skip to Main Content

Καρολίνα Ροβύθη: Από την κορυφή του Ολύμπου στη Νέα Υόρκη – Η εικαστικός με την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου γιατί All you need is Greece (φωτό)

Καρολίνα Ροβύθη

H Καρολίνα Ροβύθη γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε γραφιστική και διαφήμιση. Από το 2002 έχει εργαστεί ως δημιουργική διευθύντρια σε διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρείες (Εκδόσεις Λυμπέρη, Εκδόσεις Λαμπράκη, Imako Media, Unlimited Creativity).

Αυτό αποτέλεσε καθοριστική επιρροή στην καλλιτεχνική της έκφραση και εξέλιξη. Η πολυετής εμπειρία της στη δημιουργία κατά παραγγελία έργων και την εξεύρεση μοναδικών πρωτότυπων τρόπων να τα υλοποιήσει μέσω διαφόρων μέσων συνέβαλε στην ανάπτυξη μιας μοναδικής ικανότητας να συνδυάζει την τέχνη με ιδέες, έννοιες και εικόνες.

www.carolinerovithi.com

Ως παιδί της δεκαετίας του ’80, η τέχνη της είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από την αισθητική εκείνης της δεκαετίας, καθώς και τα στυλ και τα κινήματα της σύγχρονης τέχνης.

Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2002. Έχει επίσης συμμετάσχει σε δημόσια έργα τέχνης όπως το “Cowparade Athens” και “Hearts in Athens”. Επίσης, έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει διάφορα έργα τέχνης για λογαριασμό ιδιωτών και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμφωνα με το keybooks.

Η Καρολίνα Ροβύθη στη Νέα Υόρκη με τα χρώματα της Ελλάδας στην πρώτη της ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη

H έκθεσης της Καρολίνας Ροβύθη, “Greece in New York”, στην opening gallery, έγινε αποκλειστικά για τα μέλη του Hellenic Initiative και οι Έλληνες της Νέας Υόρκης, πήραν μια «γερή δόση Ελλάδας».

Τα έργα της conceptual artist, που εκτέθηκαν  γι’ αυτό το μοναδικό event, γέμισαν με χαρά, αισιοδοξία και άρωμα Ελλάδας τους καλεσμένους που στήριξαν όχι μόνο την προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Initiative, αλλά και της οργάνωσης Luv Michael που βοηθάει ανθρώπους σε όλο το φάσμα του αυτισμού.

 

Η Ελληνική σημαία που δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνιδα Καρολίνα Ροβύθη στον Όλυμπο, η σημαία που «κλαίει», το τσαρούχι- σύμβολο έμπνευσης για μια Ελλάδα που όλα τα μπορεί, οι ολυμπιακοί κύκλοι… αλλιώς, το πολύχρωμο περίπτερο που είναι γεμάτο απ’ όλα όσα έχει η χώρα μας.

Τα πιο σημαντικά κι υπέροχα έργα της καλλιτέχνιδας ήταν εκεί. Μαζί και το λεύκωμα «Αll you need is Greece” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key books.

Η έκθεση είναι κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Hellenic Initiative και τον οργανισμό Greece in US και θα διαρκέσει από τις 29 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Luv Michael.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο η ίδια από την πιο πιο ψηλή κορυφή του Ολύμπου έστειλε ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, οτι η δύναμη είναι μέσα μας και αυτή μας τη δίνει η Ελλάδα.

“Εδώ θα βιώσεις το Ελληνικό πνεύμα, αυτό που πάλλεται μέσα στην καρδιά, το Πανελεύθερο! Εκείνο που σε ανεβάζει στην πιο ψηλή κορυφή και πραγματοποιείς το ακατόρθωτο. Εκείνο που γεννάει την Ελλάδα μέσα σου”.

Τότε η conceptual artist ενέβηκε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Ολυμπο, και δημιούργησε με πρωτόγνωρο τρόπο μια ελληνική σημαία.

Η καλλιτέχνις κατέγραψε το ταξίδι, τη δύναμη, την έμπνευση και την ενέργεια της Ελλάδας με μια ολιγόλεπτη ταινία σε σκηνοθεσία Άρη Κατσιγιάννη. Το φιλμ παρουσιάστηκε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για την Καρολίνα Ροβύθη και δείτε τις συλλογές της στο www.carolinerovithi.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top