skip to Main Content

Topwoman η Σοφία Μαλκογεώργου – Το κορίτσι λάστιχο που θα πάει στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι 2024 – Το “alter ego” της Πλατανιώτη (φωτό-βίντεο)

 

Αγχος, πίεση, αγωνία, αλλά τέλος καλό, όλα καλά… Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο αγώνισμα του ντουέτου, έστω κι χρειάστηκε να περιμένουν την ολοκλήρωση του τελικού στο ελεύθερο ομαδικό για να «φιξάρουν» το εισιτήριο για την «Πόλη του Φωτός».

Δύο κοπέλες, topwomen, που έχουν συζητηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την Ευαγγελία Πλατανιώτη είπαμε τα καλύτερα και όχι άδικα!

Σήμερα θα εστιάσουμε στο “alter ego”, Σοφία Μαλκογεώργου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 1998.

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική κολύμβηση σε ηλικία οχτώ ετών και ενσωματώθηκε στην Εθνική ομάδα στα 13 της.

Το 2016 κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων της Ριέκα, ενώ έχει διακριθεί σε Μεσογειακά Πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες.

Το 2022 κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο κόμπο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, κατέλαβε την τέταρτη θέση επίσης στο κόμπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και την έκτη θέση στο ντουέτο (με την Ευαγγελία Πλατανιώτη) στην ίδια διοργάνωση.

Το 2023 κατέκτησε στο ντουέτο (με την Ευαγγελία Πλατανιώτη) το Χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας.

“Η μαμά μου με πήγαινε, μου άρεσαν πολύ και τα δύο και ήθελα κάπως να μπορέσω να τα συνδυάσω. Κάποια στιγμή έτυχε να πάω και πάλι με τη μητέρα μου σε αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης, όπως λεγόταν ακόμη, ενθουσιάστηκα και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Έχω και μια μικρότερη αδερφή, η οποία έκανε πολλά χρόνια το άθλημα και εκείνη και πλέον είναι προπονήτρια. Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι, στην Αργυρούπολη, στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο, κατάλαβα ότι ήταν και αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

Όταν άρχισε να σοβαρεύει το πράγμα και να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας από την Α’ Γυμνασίου, πλέον άρχισα να έχω πολλούς περιορισμούς στη ζωή μου και στο πρόγραμμά μου.

Δεν μπορούσα να βρίσκομαι τόσο με τους φίλους μου, να πηγαίνω σε σχολικές εκδρομές, έπρεπε να κοιμάμαι πολύ νωρίς, γιατί το πρωί είχα προπόνηση, οπότε όλο αυτό με δυσκόλεψε, ειδικά τα πρώτα χρόνια”, έχει δηλώσει σε συνέντευξη της.

Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

“Μπήκα με διάβασμα, με τα μόρια που έγραψα στις Πανελλήνιες. μπορούσα να μπω «άνευ», αλλά οι βαθμοί μου ήταν τέτοιοι που μου επέτρεψαν να μπω στην πρώτη επιλογή ήθελα στην Αθήνα.”

“Δυστυχώς, δεν έβγαινε το πρόγραμμα με τις πολύωρες προπονήσεις και στα 21 μου επέλεξα να σταματήσω από την Εθνικήσυνέχισα όμως να προπονούμαι σε συλλογικό επίπεδο.

Όταν πλέον πήρα το πτυχίο μου και έκλεισε αυτός ο κύκλος, επέλεξα να επιστρέψω.

Το διάστημα της απουσίας μου ήταν μεγάλο, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκα να ξαναμπώ στους ρυθμούς της Εθνικής και να υπερκαλύψω το κενό της απουσίας μου, καθώς προπονούμουν και γυμναζόμουν κανονικά, απλώς δεν ήμουν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το αντικείμενο του πτυχίου μου είναι συναφές με τη δουλειά του πατέρα μου (εκείνος τραπεζικός, η μητέρα μου νηπιαγωγός), μου αρέσει πάρα πολύ και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον με αυτό.

Βέβαια, θα ήθελα να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ και την καλλιτεχνική κολύμβηση, να μείνω κοντά στον χώρο, να παρακολουθώ και να ενημερώνομαι, αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο.”

Κάνοντας μία βόλτα στο instagram της 26χρονης καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί να συνδυάσει την κοινωνική της ζωή με την καριέρα της.

Στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει βόλτες με καλή παρέα και λατρεύει να φωτογραφίζεται με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Μέσα από τον ενεργό λογαριασμό της με τους 3,345 χιλιάδες ακολούθους μοιράζεται ευχάριστες και συγκινητικές στιγμές από τη ζωή της.

Στο πλευρό της πάντα είναι η οικογένεια της, οι γονείς της και η αδερφή της, Εύα.

Και φυσικά όπως είπαμε και παραπάνω καλοί φίλοι, που είναι δίπλα της ό,τι και να γίνει!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτό το κορίτσι-παράδειγμα για όλους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top