραδιά της απονομής για 21 κατηγορίες

Πολλές ακόμη καινοτομίες αναμένονται το επόμενο διάστημα από την Safe Size με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον, όπως μαθαίνουμε και από τη συνέντευξη που ακολουθεί από τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Άγγελο Σταυράκη.

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «SAFESIZE»;

Πότε και πώς ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Ποια είναι η καινοτομία που φέρνει η startup σας;

Η SafeSize ξεκίνησε ως μια startup τεχνολογίας, με στόχο να δώσει λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί όλους που δεν είναι άλλο από την εύρεση του σωστού παπουτσιού σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Μας έχει συμβεί σε όλους…να ψάχνουμε να βρούμε ένα ζευγάρι παπούτσια online, να έχουμε διαβάσει προσεκτικά τον οδηγό μεγέθους (size guide) και να έχουμε παραγγείλει 2 διαφορετικά μεγέθη με την ελπίδα ότι ένα από τα δύο θα μας κάνει και θα επιστρέψουμε το άλλο.

Αντίστοιχα, σε φυσικά καταστήματα, όλοι μας έχουμε βιώσει την εμπειρία του να περιμένουμε αρκετή ώρα να μας εξυπηρετήσουν για να μας ενημερώσουν ότι είτε το κατάστημα δε διαθέτει το μέγεθος του παπουτσιού που ψάχνουμε ή τελικά να συνειδητοποιήσουμε ότι το μοντέλο που έχουμε επιλέξει δεν έχει την κατάλληλη εφαρμογή στο πόδι μας.

Έχει ενδιαφέρον ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι διαφορετικές μάρκες έχουν διαφορετικές διαστάσεις για το ίδιο μέγεθος παπουτσιού. Για παράδειγμα εάν δοκιμάσουμε το νούμερο 40 ανάμεσα σε μερικά από τα πιο γνωστά αθλητικά brands της αγοράς θα συνειδητοποιήσουμε ότι όλα έχουν διαφορετική εφαρμογή και σε μερικά μπορεί να χρειαστούμε μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος.

Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία της εταιρείας μας, που βασίζεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να «δοκιμάσει» εικονικά όλα τα παπούτσια της αγοράς και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να λάβει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με τέλεια εφαρμογή, τόσο σε φυσικά όσο και ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeSize (@safesize)

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία της SafeSize βασίζεται σε 3 πυλώνες:

  1. Σκανάρισμα ποδιών (3D Foot Scanning): Για φυσικά καταστήματα έχουμε αναπτύξει την πλέον προηγμένη τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης του ποδιού, η οποία επιτυγχάνεται σε λίγα δευτερόλεπτα και με ακρίβεια χιλιοστού. Για ηλεκτρονικά καταστήματα, έχουμε αναπτύξει ένα mobile app που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να σκανάρει το πόδι του με το κινητό του τηλέφωνο μέσω μιας γρήγορης και εύκολης διαδικασίας από την άνεση του σπιτιού του.
  2. Σκανάρισμα παπουτσιών (3D shoe scanning): Έχουμε επίσης αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία μέσω της οποίας σκανάρουμε όλα τα παπούτσια της αγοράς. Κάθε χρόνο σκανάρουμε και αναλύουμε δύο εκατομμύρια παπούτσια στις 9 μονάδες της εταιρείας μας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Είμαστε η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που έχει τη δική της βάση δεδομένων για τις εσωτερικές διαστάσεις των παπουτσιών, πολύτιμες πληροφορίες που δεν έχουν ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές παπουτσιών.
  3. Aλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης: Ο έξυπνος αλγόριθμος της SafeSize συνδυάζει τα δεδομένα του 3Dfootscan, 3Dshoescan και τις προσωπικές προτιμήσεις του καταναλωτή και «δοκιμάζει» εικονικά πάνω στο πόδι του πελάτη όλα τα παπούτσια που υπάρχουν διαθέσιμα στο κατάστημα προτείνοντας του τα ιδανικά. Ο αλγόριθμος μαθαίνει όσο ο πελάτης αγοράζει και προσωποποιεί διαρκώς τις προτάσεις του.

Η λύση της SafeSize προσφέρεται για όλα τα είδη παπουτσιών που υπάρχουν στην αγορά, από αθλητικά μέχρι γόβες και σανδάλια. Επιπλέον προσφέρει μια ειδική λύση για τα παιδικά παπούτσια. Σχεδόν το 70% των παιδιών ηλικίας 3-10 ετών φοράει στενά παπούτσια για περιόδους αρκετών μηνών, δημιουργώντας αναπτυξιακά προβλήματα στα ευαίσθητα πέλματά τους. Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, η SafeSize έχει αναπτύξει έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο που προτείνει το κατάλληλο παπούτσι για την ομαλή ανάπτυξη του ποδιού, παρέχοντας επίσης πρόβλεψη της ανάπτυξης του πέλματος και ειδοποιώντας τους γονείς για τον χρόνο που πρέπει να αντικαταστήσει το παπούτσι.

Η καινοτόμος αυτή λύση μας, συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών, στη μείωση των επιστροφών καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος από τις άσκοπες μετακινήσεις εμπορευμάτων.

 

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η ιδέα της SafeSize είναι 100% made in Greece! Γεννήθηκε από την ιδέα ενός Έλληνα, η τεχνολογική πατέντα του προϊόντος μας είναι από Έλληνα και ο πρώτος πελάτης μας ήταν η Intersport Ελλάδος.

Για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε, αναγκαστήκαμε να ταξιδέψουμε στην Ολλανδία, όπου βρήκαμε την πρώτη χρηματοδότησή μας. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας από ένα μικρό δωμάτιο στην Ανατολική Ολλανδία και αυτήν τη στιγμή έχουμε αναπτυχθεί σε 5 γραφεία σε Ολλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Κίνα, Αυστραλία.

Στην Αθήνα ανοίξαμε το 2021 το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της SafeSize, επενδύοντας στο ταλέντο που υπάρχει στην ελληνική αγορά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πλέον το γραφείο μας στην Αθήνα αποτελεί την καρδιά της ανάπτυξής μας τόσο σε επίπεδο καινοτομίας όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους παγκόσμιους πελάτες μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeSize (@safesize)

Μετά τις 59 χώρες πού αλλού σκοπεύετε να εξάγετε;

Aυτή τη στιγμή, διανύουμε μια πολύ δυναμική και δημιουργική περίοδο στη SafeSize.

Φέτος επεκτείναμε την παρουσία μας σε νέες παγκόσμιες αγορές όπως Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Κολομβία, Τουρκία και Μπαχρέιν. Παράλληλα, ενδυναμώσαμε την παρουσία μας σε υφιστάμενες αγορές όπως Ολλανδία, Αγγλία, Κίνα και Ιαπωνία με νέες συνεργασίες.

Πλέον έχουμε παρουσία σε 59 χώρες παγκοσμίως και μέσα από την τεχνολογία μας έχουμε βοηθήσει πάνω από 20 εκατομμύρια καταναλωτές να βρουν το ιδανικό παπούτσι για αυτούς.

Στη λίστα των πελατών μας συμπεριλαμβάνονται τα μεγαλύτερα παγκόσμια brands υπόδησης όπως ΗΟΚΑ, Sports Direct, Intersport, Decathlon και πρόσφατα υπογράψαμε νέα συμβόλαια συνεργασίας με adidas, Puma και Nike.

Το γραφείο της Αυστραλίας, που ανοίξαμε στις αρχές του 2023, έχει ήδη αποκτήσει δυναμική και ανοίγει νέους ορίζοντες για τη SafeSize σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία καθώς και Νοτιοανατολική Ασία. Κάποια πρόσφατα αξιοσημείωτα παραδείγματα της ανάπτυξής μας σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή είναι η νέα συνεργασία μας με τη Supersports – τη Νο1 αλυσίδα αθλητικών ειδών στην Ταϊλάνδη, τη Rebel – μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αθλητικών της Αυστραλίας καθώς και η συνεργασία μας με την Puma στη Σιγκαπούρη.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Η επιχειρηματικότητα, ειδικά στο χώρο της τεχνολογίας απαιτεί γερό “στομάχι”. Υπάρχουν συνεχώς προκλήσεις και εμπόδια που πολλές στιγμές μοιάζουν ανυπέρβλητα. Θα πέσεις πολλές φορές και θα πρέπει να σηκωθείς και να συνεχίσεις. Αυτό το “zombie mentality” – που λέμε μεταξύ μας αστειευόμενοι – η επιμονή, η πίστη και η προσαρμοστικότητα είναι απαραίτητα στοιχεία επιβίωσης σε αυτό το χώρο.

Όταν ξεκινήσαμε, οι αλυσίδες καταστημάτων ήταν πολύ επιφυλακτικές καθώς η ιδέα μας ήταν κάτι καινούριο για την αγορά. Τα πρώτα 2 χρόνια δεν ήταν εύκολα αφού έπρεπε και να αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα αγορά ουσιαστικά από το μηδέν. Μετά τις πρώτες συμφωνίες, το ενδιαφέρον αυξήθηκε και οι πελάτες μας ήταν η καλύτερη προβολή μας, ειδικά στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Πλέον έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε σημαντική αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά παπουτσιού και το πιο σημαντικό είναι ότι οι πελάτες που ξεκινούν να συνεργάζονται μαζί μας μένουν μαζί μας για πολλά χρόνια!

Μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της τελευταίας χρονιάς περιλαμβάνουν:

  • Τη χρηματοδότηση ύψους 14 εκατ. ευρώ που λάβαμε με συμμετοχή του επενδυτικού ταμείου Φαιστός.
  • Το άνοιγμα των νέων γραφείων μας στην Αυστραλία
  • Το Βραβείο «Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας» που λάβαμε από το Elevate Greece
  • ΤοΒραβείο «Startup of the Year» πουλάβαμεσταφετινά Startupper Awards
  • Το πιλοτικό λανσάρισμα του νέου καινοτόμου προϊόντος που έχουμε σχεδιάσει εξολοκλήρου στο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης μας στην Αθήνα – το Digital Sales Assistant (Αυτόνομος ηλεκτρονικός πωλητής) – το οποίο ήδη δοκιμάζεται πιλοτικά σε δύο μεγάλες αλυσίδες αθλητικών ειδών σε Ολλανδία και Ιρλανδία

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας;

Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Το όραμά μας είναι μέσω της τεχνολογίας μας να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τα παπούτσια παράγονται, πωλούνται και ανακυκλώνονται συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι βασικοί μας στόχοι για το άμεσο μέλλον είναι

  • Να συνεχίσουμε να καινοτομούμε παρέχοντας στους πελάτες μας παγκοσμίως τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα που φέρνουν υπεραξία στις δραστηριότητές τους καθώς και στους καταναλωτές που εξυπηρετούν
  • Να διπλασιάσουμε τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τη λύση μας παγκοσμίως επηρεάζοντας θετικά την καθημερινότητά τους
  • Να λανσάρουμε 3 νέα προϊόντα τεχνολογίας, που ήδη είναι στη φάση σχεδιασμού, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
  • Να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας σε νέες αγορές του εξωτερικού ώστε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση της omnichannel virtual fitting λύσης μας
  • Να δημιουργήσουμε μια τεχνολογική εταιρεία πρότυπο με βάση την Ελλάδα και παγκόσμιο αντίκτυπο

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Σταυράκη, Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της SafeSize

Ο Άγγελος Σταυράκης είναι o Iδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SafeSize. Πριν από τη SafeSize, είχε ιδρύσει 2 εταιρείες και έχει εργαστεί για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς του Management Consulting (The Boston Consulting Group), FMCG και Retail. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχει ζήσει στο Άμστερνταμ, Μιλάνο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Σικάγο και Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και MBA (Bocconi & Kellogg School of Management).

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/angelos/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top