skip to Main Content

Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό τένις! Για πρώτη φορά στο Νο 33 η Μαρία Σάκκαρη

Νέο ρεκόρ για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία ανέβηκε πέντε θέσεις στο Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η WTA ανακοίνωσε σήμερα (11/06) τη νέα λίστα μετά την ολοκλήρωση του Roland Garros και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέγραψε νέο ρεκόρ με την αναρρίχησή της στο Νο 33 του κόσμου με 1.383 βαθμούς.

Πέντε θέσεις πιο κάτω από την προηγούμενη φορά έπεσε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και βρίσκεται στην 179η με 319 βαθμούς.

Στην κορυφή δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, καθώς η Ρουμάνα, Σιμόνα Χάλεπ διατηρήθηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης με 7.970 βαθμούς, ακολουθεί η Καρολίνε Βοζνιάκι από τη Δανία με 6.745 και στην τρίτη θέση η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Ισπανία) με 6.550.

Την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνουν:

4. Σλόαν Στέφενς (ΗΠΑ) 5.463

5. Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) 5.205

6. Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία) 4.970

7. Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) 4.685

8. Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 4.610

9. Βένους Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 3.971

10. Μάντισον Κις (ΗΠΑ) 3.536

Ποια είναι η Μαρία Σάκκαρη

Γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1995 στην Αθήνα, η Μαρία Σάκκαρη είναι τενίστρια που ήδη θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο.

Το μικρόβιο του αθλητισμού και ειδικά του τένις κυλάει στις φλέβες της οικογένειάς της. Μητέρα της είναι η Αγγελική Κανελλοπούλου και η ίδια επαγγελματίας τενίστρια, όπως και ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Η Μαρία Σάκκαρη άρχισε να παίζει τένις από πολύ νεαρή ηλικία. Στην ηλικία των έντεκα συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία και τότε κατάφερε να φτάσει στο τελικό. Αυτή ήταν η στιγμή που η Σάκκαρη αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της με το παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος είχε καταταγεί στην 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι γονείς της δεν ήθελαν να φύγει στο εξωτερικό κι έτσι μια επαγγελματική ομάδα εκπαίδευσης κατέφθασε στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση της Σάκκαρη.

Το 2010, σε ηλικία μόλις 15 χρονών, συμμετέχει σε πρωταθλήματα στη Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και στην Αφρική. Ένα χρόνο μετά, τα πρωταθλήματα γίνονται 11 και το 2012 αγγίζουν τα 21. Αποκορύφωμα ήταν το πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, όπου φτάνει στον τελικό και στο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, όπου φτάνει στους ημιτελικούς.

Σήμερα, η Σάκκαρη παίζει μόνο σε διεθνή τουρνουά, ωστόσο δηλώνει πως πολλές φορές τα ελληνικά πρωταθλήματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά από την Ελλάδα λείπουν τα μεγαλύτερα τουρνουά, που δυστυχώς δεν μπορούν να διεξαχθούν αυτή την εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης.

Έχει συμμετάσχει στα WTA πρωταθλήματα 4 φορές. Στο Internazionali Femminili di Palermo το 2012, έφτασε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, το ίδιο και στο Qatar Total Open το 2013. Επίσης το 2015 στο Rio Open και την ίδια χρονιά στο Bucharest Open, έφτασε στον τρίτο γύρο των προκριματικών.

Η καλύτερη στιγμή της στο τένις ήταν στο Grand Slam main draw του US Open το 2015.

Το 2016 ξεκίνησε καλά για την νεαρή τενίστρια που κατάφερε να κερδίσει την Γιαφάν Γουάνγκ στη Μελβούρνη με 2-1 σετ και να πάρει την πρόκριση στο 2ο γύρο του Αυστραλιανού Open! Η Σάκκαρη λύγισε την Κινέζα αντίπαλό της με 6-4, 1-6, 6-3 στην πρώτη της εμφάνιση στο Open της Μελβούρνης, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια, που βεβαίως δεν θα είναι εύκολη. Κι αυτό γιατί η Σάκκαρη μπαίνει μεν στις 64 κορυφαίες του Grand Slam, αλλά θα αντιμετωπίσει την Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.10 του ταμπλό, Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (Ισπανία), η οποία νίκησε στην πρεμιέρα της την Βικτόρια Γκόλουμπιτς με 7-5, 6-4.

Τα είδωλά της είναι οι Serena Williams, ο Rafael Nadal και ο Roger Federer. Στον ελεύθερο χρόνο της δεν χάνει ευκαιρία να επισκεφθεί την Ελλάδα και να συναντήσει τους φίλους της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top