skip to Main Content

Topwoman η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου – Η Life Coach συστήνει την έννοια του εσωκεντρισμού – “Νέα φιλοσοφία ζωής που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους” (φωτό-βίντεο)

Νάνσυ Μαλλέρου

Ο εσωκεντρισμός ως επιστροφή στον εαυτό μας – όχι όμως αγνοώντας το περιβάλλον, τους γύρω μας και τους άλλους ανθρώπους – και ως συνειδητοποίηση του τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε και η φροντίδα της πνευματικής μας υγείας είναι το θέμα του εγχειριδίου εξέλιξης, επιτυχίας κι ευτυχίας και της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιεί η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, από τις κορυφαίες coaches, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής και της σωµατικής ευεξίας.

«Το βιβλίο “Εσωκεντρισμός: Πώς να ζήσεις αναπολογητικά σε έναν κόσμο γεμάτο ενοχές” είναι μία εισαγωγή στην έννοια του εσωκεντρισμού και ένας πρακτικός οδηγός γιατί έχει 12 βήματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να γίνει πιο εσωκεντριστής με στόχο και ο ίδιος να ζει καλά και οι άλλοι να ζουν καλύτερα» εξήγησε η Νάνσυ Μαλλέρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία αύριο, 3 Απριλίου θα κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των επισκέψεων σε πόλεις της Ελλάδας με σκοπό να δώσει μια άλλη διέξοδο στους ανθρώπους, έναν διαφορετικό τρόπο να προσεγγίζουν τη ζωή.

«Ενώ για τη σωματική υγιεινή φροντίζουμε αδιαμαρτύρητα, όταν μιλάμε για την πνευματική διατυπώνονται ενδοιασμοί, λέμε “χρειάζεται κόπος, χρειάζεται χρόνος”» τόνισε η coach, που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους αλλά και επιχειρήσεις να πιστέψουν στο δυναμικό τους.

Ο εσωκεντρισμός, νέα φιλοσοφία ζωής που ανέπτυξε η ίδια και εφάρμοσε στον εαυτό της και σε ανθρώπους που επιζητούν έμπνευση, παρακίνηση και εργαλεία για να αντιμετωπίσουν της προκλήσεις της ζωής, είναι όπως υπογραμμίζει «μία πορεία προς τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, εκεί όπου υπάρχουν µόνον η αγάπη, η σοφία και η εξέλιξη και ζωής χωρίς ενοχή».

«Όλα αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε και θα ήταν ευεργετικά για μας, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε καλά και για εμάς για τους άλλους, τα κάνουμε με ενοχές. Έχουμε μάθει ότι πρέπει να φροντίζουμε πρώτα όλους τους υπόλοιπους και ξεχνάμε τις επιθυμίες μας» επισήμανε δρ. Μαλλέρου.

Αναφερόμενη στα βήματα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο, τόνισε ότι ο καθένας θεωρεί δύσκολα κάποια από αυτά. «Για μένα είναι το να μείνω μόνη μου για να μπορέσω να σκεφτώ. Δυσκολεύομαι να βρω τον χρόνο, να θυμηθώ να το κάνω. Έχω πολλούς ρόλους. Έχω το παιδί μου, τη δουλειά, τους γονείς μου, τους φίλους μου και ξεχνάω να το κάνω» σημείωσε προσθέτοντας ότι «είναι απαραίτητο» αν δεν θέλει κάποιος να ξυπνήσει μία μέρα και να πει: “πώς βρέθηκα εδώ, γιατί κάνω αυτή τη δουλειά, γιατί είμαι τον συγκεκριμένο σύντροφο;”.»

Ενθουσιασμένη που θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κόσμο, να ακούσει ερωτήσεις και να δώσει απαντήσεις, η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της περιοδείας της «Ζήσε καλύτερα με εσωκεντρισμό», η παρουσίαση του βιβλίου θα έχει τον χαρακτήρα ομιλίας προσωπικής ανάπτυξης και σεμιναρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα αποκτούν εύκολα εφαρμόσιμα εργαλεία και στρατηγικές που θα τους βοηθήσουν να πάρουν τα ηνία της ζωής τους και να ζήσουν διεκδικώντας ό,τι πραγματικά τους αξίζει.

«Νομίζω ότι αν δεν είχα την αμέριστη αγάπη του κόσμου δεν θα ήταν εύκολο να συνεχίσω, αλλά να είναι καλά, με συναντούν στον δρόμο, ή στο διαδίκτυο και έρχονται και μου λένε: “είσαι η έμπνευσή μου, με βοήθησες στον επαγγελματικό τομέα, με βοήθησες να βγω από μία δύσκολη σχέση”. Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει και στα δύσκολα να προχωράω» σημείωσε.

Το 2020, την περίοδο της αβεβαιότητας και της κοινωνικής απομόνωσης που επέφερε η πανδημία της COVID-19, η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου ίδρυσε τη Φυλή των Nama σε µια προσπάθεια να συσπειρώσει την ελληνική κοινωνία. Το 2021, από κοινού µε τη Μαλού Λαρσινού, ίδρυσε το Nama Tribe, την πρώτη ελληνική συνδροµητική πλατφόρµα Coaching & Wellbeing, µε παρουσία σε 19 χώρες του κόσµου, που τιµήθηκε µε το βραβείο «Wellbeing Expert of the Year».

«Έχω μία πολύ αγαπημένη κοινότητα, τη Nama tribe, είναι οι συνδρομητές στην πλατφόρμα προσωπικής εξέλιξης και βρισκόμαστε διαδικτυακά, κάνω ζωντανά μία φορά τον μήνα κάνω live group coaching και έχουμε δημιουργήσει λέσχη ανάγνωσης» επισήμανε.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αντίξοες συνθήκες. «Έχω μεγάλη αδυναμία στον Έλληνα επιχειρηματία, επειδή έχω εργαστεί ως στέλεχος σε πολυεθνικές και είμαι επιχειρηματίας εδώ 20 χρόνια τώρα, έχω συλλέξει τεράστια γνώση. Όλη αυτή τη γνώση θέλω να τη μεταδώσω στον Έλληνα επιχειρηματία που παλεύει με συνθήκες, οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολες και ευνοϊκές στην Ελλάδα, οπότε θέλω να δώσω σε όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά εργαλεία που θα βοηθήσουν στον περιορισμό τους κόστους και στην αποφυγή λαθών» είπε.

«Θεωρώ ότι οι επιχειρηματίες είναι η ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας και αν όλοι πηγαίναμε σε ποσοστό 5% καλύτερα, η εθνική οικονομία θα βελτιωνόταν» συμπλήρωσε.

Η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας, με master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Συνεργατικές Στρατηγικές και πτυχίο Coaching από το Coach U. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια Lifestyle Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuing Education και έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο.

Αισιοδοξία για τη Νάνσυ Μαλλέρου είναι “να κοιτάξεις τις δικές σου δυνάμεις και να βρεις την ενέργεια και να έχεις ανθεκτικότητα να προχωρήσεις και να κάνεις το καλύτερο με αυτό που έχεις, με αυτό που σου φέρνει η ζωή”. «Δεν πιστεύω στο κυνήγι της αισιοδοξίας, αλλά στο να κυνηγάω ένα καλύτερο αποτέλεσμα, τη δική μου πειθαρχία, να ξεχωρίζω χρόνο για τους ανθρώπους μου. Αυτά πιστεύω ότι κάνουν τη ζωή όμορφη. Μου αρέσει η πρακτική αισιοδοξία (δηλαδή όταν βλέπω δέκα στραβά να πω: τα δύο πρέπει να τα ξεχάσω, από τα τρία θα μάθω κάτι, ένα θα το συγχωρήσω στον εαυτό μου και απ΄ όλα αυτά θα κοιτάξω να πάω παρακάτω, να κάνω το επόμενο βήμα. Για μένα αυτή είναι αισιοδοξία» υπογράμμισε.

Η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου θα αναπτύξει την έννοια του εσωκεντρισμού σε επιδραστική ομιλία στις 3 Απριλίου, στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο “IANOS” στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίασή της στηρίζεται στο βιβλίο της “Εσωκεντρισμός: Πώς να ζήσεις αναπολογητικά σε έναν κόσμο γεμάτο ενοχές” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εφαρμόσιμα εργαλεία και ενέργειες που θα τους βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, να απαλλαγούν από τις ενοχές, να επιτύχουν ψυχική και σωματική ηρεμία, να ξεκλειδώσουν τον αυθεντικό, μοναδικό εαυτό τους, να διεκδικήσουν τον χώρο που τους αναλογεί, δείχνοντας σεβασμό στα όρια των άλλων και να οικοδομήσουν ευτυχισμένες σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: Topwoman η Κατερίνα Καρανδρίκα – Η νεαρή ομογενής στέφθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2024» στη Νέα Υόρκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top