skip to Main Content

Στεφανία Οικονόμου: Η topwoman Ελληνίδα βιολονίστρια που έχει βραβευτεί με Grammy – Οι τεράστιες συνεργασίες της (φωτό – βίντεο)

Στεφανία Οικονόμου

Η Στεφανία Οικονόμου είναι βραβευμένη με Grammy συνθέτρια και βιολονίστρια με έδρα το Λος Άντζελες, Καλιφόρνια.

Οι πρώτες της επιτυχίες προέκυψαν από την εξερεύνηση και τη μελέτη πολύ διαφορετικών μουσικών στυλ, όπως η κλασική, η πειραματική, η φολκ και η ροκ.

 

 

 

Η εμπειρία της Stephanie στη μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών εκτείνεται από το δράμα μέχρι τη δράση και την κωμωδία, γεγονός που έχει απαιτήσει τη σύνθεση μιας ηλεκτρονικής και ακουστικής μουσικής παλέτας.

Stephanie+Economou+Headshot

www.stephanieeconomou.com

Η Stephanie είναι η συνθέτης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Ruby Gillman της DreamWorks, Teenage Kraken, της ταινίας About My Father της Lionsgate και της επερχόμενης ταινίας My Big Fat Greek Wedding 3 της Universal.

Έχει γράψει τη μουσική για τις σειρές του Netflix Jupiter’s Legacy, βασισμένη στη σειρά κόμικς του Mark Millar, Step Up: High Water, Manhunt: Deadly Games και τη σειρά του Netflix, The Chair, που δημιούργησε η Amanda Peet και στην οποία πρωταγωνιστεί η Sandra Oh.

 

 

Η Ελληνίδα topwoman είναι μακροχρόνια συνεργάτης του υποψήφιου για Χρυσή Σφαίρα συνθέτη Harry Gregson-Williams, συνθέτοντας μουσική σε ταινίες όπως το live-action re-make της Mulan της Disney, σε σκηνοθεσία Niki Caro, The Meg του Jon Turtletaub, The Equalizer 2 του Antoine Fuqua, Penguins της Disneynature και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία The Martian του Ridley Scott.

Στεφανία Οικονόμου

1484268709575.jpeg

Στην 65η Απονομή των Βραβείων Grammy, η Στεφανία Οικονόμου κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Soundtrack σε Video Game και Interactive Μέσα με τη μουσική της επένδυση στο βιντεοπαιχνίδι Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnakor. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατηγορία θεσπίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσικού θεσμού.

 

 

 

 

 

 

Με καταγωγή από το Long Island της Νέας Υόρκης, η Stephanie έλαβε το πτυχίο της στη σύνθεση από το New England Conservatory of Music και το μεταπτυχιακό της στη σύνθεση για οπτικά μέσα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Recording the score to "Live By Night" with Harry Gregson-Williams and Dennis Sands (Sony Pictures)

Το 2015, επιλέχθηκε ως μία από τις έξι υποτρόφους για το Sundance Institute Composers Lab στο Skywalker Ranch. Η νεαρή κοπέλα επιλέχθηκε επίσης για την Πρωτοβουλία Συνθετών του NBC/Universal για το 2018 και είναι Breakthrough Artist της BAFTA για το 2021.

 

 

 

 

 

 

Είναι νικήτρια του βραβείου David Raksin Award for Emerging Talent της 2022 Society for Composers and Lyricists για τη δουλειά της στο “Jupiter’s Legacy”.

Ως μόνιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της The Alliance for Women Film Composers, η Stephanie θεωρεί ότι η ενδυνάμωση των γυναικών στον κινηματογράφο είναι εξαιρετικά αναγκαία και προσπαθεί να κάνει τη φωνή της, καθώς και άλλες γυναικείες φωνές στη βιομηχανία, να ακουστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top