skip to Main Content

Topwoman η Κωνσταντίνα Μπεθάνη CEO της Tenebra Studios – Φτιάχνει εφαρμογές, βίντεοπαιχνίδια, serious games! Ποια είναι (φωτό)

Topwoman η Κωνσταντίνα Μπεθάνη

Η Κωνσταντίνα Μπεθάνη,  CEO της Tenebra Studios, είνα μια σύγχρονη topwoman, μια δυναμική γυναίκα στον χώρο των τεχνολογιών. 

Η Κωνσταντίνα δημιουργεί ψηφιακό διαδραστικό λογισμικό. Αυτό ουσιαστικά καλύπτει τα πάντα: Εφαρμογές, βιντεοπαιχνίδια, serious games.

Όπως γράφει και στο βιογραφικό της στο Linkedin έχει μεγάλη εμπειρία σε Unity3D, C#, C++, Java, OpenGL, Τεχνολογία γραφικών, Shaders, Βελτιστοποίηση και φορητότητα γραφικών, Ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων, Ανάπτυξη παιχνιδιών και σχεδιασμό παιχνιδιών. 

Το who is who της

Η Κωνσταντίνα Μπεθάνη φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και κατόπιν ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επί σειρά ετών απασχολήθηκε στο Political Intelligence αρχικά στην έρευνα, έπειτα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατόπιν σε εταιρία των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Marketing σε διάφορους φορείς.

Είναι ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια της ανεξάρτητης ελληνικής εταιρίας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Tenebra Studios, στην οποία διατηρεί το ρόλο της Marketing / Creative Director και συμπαραγωγού.

Παράλληλα, είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Web and Games Development του ΙΙΕΚ New York, μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου New York College.

”Έχω μάθει μέσα από αυτή την δουλειά είναι να μην τα παρατάω, όσες αναποδιές και τα όποια εμπόδια μου παρουσιάζονται στην πορεία. Έχω μάθει να κυνηγάω τα όνειρά μου και στο τέλος να δικαιώνομαι. Με έχει επίσης μάθει να βρίσκομαι σε συνεχή συναγερμό, πάντα προετοιμασμένη για το απρόοπτο και το αναπάντεχο, χωρίς να φοβάμαι να ρισκάρω.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, έχω κατανοήσει πως ο καθημερινός εμπλουτισμός των γνώσεών σου, είναι το κλειδί για να ξεπερνάς τα όποια προβλήματα. 

Η έλλειψη γυναικών στις νέες τεχνολογίες ανήκει στο παρελθόν και ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας απασχολούν γυναίκες σε θέσεις υψηλής ισχύος”, έχει πει σε συνέντευξή της.

Tenebra Studios

Η Tenebra Studios, μια εταιρεία ανάπτυξης και εντοπισμού παιχνιδιών, ιδρύθηκε το 2006 από τον Θάνο Γεωργούλη και την Κωνσταντίνα Μπεθάνη στην Αθήνα.

Έκτοτε, διατηρεί σταθερή συνεργασία με τη Sony Hellas, τη Sony Norway και τη Sony Portugal. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμμετείχε στις μεταφράσεις των Uncharted 3 και 4, The Last of Us και God of War 3.

Η Tenebra Studios έχει επίσης πολυετή συνεργασία με τις Huawei και Xiaomi, αναπτύσσοντας ειδικά παιχνίδια για τα καταστήματα εφαρμογών τους στην Κίνα. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Abbott Diabetes Care Hellas καθώς και για τον εκπαιδευτικό όμιλο New York College, ενώ έχει αναπτύξει διαδραστικές διαφημιστικές εφαρμογές για το Mediterranean College, την Αττικό Μέλι ΑΕ, τη Velvita και άλλες εταιρείες.

Εκτός από τα βιντεοπαιχνίδια, η εταιρεία έχει αναπτύξει εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιες συσκευές, ενώ παρέχει QnA, beta-testing, προγραμματισμό εκτός του χώρου της και Ε & Α για τις Warner Bros. Interactive Entertainment, Firaxis, Blizzard Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top