skip to Main Content

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Πρώτος Έλληνας ο Παναγιώτης Καραΐσκος με χρόνο 2 ώρες, 22 λεπτά & 37 δευτερόλεπτα

Παναγιώτης Καραΐσκος

Χθες πραγματοποιήθηκε ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με τον Κενυάτη Έντουιν Κίπροπ Κίπτο να στέφεται νικητής με χρόνο ρεκόρ 2:10:33″.

Από τους Έλληνες αθλητές την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Καραΐσκος με τον εξαιρετικό χρόνο των 2 ωρών, 22 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

Ακολούθησε ο Μπάμπης Πιτσώλης.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος έκανε δηλώσεις μετά την δύσκολη και επιτυχημένη κούρσα του.

Ανέφερε: «είναι η ένατη μου συμμετοχή και ο ένατος μου τερματισμός. Είναι το τέταρτο μου μετάλλιο συνδυασμένο μ’ ένα χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ δικαιωμένος. Ήξερα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, απλά ήθελα να το επιβεβαιώσω και στην κούρσα, διότι κανένας δεν σ’ το υπογράφει ότι θα “βγει” και ότι θα ‘σαι καλά. “Βγήκε” και είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Συνέχισε, λέγοντας: «κλείνω δέκα χρόνια με τον 40 Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Από αύριο αρχίζει μια καινούργια μέρα, με καινούργιους στόχους, καινούργια ρεκόρ και όνειρα. Προχωράμε μπροστά».

Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: Οι μεγάλοι νικητές του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας: 1οι ο Κενυάτης Κίπτο & η Μαροκινή Αταμάνε – Καραΐσκος και Πριβιλέτζιο για την Ελλάδα (φωτό-βίντεο)

Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας αθλητής πρόσθεσε άλλη μια σημαντική εμφάνιση στο βιογραφικό του.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους της εποχής μας. Ο δρομέας έγινε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον Ημιμαραθώνιο Αττικής ενώ πέρυσι κατέκτησε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο την τέταρτη θέση με χρόνο 02:17:35.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top