skip to Main Content

Ο διάσημος αρχιτέκτων Karim Rashid γιορτάζει 20 χρόνια Semiramis – Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς έβαλε πολύχρωμα γυάλινα μπαλκόνια – Ποιον ευχαριστεί (φωτό – βίντεο)

instagram @karim_rashid_official

instagram @karim_rashid_official

Ήταν 2003 όταν όταν σχεδιάσε το πρώτο του ξενοδοχείο. 20 χρόνια μετά γιορτάζει αυτήν την ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη σπουδαίων αρχιτεκτονικών δημιουργιών!

Ο λόγος για το διάσημο αρχιτέκτονα Karim Rashid του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το “SERAMIS Ηotel” στην Αθήνα, το πιο επιτυχημένο ξενοδοχείο τα τελευταία 20 χρόνια.

Το κτίριο ήταν του 1921 και έτσι ο Karim σεβάστηκε την υπάρχουσα μεσογειακή αρχιτεκτονική, απλώς φτιάχνοντας τα μπαλκόνια σε κίτρινο γυαλί αντί για σφυρήλατο σίδερο. Έφτιαξε και μια λευκή δίρριχτη οροφή από τερακότα αντί για καφέ. Το ξενοδοχείο έχει κερδίσει πάνω από 9 βραβεία και έχει γίνει ένα μικρό ορόσημο στη γειτονιά της Κηφισιάς.

Ο Karim ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν καθημερινά για να παρέχουν στους πελάτες τους την πιο τέλεια εμπειρία!

Karim Rashid

Το who is who του σπουδαίου αρχιτέκτονα Karim Rashid

Ο Karim Rashid (γεννημένος το 1960) είναι Αιγύπτιος σχεδιαστής.Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν είδη πολυτελείας, έπιπλα, φωτισμό, σχεδιασμό επιφανειών, branding. Το περιοδικό Time τον έχει περιγράψει ως τον «διασημότερο σχεδιαστή σε όλη την Αμερική» και τον «Πρίγκιπα του Πλαστικού».Έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Βελιγράδι, το Μαϊάμι και την Ινδία.

Ο Karim Rashid είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σχεδιαστές της γενιάς του. Πάνω από 4000 σχέδια στην παραγωγή, πάνω από 300 βραβεία και εργασία σε περισσότερες από 40 χώρες πιστοποιούν τον θρύλο του σχεδιασμού του Karim.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rarify (@rarify)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rarify (@rarify)

Ο Karim είναι συχνός προσκεκλημένος λέκτορας σε πανεπιστήμια και συνέδρια και διαδίδει παγκοσμίως τη σημασία του design στην καθημερινή ζωή. Είναι Επίτιμος Διδάκτορας από το OCAD, το Τορόντο και το Corcoran College of Art & Design, Ουάσιγκτον. Ο Καρίμ έχει παρουσιαστεί σε περιοδικά και βιβλία όπως το Time, το Vogue, το Esquire, το GQ, το Wallpaper και αμέτρητα άλλα.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο πλουραλισμός του Καρίμ φλερτάρει με την τέχνη, τη μόδα και τη μουσική και είναι αποφασισμένος να αγγίξει δημιουργικά κάθε πτυχή του φυσικού και εικονικού μας τοπίου..

Δείτε περισσότερες δημιουργίες του Karim Rashid εδώ: karimrashid.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top