skip to Main Content

Topwoman η Ιωάννα Προκοπίου: Από μικρή στα καράβια – Σήμερα καπετάνισσα στον ναυτιλιακό κολοσσό Prominence Maritime S.A & αντιπρόεδρος του BIMCO

Ιωάννα Προκοπίου

Η Ιωάννα Προκοπίου, είναι μια σλυγχρονη topwoman και αποτελεί ένα από τα επιφανέστερα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας.

Είναι η δευτερότοκη κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου της οικογένειας.

Twitter/YES FORUM

Το who is who της

H Ιωάννα Προκοπίου είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού του πανεπιστημίου του Bath, και Master Ναυτιλίας, Χρηματοοικονομικών και Εμπορίου του πανεπιστημίου City του Λονδίνου, και έχει συμπληρώσει το πρόγραμμα Leadership Development του πανεπιστημίου Harvard. Είναι CEO  της Sea Traders SA και ιδρύτρια της Prominence Maritime SA.

Μεταξύ 2003 και 2007 εργάστηκε σε διάφορα τμήματα της Dynacom Tankers Management και της Dynagas Ltd και μεταξύ 2007 και 2009 ήταν επικεφαλής των τμημάτων S&P και Projects των εταιριών Dynacom Tankers Management και Dynagas Ltd, αναφέρει το desmos.org.

Eurokinissi

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων και Κύπριων εφοπλιστών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του North of England P&I Club και παράλληλα ασχολείται με το real estate, τον σχεδιασμό και την ανακαίνιση κτιρίων και το human resourcing.

Το 2010, αφού ηγήθηκε των δραστηριοτήτων Πωλήσεων και Αγοράς και Έργων στην Dynacom για τέσσερα χρόνια, η Ιωάννα ίδρυσε την Prominence Maritime S.A. μιας εταιρείας που άρχισε να επενδύει σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

Την ίδια χρονιά τέλεσε τον γάμο της με τον Γιάννη Καίρη, που συμμετείχε τότε στην Kairis Brothers Shipping, που φέρεται ότι πούλησε το τελευταίο της πλοίο το 2018.

Πρόσφατα εξελέγη αντιπρόεδρος του Baltic and International Maritime Council (BIMCO). Από την θέση της αντιπρόεδρου του παγκόσμιου ναυτιλιακού Οργανισμού BIMCO,  θα υπηρετεί τα επόμενα δύο χρόνια, τα συμφέροντα της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας, μετά την «ψήφο» εμπιστοσύνης που έλαβε από τους συναδέλφους της.

efkranti.gr

Βραβείο για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας κέρδισε η Ιωάννα Προκοπίου. 

Με καλά τεκμηριωμένο και καθαρό δημόσιο λόγο, η κ. Ιωάννα Προκοπίου έχει αναδείξει επιτυχώς θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία με γνώμονα την «πράσινη» μετάβαση.

Με την πολυδιάστατη και δυναμική δράση της σε διεθνείς επιτροπές και fora, έχει αναδείξει τη σημασία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. Οι δράσεις αυτές της κ. Ιωάννας Προκοπίου, που αφορούν το μέλλον της Ναυτιλίας των Ελλήνων, θεωρήθηκαν καινοτόμες, δημιουργικές και σύμφωνες με τις ανάγκες και της απαιτήσεις τόσο της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας όσο και της κοινωνίας που αυτή υπηρετεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top