skip to Main Content

Top woman, η Ισιδώρα Λάππα: Η μοναδική γυναίκα του ΕΚΑΜ – Ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της – Τον έχασε όταν ήταν 9 ετών σε επιχείρηση σύλληψης (βίντεο)

Ισιδώρα Λάππα

Πέμπτη βράδυ (15/02) η κάμερα της εκπομπής «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ πήγε στην υπηρεσία του ΕΚΑΜ και έκανε μία πολύ σημαντική συνέντευξη.

Πήρε συνέντευξη από την Ισιδώρα Λάππα, την μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 200 άντρες της υπηρεσίας.

Μία γυναίκα μέσα σε έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Πέρα από αυτή την τόσο μεγάλη καταξίωση, η Ισιδώρα είναι και η κόρη του μοναδικού αστυνομικού της εν λόγω μονάδας που έχει πέσει νεκρός σε επιχείρησή της το 1997.

Ο Βασίλης Λάππας έπεσε νεκρός σε επιχείρηση σύλληψης κακοποιού στον Πύργο Ηλείας και η Ισιδώρα ήταν τότε μόλις 9 ετών.

«Ήμουν 9 ετών όταν πέθανε ο πατέρας μου. Το έζησα με πολύ πόνο που δεν έχει φύγει ποτέ ακόμα και σήμερα. Μπορεί να ήρθα στην υπηρεσία αυτή αλλά επειδή κάθε μέρα αντικρίζω το μνημείο για τον μπαμπά μου πονάει, τα σκέφτομαι, δεν έχει φύγει ο πόνος» λέει η Ισιδώρα.

Όσον αφορά την παρουσία της στην ΕΚΑΜ ως η μοναδική γυναίκα η ίδια λέει ότι «το έχω συνηθίσει γιατί έχω 17 χρόνια στην ΕΛΑΣ και στην ΕΚΑΜ είμαι από το 2017. Είναι και δύσκολο και εύκολο. Εϋκκολο επειδή είμαι αστυνομικός εδώ και χρόνια. Είναι δύσκολο να έρχομαι στην υπηρεσία που υπηρετούσε ο μπαμπάς μου, είναι δύσκολο συναισθηματικά».

«Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή μόλις φτάναμε στο σπίτι και είδα γύρω μου τόση αστυνομία και κάμερες, κατάλαβα ότι είχε γίνει κάτι κακό και επειδή ήταν έξω από το σπίτι μας κατάλαβα ότι το κακό έγινε σε εμάς» περιέγραψε για την ημέρα εκείνη του Ιανουαρίου του 1997.

Όπως εξομολογείται οι συνάδελφοί της στην ΕΚΑΜ της λένε ότι την έχουν υιοθετήσει προσθέτοντας ότι «με υποδέχθηκαν πολύ καλά, όταν έγινε η πρόταση να έρθω όλοι με υποδέχθηκαν θερμά».

Ο πατέρας της Ισιδώρας  τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δραπέτη φυλακών στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στον Αρχιφύλακα Βασίλειο Λάππα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top