skip to Main Content

Χρυσή σφαίρα για τον Γιώργο Λάνθιμο και το “Poor Things” – Δείτε τη στιγμή της απονομής (βίντεο)

Χρυσή σφαίρα για τον Γιώργο Λάνθιμο

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, ενώ η ταινία “Οπενχάιμερ” κυριάρχησε στην τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων στις ΗΠΑ.

Το “Οπενχάιμερ” κέρδισε πέντε Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων αυτές της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και Καλύτερων Α’ και Β’ Ανδρικών Ρόλων για τους Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα για την σκηνοθεσία της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια πρεμιέρα του “The Poor Things” στο Φεστιβάλ Βενετίας – Ο Γιώργος Λάνθιμος απογειώνεται με την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν

Το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου επικράτησε της Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ και κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, ενώ η πρωταγωνίστριά του Έμα Στόουν τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

 

 

Η Barbie έλαβε δύο βραβεία, αυτό Καλύτερου Τραγουδιού για το “What Was I Made For” της Μπίλι Άιλις και τη Χρυσή Σφαίρα στην νέα κατηγορία Κινηματογραφικό και Εισπρακτικό Επίτευγμα της Χρονιάς.

Η στιγμή της βράβευσης του Γιώργο Λάνθιμου

«Ήθελα να μιλήσω όλη νύχτα στον Bruce Springsteen, έχουμε γενέθλια την ίδια ημέρα. Ήταν ο ήρωάς μου από τότε που ήμουν παιδί. Τέλος πάντων, σπαταλάω τον χρόνο μου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους δούλεψαν για αυτήν την ταινία, τη Searchlight Pictures που την έκανε πραγματικότητα, όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και τον Bruce Springsteen που με έκανε να μεγαλώσω έτσι όπως μεγάλωσα», είπε ο Γιώργος Λάνθιμος.

«Φυσικά (σ.σ. ευχαριστώ) την Emma Stone, το ξέρετε ότι κέρδισε, είναι η καλύτερη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, σας ευχαριστούμε», κατέληξε ο σκηνοθέτης.

Η Έμα Στόουν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα

Διαβάστε ακόμη: Οι πρώτες προβλέψεις για τα 96α Όσκαρ 2024: Ο Λάνθιμος με το Poor Things σε ανταγωνισμό με την Barbie & το Οπενχάιμερ (βίντεο)

«Γιώργο, δεν ξέρω τι να σου πω που δεν στο έχω πει ήδη, θα είμαι για πάντα ευγνώμων που συναντηθήκαμε», είπε μεταξύ άλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top