skip to Main Content

Τοpwoman η Μαρία Νίκολιτς Αναργύρου: Η πρώτη κυρία της Coca Cola 3E – “Άρχισα να δουλεύω από φοιτήτρια” (φωτό-βίντεο)

Μαρία Νίκολιτς Αναργύρου

Με συμμετοχή αρχηγών κρατών, υπουργών, στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και πολλών προσωπικοτήτων ξεκίνησε ήδη από χθες (10/4)  το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου θα συζητηθούν σε βάθος όλα τα μεγάλα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας, αλλά και οι προκλήσεις του μέλλοντος.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και η Μαρία Νίκολιτς Αναργύρου, η ισχυρή πρώτη κυρία της Coca Cola 3E!

Πολυβραβευμένη και μητέρα δύο εφήβων κοριτσιών, η Μαρία Νίκολιτς Αναργύρου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Από το 2010 εργάζεται στην Coca Cola και φού προηγουμένως «ξενιτεύτηκε» ως διευθύντρια Μάρκετινγκ σε Σερβία & Μαυροβούνιο, τρία χρόνια αργότερα προήχθη σε Εμπορική διευθύντρια και το 2015, ανέλαβε το ρόλο της γενικής διευθύντριας για Κροατία, Σλοβενία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη και το 2017 για Τσεχία και Σλοβακία. Στην Ελλάδα βρέθηκε το 2020 και στα πρώτα οικονοµικά αποτελέσµατα µε επικεφαλής την ίδια (2021) η Coca Cola 3Ε σχεδόν εξαπλασίασε τα κέρδη της. Ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση Ελλάδας – Κύπρου στην Coca-Cola και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου σε μιά κίνηση στρατηγικής προχώρησε σε νέα επένδυση για την δημιουργία ενός hub – τμήματος κοινών επιχειρησιακών λύσεων στη Θεσσαλονίκη

Στην πραγματικότητα αυτό λειτουργεί ως mega λογιστήριο και επιχειρησιακών λύσεων Εκκαθάρισης και Τιμολόγησης για αρκετές χώρες όπου δραστηριοποιείται ο ομιλος . Στην πανδημία, η Coca-Cola 3Ε έθεσε ως προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζομένων της, του κλάδου, της αγοράς και της κοινωνίας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ το 1,3 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ) άγγιξε η άμεση, έμμεση και προκαλούμενη επίδραση στην ελληνική οικονομία από το σύνολο της αλυσίδας αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα δημιουργούνται 6 ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα η Coca Cola αποτέλεσε το νούμερο ένα προϊόν που αγοράστηκε περισσότερο στην Ελλάδα το 2021, με βάση την έρευνα της Kantar καταγράφοντας αύξηση της συχνότητας αγορών από τους καταναλωτές. Στον κλάδο των αναψυκτικών, η Coca-Cola στην Ελλάδα δημιουργεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών του κλάδου (48,5%), ενώ αποτελεί παράλληλα και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους (42,6%).

«Ξεκίνησα να δουλεύω όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο διότι θεώρησα ότι είναι σημαντικό να συνδυάζεις και τις σπουδές και τη δουλειά για να έχεις οικονομική αυτονομία, να ταξιδέψεις, να έχεις τη δυνατότητα να βιώσεις διαφορετικές εμπειρίες και να βγεις νωρίτερα στον εργασιακό χώρο. Ποτέ δεν είχα φανταστεί την πορεία μου, ούτε μπορώ να φανταστώ που θα βρίσκομαι σε 20 χρόνια από τώρα. Καλό είναι να βάζουμε βραχυπρόθεσμους στόχους» είχε το τονίσει σε ομιλία της στις Ημέρες Καριέρας το 2022

Η Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola 3Ε για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «H επωνυμία Caffè Vergnano είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας, καθώς εστιάζει έντονα στον κλάδο HoReCa, που αποτελεί κινητήριο δύναμη ανάπτυξης για εμάς και τους πελάτες μας. Ο Caffè Vergnano ενισχύει την ευελιξία του 24/7 χαρτοφυλακίου μας και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα χαρτοφυλάκιο καφέ που καλύπτει μια ευρεία γκάμα προτιμήσεων των καταναλωτών. Η ευελιξία του χαρτοφυλακίου μας, σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να παρέχουν τη καλύτερη πρόταση για κάθε περίσταση κατανάλωσης, ενώ τους προσφέρουμε αξία μέσω των προϊόντων υψηλής ποιότητας». Φεβρούαριος 2023

Στα πρώτα οικονοµικά αποτελέσµατα µε επικεφαλής την ίδια (2021) η Coca Cola 3Ε σχεδόν εξαπλασίασε τα κέρδη της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top