skip to Main Content

Οι topwomen των σίριαλ 2023: Από τη Μάγισσα με την Έλλη Τρίγγου και τη “Μάρμω Πανθέου” ως την Μπέττυ Αρβανίτη της Παραλίας

Οι topwomen των σίριαλ 2023

Τον φετινό  χειμώνα, μένουμε σπίτι, και παρακολουθούμε πολλά υποσχόμενες τηλεοπτικές σειρές.

Σε ΕΡΤ, ΑΝΤ1,  Mega, και ΣΚΑΙ, η αγωνία σίγουρα είναι μεγάλη.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά ποιες είναι οι καλύτερες σειρές του 2023 έως σήμερα, αλλά και τις topwomen – ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν σε αυτές.

Έλλη Τρίγγου – Η Μάγισσα

Η Έλλη Τρίγγου είναι η ”Μάγισσα” στη σειρά του ANT1 . Η αγαπημένη μας ηθοποιός, την οποία αγαπήσαμε στις Άγριες Μέλισσες, ενσαρκώνει τη Θεανώ, μία ηρωίδα που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στη νέα αυτή καθηλωτική ιστορία.

Έλλη Τρίγγου

Υπηρέτρια της οικογένειας Λάσκαρη. Μια αινιγματική παρουσία που υπηρετεί με αφοσίωση και αγάπη τους αφέντες της. Ορφανή από γονείς, εγκαταλείφθηκε ως βρέφος σε μοναστήρι κι όταν μεγάλωσε μπήκε ως υπηρέτρια στον πύργο των Λασκαραίων. Κρυφός της πόθος, ο Μάρκος. Από μικρή, είχε μια έντονη διαίσθηση και κάποια οράματα που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει.

Σύντομα, θα έρθει αντιμέτωπη με το χάρισμά της, αλλά και το παρελθόν της που αγνοούσε μέχρι τώρα.

Το who is who της Έλλης Τρίγγου

Η Έλλη Τρίγγου  είναι Ελληνίδα ηθοποιός, απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2016).

Από το 2019 έως το 2022 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της δημοφιλούς σειράς του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» υποδυόμενη την Ασημίνα Σταμίρη.

Στο θέατρο συμμετείχε στην παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα Κοιμήσου», στον μονόλογο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά, στο «Lolita reversed» στην πειραματική σκηνή του Εθνικού και στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ». Το 2020 συμμετείχε στην παράσταση «Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, αλλά και στο «This is Not Romeo and Juliet» του Αργύρη Πανταζάρα στο θέατρο Πορεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli Tringou (@ellitringou)

Το 2019 έπαιξε έναν από τους δυο κεντρικούς ρόλους στη σειρά «Motorway 65» της Εύης Καλογηροπούλου, η οποία έφτασε μέχρι το διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ Καννών.

Μελία Κράιλινγκ  – “Μάρμω Πανθέου” Οι Πάνθεοι

Η Μάρμω είναι η νεαρή σύζυγος του Ανδρέα Πανθέου. Η απώλεια της οικογένειάς της, έχει στιγματίσει τη ζωή της. Ο γάμος της με τον Ανδρέα την κάνει μέλος της ονομαστής και πλούσιας οικογένειας των Πανθέων αλλά συγχρόνως τη βάζει και σε μεγάλες περιπέτειες…

Η Μάρμω εξομολογείται ότι: «Όσοι με βλέπουν μου λένε πως είμαι όμορφη. Ευγενής. Υπερήφανη και έξυπνη. Όμως δυστυχώς λένε πως είμαι κι ανώριμη… Ίσως. Έχοντας χάσει μικρή τους γονείς μου σε ένα ναυάγιο, ο Ανδρέας θα καλύψει το κενό που μου άφησε η απουσία τους. Η οικογένεια των Πανθέων με αντιμετωπίζει καχύποπτα και εχθρικά. Με κατηγορούν πως παντρεύτηκα τον Ανδρέα για τα χρήματα και το κύρος που κουβαλάει το όνομά του, όμως δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαι μαζί του γι’ αυτό. Τον αγαπάω αληθινά, τον σέβομαι, τον εκτιμάω. Ο Ανδρέας είναι ο άνθρωπός μου. Κι ο Κίτσος… το πάθος στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ.»

Το who is who της Μελία Κράιλινγκ

Η Μελία Κράιλινγκ γεννήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας. Είναι κόρη ενός Αμερικανού πατέρα, Randall A. Kreiling, και μιας Ελληνίδας μητέρας, της Κάτιας Δημοπούλου. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φοίτησε σε αγγλικό σχολείο.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε την Εθνική Κρατική Σχολή Χορού. Αφού μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Winchester και στη Βόρεια Σχολή Σύγχρονου Χορού στο Λιντς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melia Kreiling (@meliakreiling)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melia Kreiling (@meliakreiling)

Οι δουλειές της είναι πολλές και αξιόλογες. Τελευταία την απολαύσαμε στην αγαπημένη σειρά του Netflix, Emily in Paris. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες παραγωγές, χτίζοντας ένα σπουδαίο όνομα στο εξωτερικό.

Μπέτυ Λιβανού –  «Παραλία» 

Φέτος επέστρεψε δυναμικά στην τηλεόραση και απότελεί μια από τις εκπλήξεις της σεζόν, αφού την βλέπουμε στην σειρά Η παραλία όπου υποδύεται την Νικολίνα Αρχοντάκη.

Το who is who της 

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ» με την οποία δίνει παραστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, τη Δέσποινα και τη Μαργαρίτα Πανουσοπούλου. Σήμερα ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία.

Τα βραβεία

Έχει πάρει βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1979 για Ταξίδι του Μέλιτος. Επίσης έχει λάβει κρατικό Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1984 για τον Ξαφνικό έρωτα και κρατικό Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1992 για το Πεθαμένο λικέρ.

Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1993 πήρε και Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Εποχή των δολοφόνων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top