skip to Main Content

Topwoman η Ελένη Προβίδη – Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ελένη Προβίδη

linkedin/Eleni Providi

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της ΑΒ Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η κα. Ελένη Προβίδη αναλαμβάνει πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης από πλευράς τζίρου αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην χώρα ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Η κα. Προβίδη παίρνει τη θέση του κ. Σοφοκλή Γιαννακού, ο οποίος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, ύστερα από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην αλυσίδα.

Με βάση την ίδια απόφαση, το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πέρα από την τοποθέτηση της κας. Προβίδη συγκροτείται ως εξής: ο κ. Νικόλαος Λαβίδας παραμένει στη θέση του CEO και ο κ. Διονύσιος Διονυσόπουλος μη εκτελεστικό μέλος. Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2026.

Ελένη Προβίδη

Η αποχώρηση

Υπενθυμίζεται πως η αποχώρηση του κ. Γιαννακού πριν από περίπου δύο μήνες προκάλεσε αίσθηση στην αγορά καθώς έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια αλλαγή κορυφής στον δεύτερο μεγαλύτερο λιανέμπορο τροφίμων της χώρας, καθώς πέραν από τη θέση του προέδρου διατηρούσε και τη θέση του οικονομικού διευθυντή (τη θέση ανέλαβε η κα. Ελένη Αγγέλου).

Τo who is who της

Έμπειρη επικεφαλής νομικών θεμάτων, συμμόρφωσης, δημόσιων υποθέσεων και βιωσιμότητας.

Έχει πάθος για τον συνδυασμό στρατηγικής και εκτέλεσης με δομή.

Η κ. Ελένη Προβίδη ήταν μέχρι πρότινος VP Legal & Public Affairs της AB Βασιλόπουλος. Προσλήφθηκε στη ΑΒ Βασιλόπουλος το 2001 ως «Corporate Legal Counsel». Το 2004 ανέλαβε τα καθήκοντα της γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου και το 2010 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top