skip to Main Content

Η Ελληνίδα topwoman της χρονιάς λέγεται Μαρίνα Χατζοπούλου! Διευθύνει ομίλους εκατ. δολαρίων – Ηγέτης στην τρισδιάστατη εκτύπωση & βιογραφικό που κόβει την ανάσα (βίντεο)

Μαρίνα Χατζοπούλου

Είναι η topowoman της χρονιάς και όχι άδικα!

Η Μαρίνα Χατζοπούλου θεωρείται η καλύτερη στο είδος της με ένα “βαρύ” βιογραφικό που κόβει την ανάσα!

Είναι από τις λίγες γυναίκες που γνωρίζει τόσα πολλά για τις επιχειρήσεις.

Έχει ορθό λόγο με δυνατά επιχειρήματα.

Η Μαρίνα Χατζοπούλου είναι επιχειρηματίας και άγγελος επενδυτής.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και άγγελος επενδυτής στην Levitronix Technologies, μια εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση σε μαγνητικά-αιωρούμενες αντλίες.

Διευθύνει τη Cynosure, μιας εταιρείας των $ 250.000.000 που ηγείται σε προϊόντα αισθητικής με τεχνολογία λέιζερ, καθώς και την Dear Kate, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε τεχνολογικά προϊόντα μόδας.

Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Nantucket Conference και του Deshpande Center for Technological Innovation στο MIT. Υπήρξε ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος επενδυτής στην Z Corporation, μια εταιρεία με αποτίμηση $ 30.000.000  κατά τη στιγμή της πώλησής της, με κύρια δραστηριότητα την κατασκευή 3D εκτυπωτών.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του GSI Group, έναν όμιλο $ 300.000.000 που κατασκευάζει προϊόντα λέιζερ, και της Contex Holding, μια εταιρεία με αποτίμηση $ 100.000.000 που δραστηριοποιείται στην κατασκευαστή σαρωτών.

Ήταν επενδυτής και Διευθυντής της εταιρείας Tea Forte η οποία πωλήθηκε στην Sara Lee στα τέλη του 2011. Κατέχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Brown και μεταπτυχιακό από το MIT.

Τα ορόσημα στην καριέρα της

Το πρώτο ήταν όταν αποφάσισα να στραφώ στη διοίκηση επιχειρήσεων αντί για τα μαθηματικά, που ήταν πραγματικά το πάθος μου. Αυτή η απόφαση άλλαξε εντελώς την πορεία της καριέρας μου, παρότι τότε πίστευα ότι μπορεί να επέστρεφα στα μαθηματικά.

Το δεύτερο ορόσημο ήταν όταν εγκατέλειψα τον χρηματοοικονομικό κλάδο και άρχισα να δουλεύω σε όμιλο τεχνολογίας. Αυτή η αλλαγή με έκανε να εκτιμήσω την επιστήμη και με οδήγησε στο MIT.

Το τρίτο ήταν η απόφασή μου να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, η οποία διεύρυνε τους ορίζοντές μου από πολλές απόψεις.

instagram @marinahatsopoulos

Το τελευταίο ήταν η απόφασή μου να πουλήσω την επιχείρηση. Το ξέραμε ότι ήταν ακόμα νωρίς για να την πουλήσουμε, αλλά υπέφερα από υπερκόπωση, είχα τέσσερα παιδιά και χρειαζόμουν μια αλλαγή. Έτσι άνοιξε ένας νέος κόσμος μπροστά μου, ένας κόσμος που προηγουμένως ήμουν υπερβολικά απασχολημένη για να τον προσέξω.

Σήμερα συμβουλεύω επιχειρηματίες, δίνω ομιλίες σε πανεπιστήμια, βλέπω χιλιάδες νέες startup και έχω αρχίσει να γράφω το μυθιστόρημά μου.

Συμβουλές σε νέες start-ups

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι η έρευνα, να προσποιηθεί ότι είναι ο πελάτης, να αναζητήσει μία λύση, την πιο πιθανή, και στη συνέχεια να συγκρίνει τη δική της λύση με τις άλλες και να διαπιστώσει αν η δική της είναι πράγματι καλύτερη. Ακολούθως, να μιλήσει με τους πελάτες. Πραγματικά δεν γνωρίζει κανείς την αγορά μέχρι να μιλήσει με τους πελάτες και ιδανικά να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τελικό προϊόν. Έτσι, μπορεί να το εκθέσει στους πελάτες, να λάβει τα σχόλιά τους και, το σημαντικότερο, ο μόνος τρόπος για να ξέρει πραγματικά αν ένας πελάτης ενδιαφέρεται δεν είναι όταν εκθειάζει την ιδέα σου, αλλά όταν σου προσφέρει αντίτιμο για αυτήν. Αν είναι πρόθυμοι να σου δώσουν χρήματα για να το προπαραγγείλουν, τότε γνωρίζεις το ενδιαφέρον του» 

Για να είσαι επιχειρηματίας πρέπει να μαθαίνεις από τις αποτυχίες, υπογραμμίζει.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομογενής επιχειρηματίας, επενδυτική άγγελος, μέντορας και συγγραφέας, διατυπώνει την εκτίμηση ότι «η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα σήμερα, για να καθοδηγήσει την κοινωνικο-οικονομική κινητικότητα, είναι οι τεχνολογικές startup, οι οποίες βρίσκουν “τρύπες” στην αγορά και δημιουργούν λύσεις για προβλήματα της κοινωνίας.

Η Ελλάδα διαθέτει ταλαντούχους, αγγλόφωνους μηχανικούς και προγραμματιστές λογισμικού, καθώς και θερμοκοιτίδες, επιταχυντές επιχειρηματικότητας, συνεργατικούς χώρους και διαγωνισμούς για startup. Η δε νοοτροπία αλλάζει και μετατοπίζεται σε μια πιο επιχειρηματική: είναι ΟΚ να σπάσεις τη “νόρμα” και είναι ΟΚ να αποτύχεις. Και, το σημαντικότερο, υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα για τα πρώιμα στάδια και στη συνέχεια πολύ περισσότερη στις ΗΠΑ, αφότου αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) καθιερώσουν την παρουσία τους εκεί».

facebook: Marina Hatsopoulos

Η Μαρίνα Χατζοπούλου είναι παντρεμένη κι έχει 4 παιδιά.

Αγαπάει την Ελλάδα και φροντίζει να την επισκέπτεται τα καλοκαίρια για να χαλαρώσει μαζί με την οικογένεια της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top