skip to Main Content

Made in Greece o Pano Christou: O γιος του Kύπριου οδηγού ταξί, CEO της Pret a Manger – Kερδίζει πάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (φωτό)

Pano Christou

Ένα ιστορικό εργασίας στο LinkedIn του Pano Christou – του διευθύνοντος συμβούλου της βρετανικής αλυσίδας τροφίμων και καφέ Pret a Manger – έγινε viral στο Τwitter, αφού ένας χρήστης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της 19χρονης πορείας  του στην κορυφή.

Το στιγμιότυπο, ανάρτησε ο χρήστης Dan Barker την Τρίτη  και έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα.

Ποιος είναι όμως ο Pano Christou και ποιο είναι το success story του;

Eίναι από την Κύπρο  και είναι έμπειρο στέλεχος με αποδεδειγμένο ιστορικό εργασίας στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Έχει τεράστιες ικανότητες στη λειτουργία υπηρεσιών, στα τρόφιμα και τα ποτά, στη διαχείριση επιχειρήσεων, στην εξυπηρέτηση πελατών και στο λιανικό εμπόριο.

No alt text provided for this image

Ισχυρός επαγγελματίας επιχειρηματικής ανάπτυξης με πρόγραμμα Advanced Management Programme με έμφαση στις επιχειρήσεις/ηγεσία από το Harvard Business School.

Ξεκινώντας τη θητεία του στη βρετανική αλυσίδα τροφίμων το 2000, το επαγγελματικό ιστορικό του στο LinkedIn φαίνεται να δείχνει μια ανοδική πορεία στις τάξεις της εταιρείας, από βοηθός διευθυντή μέχρι τον ανώτερο εκτελεστικό ρόλο.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης σε ανακοίνωση της το 2019 ότι ο Christou εντάχθηκε στην Pret το 2000.

Το 2022, ο ίδιος  είπε στους Times ότι μεγάλωσε ως γιος οδηγού ταξί, πράγμα που σήμαινε ότι τα γεύματα στο Pret θα θεωρούνταν πολυτέλεια, αναφέρει το businessinsider.

Το προφίλ του αποτελεί σημαντική αντίθεση με τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, τον Clive Schlee, ο οποίος πέρασε 17 χρόνια στον όμιλο Jardine Matheson με έδρα το Χονγκ Κονγκ, προτού ενταχθεί στην Pret ως διευθυντής το 1998. Ο Schlee παρέδωσε τα ηνία στον Pano Christou μετά από 16 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Η Pret a Manger εξαγοράστηκε από τον γερμανικό όμιλο JAB Holdings το 2018 έναντι περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η βρετανική αλυσίδα τροφίμων και καφέ λειτουργούσε 434 υποκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2022.

Όλες οι φωτό από το Linkedin/Pano Christou

Οι Financial Times ανέφεραν τον περασμένο Ιούλιο ότι ο Kύπριος έλαβε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια, ως αμοιβή το 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top