skip to Main Content

Top woman η Δώρα Χρυσικού: Νίκησε τον καρκίνο – «Μακάρι να μην είχα πάρει ποτέ ένα τόσο σκληρό μάθημα» – «Ακόμα παλεύω με τον φόβο» (φωτό)

Δώρα Χρυσικού

Φωτογραφία: NDPPHOTO / NDP PHOTO

 

 

Η αγαπημένη ηθοποιός, Δώρα Χρυσικού, μοιράστηκε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, με αφορμή την Παγγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου.

H ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε για την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο και τις δύσκολες, γεμάτες φόβο στιγμές που βίωσε.

Στην αναρτησή της γράφει:

«Δεν θα πω ποτέ πως ο καρκίνος ήταν δάσκαλος. Μακάρι να μην είχα πάρει ποτέ ένα τόσο σκληρό μάθημα.

Από την στιγμή που αρρώστησα όμως κλήθηκα να το αντιμετωπίσω όσο καλύτερα γίνεται. Ακόμα παλεύω με τον φόβο, κι άλλες φορές νικάω εγώ άλλες όμως νικάει ο φόβος.

Κάποιες στιγμές με κυριεύει, τις περισσότερες όμως του επιβάλλομαι. Εκπαίδευσα τον εαυτό μου γι’ αυτό, το πάλεψα πολύ και το παλεύω.

Γιατί είναι μια διαρκής διαδικασία αυτή με τον φόβο που δεν έχει ούτε τέλος ούτε τέρμα.

 

Φοβάμαι κάθε φορά που κάνω εξετάσεις, κάθε φορά και λιγότερο όμως· παρόλο που αυτό είναι κάτι που το έχω πάρει απόφαση · ότι δηλαδή για την υπόλοιπη ζωή μου θα εξετάζομαι τακτικά.

Και κάθε φορά που παίρνω καλά αποτελέσματα παίρνω και μια βαθιά ανάσα, μια παράταση.

Έχω συνειδητοποιήσει πλήρως πως η ζωή μου άλλαξε ριζικά, το βλέπω στην ουλή που έχω στο σώμα μου, το νιώθω κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος χάνει τη μάχη με την ασθένεια, κι εκεί που ο καρκίνος ήταν απλώς μια πληροφορία , μια είδηση, τώρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης μου, της προσωπικής μου ιστορίας.

Όμως δεν επέτρεψα στον καρκίνο να πάρει περισσότερα από αυτά που του αναλογούν.

Ούτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας ούτε τώρα.

Προσπάθησα να διαφυλάξω εμένα, την ουσία αυτού που ήμουν · γιατί ήμουν και είμαι περισσότερα από τις ωοθήκες και τη μήτρα μου.

Είμαι γυναίκα, κόρη, σύντροφος, αδερφή, φίλη, εργαζόμενη, καλλιτέχνης και ολα αυτά είναι ταυτοτικά της ύπαρξης μου , πολύ περισσότερο από τα 5 όργανα που μου αφαιρέθηκαν κατά την επέμβαση.

Κι αν πρέπει να σκεφτώ τι πραγματικά μου στέρησε ο καρκίνος, δεν είναι η μήτρα και οι ωοθήκες αλλά η ξεγνοιασιά στη σχέση μου με τον χρόνο.

Η συνειδητότητα του εύθρυαστου και του αιφνίδιου. Όμως ζω.κι ισως αυτή να είναι η μόνη απάντηση. Τα κατάφερα. Κι Είμαι ευγνώμων » .

Δείτε την ανάρτηση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dora Chrysikou (@dorachrysikou)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top