skip to Main Content

Topwoman η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου – Η 19χρονη αθλήτρια στην κορυφή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τραμπολίνο – “Όλη η εμπειρία ήταν απίστευτη” (βίντεο)

Αλεξάνδρα Εφραίμογλου
instagram @alexefrai_
instagram @alexefrai_

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τραμπολίνο, αναδείχθηκε η εκπληκτική Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, με την 19χρονη αθλήτρια, να κατακτά τ​ο χρυσό μετάλλιο στον τελικό του ακροβατικού διαδρόμου.

Στο πρώτο σκέλος πήρε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των οκτώ φιναλίστ με 26,300 β. και στην συνέχεια, στην τελική τετράδα, συγκέντρωσε 26,200 β., υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με την Πορτογαλίδα Μαριάνα Κασκαλιέιρα, η οποία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Γαλλίδα Μαέλ Ντουμίτρου-Μαρέν με 24,700 β.

«Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα που εκτέλεσα στον τελικό ήταν από τα καλύτερα που έχω κάνει γενικά, δηλαδή ήταν high score, πράγμα που σε συνδυασμό με ένα χρυσό μετάλλιο με κάνουν ακόμα πιο χαρούμενη που συνοδεύτηκε με μια τόσο καλή εκτέλεση και με τόσο καλά προγράμματα. Γενικά όλη η εμπειρία ήταν απίστευτη», δήλωσε η «χρυσή» πρωταθλήτρια μας, η οποία πρόσθεσε: «Ουσιαστικά, η τελική βαθμολογία εξαρτάται από την τεχνική περισσότερο του προγράμματος αλλά και από τη δυσκολία. Δηλαδή, κάθε άσκηση έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας και το κάθε πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις και κάπως έτσι βγαίνει το σύνολο. Χρειάζεται σίγουρα πολλή σωματική δύναμη. Πολλοί αθλητές κολλάνε και ξεχνάνε ασκήσεις.

Το κακό με το άθλημα είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις τον εξοπλισμό και σε συνδυασμό με το χώρο. Για παράδειγμα, στο γυμναστήριό μας δεν έχουμε τον πλήρη εξοπλισμό. Οπότε αναγκάζομαι πολλές φορές να φεύγω στο εξωτερικό για προετοιμασίες ώστε να μπορώ να δοκιμάσω προγράμματα γιατί αναγκάζομαι να κάνω προπόνηση σε κομμάτια και να κάνω τα προγράμματα τελικά στον αγώνα, που έχει αρκετές συνέπειες αυτό και σίγουρα το κάνει πολύ πιο δύσκολο».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εφραίμογλου είχε πάρει την 8η θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρόπερσι στο Ρίμινι της Ιταλίας, στο ντεμπούτο της στην κατηγορία Γυναικών, ενώ πέρσι είχε τερματίσει 7η στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπέρμιγχαμ.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστική συνέντευξη της χρυσής πρωταθλήτριας μας στην κολύμβηση Άννας Ντουντουνάκη: Θέλω να είμαι καλή σε ό,τι κάνω και ας στερηθώ ύπνο ή διασκέδαση – Στοχεύω σε νέο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το καλοκαίρι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top