skip to Main Content

Ταξίδι στις γεύσεις: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γαστρονομίας για τα προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου (φωτό)

Ταξίδι στις γεύσεις

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση προβολής των τοπικών προϊόντων και των γεύσεων των νησιών στο Ζάππειο Μέγαρο στο πλαίσιο της έκθεσης ΑΙΤΕ, «ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2023».

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ndpphoto.gr, το «ταξίδι» στις γεύσεις και τα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου έκανε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,πρέσβειρα γαστρονομίας της Περιφέρειας με προσκεκλημένους πάνω από 100 διεθνείς buyers (touroperators, τουριστικά πρακτορεία) αλλά και Έλληνες δημοσιογράφους.

Η chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όχι μόνο ξενάγησε τους καλεσμένους στα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αλλά παρουσίασε και τις παραδοσιακές συνήθειες των νησιών της Π.Β.Α., καθώς και χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα των νησιών. Επίσης μαγείρεψε στο περίπτερο της έκθεσης με τα καλούδια, που κατέφθασαν από τα νησιά. Οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν χταπόδι με μέλι, χάχλες με τοματίνια, φάβα, εξαιρετικά τυριά αλλά και γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι και ήπιαν τα τοπικά κρασιά, ξηρά και γλυκά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top