skip to Main Content

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στα Βραβεία ΕΒΕΑ πάλι Νέος επιχειρηματίας της Χρονιάς «ανακηρύχθηκε ο Άγγελος Σταυράκης με την SafeSize – δείτε τη συνέντευξη

Άγγελος Σταυράκης

Η SafeSize, η εταιρεία τεχνολογίας που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υπόδησης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλός της, Άγγελος Σταυράκης, βραβεύτηκε ως «Νέος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 παρουσία πλήθους επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τίμησε για ακόμη μια χρονιά το όραμα, τις αξίες και τα επιτεύγματα του επιχειρηματικού κόσμου απονέμοντας τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2023.

Το βραβείο «Νέος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» απονεμήθηκε στον Άγγελο Σταυράκη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της SafeSize, από τον Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική του δράση καθώς και την εξαιρετική συνεισφορά του στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο Άγγελος Σταυράκης είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τη SafeSize – την εταιρεία τεχνολογίας που δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους που δεν είναι άλλο από την εύρεση του σωστού παπουτσιού σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Χάρη στην καινοτόμο 3D foot scanning και 3D shoe scanning τεχνολογία της εταιρείας, η οποία υποστηρίζεται από έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να «δοκιμάσει» εικονικά όλα τα παπούτσια της αγοράς και να λάβει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με τέλεια εφαρμογή.

Μέσα σε λίγα χρόνια, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο Άγγελος Σταυράκης κατάφερε να μετατρέψει μια φιλόδοξη ιδέα σε ένα καινοτόμο προϊόν τεχνολογίας, να διευθύνει μια εταιρεία με γραφεία σε 5 χώρες – Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία, Κίνα, Αυστραλία – και να συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς υπόδησης σε 60 χώρες όπως adidas, Puma, Hoka, Intersport, Decathlon, Sports Direct και Marks & Spencer. Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, ηγείται μιας δυναμικής ομάδας ταλαντούχων εργαζομένων από 19 διαφορετικές εθνικότητες, 40% εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το όραμα του Άγγελου Σταυράκη είναι μέσα από την τεχνολογία να αλλάξει τον τρόπο που τα παπούτσια παράγονται, πωλούνται και ανακυκλώνονται, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Κατά την απονομή του βραβείου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βραβεύω σήμερα μια καινοτόμο επιχείρηση, εξωστρεφή, που μας τιμά στο εξωτερικό. Η προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης θα συνεχιστεί, στηρίζοντας τις νέες και τους νέους, την επιχειρηματικότητα – γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε την ανάπτυξη που θέλουμε – τις νέες θέσεις εργασίας, τη στήριξη των νέων για μια Ελλάδα καλύτερη».

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης δήλωσε «Είναι μεγάλη μου τιμή να λάβω αυτό το βραβείο. Τέτοιες στιγμές μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να προσπαθούμε να πετύχουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος με τη νεανική επιχειρηματικότητα. Όταν το 2021 επιστρέψαμε στην Ελλάδα βρήκαμε μια φιλόξενη επιχειρηματικά χώρα, χωρίς πολλές γραφειοκρατίες, με σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης, υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό – με ταλέντο, εργατικότητα, φιλότιμο – και με φορείς όπως το ΕΒΕΑ που μας έχει στηρίξει και είμαστε ευγνώμονες. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω την ομάδα μας που βρίσκεται σε 5 χώρες και στηρίζει το όραμα της SafeSIze».

Διαβάστε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε ο Άγγελος Σταυράκης:  Αποκλειστικό: Μιλάει στο eirinika ο ιδρυτής της πολυβραβευμένης “Safe Size” Άγγελος Σταυράκης: Startup τεχνολογίας βρίσκει το παπούτσι που ταιριάζει στο πόδι σας – Έχει σκανάρει 2 εκ. ζευγάρια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top