skip to Main Content

Made in Greece: Η ομορφιά και η εξουσία στον φακό του Πάρη Δούκοβιτς, με κοστούμι της Μαίρης Κατράντζου

Μαίρη Κατράντζου

Με κοστούμι της σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου για την παράσταση Belles Lettres του Τζάστιν Πεκ, εμφανίζεται η χορεύτρια Μιμί Στέικερ στο βιβλίο New York City Ballet: Choreography & Couture, με φωτογραφίες του Ελληνικής καταγωγής φωτογράφου Πάρη Δούκοβιτς.

Η καριέρα του 39χρονου φωτογράφου είναι εντυπωσιακή, αφού έχει φωτογραφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στην επίσημη κατοικία του, για λογαριασμό του New Yorker, ενώ μπροστά από τον φακό του έχουν περάσει πολιτικοί, σταρ, αθλητές, χορευτές και διασημότητες που, όλοι μαζί, συνθέτουν ένα μοναδικό πορτφόλιο εικόνων. Στον φακό του έχουν ποζάρει η Τέιλορ Σουίφτ, η Μέριλ Στριπ, ο Τζεφ Μπέζος, η Νάνσι Πελόζι., ενώ η πρώτη του «δουλειά» ανάγεται στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, όταν φωτογράφισε τον πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου, σε επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Σε συνέντευξή του στο «Κ» της Καθημερινής μοιράστηκε ιστορίες από τη ζωή του, τις συναντήσεις του με Μπαράκ Ομπάμα, την λαμπρή καριέρα του στη Νέα Υόρκη και τη συμβουλή του «λευκού καμβά»..

Ανάμεσα στις φωτογραφίες του, που εμφανίζονται στο εξώφυλλο του “Κ” και εμφανίζεται η χορεύτρια Μιμί Στέικερ με κοστούμι της Μαίρης Κατράντζου για την παράσταση Belles Lettres του Τζάστιν Πεκ.

Η σχεδιάστρια αναδημοσιεύει την φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top