skip to Main Content

Η διάσημη Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου παρουσίασε το νέο της βιβλίο, “Dina’s Bakery, My best recipes”, – Ο σύζυγος, η μητέρα, οι γιοι, οι αδερφές της ήταν όλοι εκεί (φωτό)

Η διάσημη Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα Φαίδρα του St.George Lycabettus Lifestyle Hotel στην Αθήνα, συνεργάτες και φίλοι γιόρτασαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής της δημοφιλούς σεφ, Ντίνας Νικολάου, με τίτλο Dina’s Bakery, My best recipes, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές της, έχοντας ένα κοινό συστατικό: το αλεύρι… Τη φωτογράφιση του βιβλίου υπογράφει ο φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης και το food styling η Γωγώ Νικολάου.

Για το βιβλίο μίλησαν η Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), η Αλεξία Κεφαλά, δημοσιογράφος (Le Figaro, Τα Νέα), η Κατερίνα Δάκου, ιδιοκτήτρια της Αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Δάκου», η Ειρήνη Βασιλοπούλου, νομικός-επιχειρηματίας και η Ελένη Τσολάκη, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη συγγραφέα και τόνισε την άψογη συνεργασία που είχε μαζί της κατά την έκδοση του βιβλίου. Ξεχωριστή παρέμβαση έκανε και ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου που τόνισε τον «μαμαδίστικο» χαρακτήρα και την αυθεντικότητα των συνταγών αυτού του βιβλίου.

Η Ντίνα Νικολάου, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε το κοινό και περιέγραψε την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του βιβλίου: «Είναι οι συνταγές που, αν ζούσα έναν αιώνα πριν, σίγουρα θα κατέγραφα σε ένα ρομαντικό, λουλουδάτο τετραδιάκι, για να μην ξεχαστούν και να τις κληροδοτήσω σε αυτούς που αγαπώ. Είναι ένα βιβλίο συνταγών, αλλά κυρίως ένα βιβλίο στιγμών από τη ζωή μου».

Στην παρουσίαση έδωσε το «παρών» πλήθος επώνυμων φίλων και συνεργατών της συγγραφέως. Η Ντίνα Νικολάου υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα των χορηγών της βραδιάς: αλμυρές λιχουδιές από τους Μύλους Δάκου, κρασιά από το οινοποιείο Muses Estate, μανιάτικα λαλάγγια από το Alexia’s Coffee & Food Collection, αλλαντικά Mπούμπας και παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου από την εταιρία Χρυσάφη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top