skip to Main Content

Αν δεν έχετε διαλέξει προορισμό για Αγίου Πνεύματος… Σκεφτείτε αυτό το υπέροχο ταξίδι στην Αστυπάλαια ! 5 μέρες στο καταφύγιο γαλήνης !

Αστυπάλαια

5 μέρες αεροπορικώς σε Αστυπάλαια – Λιβάδι- Μαλτεζάνα – Χώρα – Κρουαζιέρα σε Κούνουπα, Κουτσομύτη και Κόκκινο γκρεμό – Πέρα Γυαλός – Αρχαιολογικό Μουσείο. Διαμονή στο MALTEZANA BEACH HOTEL 3* με πρωινό και 4 γεύματα σε εστιατόρια του νησιού.  

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αστυπάλαια.
Άφιξη στην Αστυπάλαια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμά θα περιηγηθούμε στον οικισμό Μαλτεζάνα όπου θα γνωρίσουμε το «πειρατικό» παρελθόν του οικισμού, τα υστερορωμαϊκά Λουτρά του Ταλαρά και το Μνημείο του Γάλλου ναυάρχου Bisson.Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραθαλάσσιο εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, επισκεπτόμαστε για μπάνιο την πανέμορφη παραλία «Στενό». Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για την περιήγησή μας στη Χώρα, όπου  θα μάθουμε για τη λειτουργία των Ανεμόμυλων και τη στρατηγική σημασία τους την περίοδο της Τουρκοκρατίας.Μέσα από τα καλντερίμια θα επισκεφτούμε τα συμπλέγματα εκκλησιών, κάτι ασυνήθιστο για τα χριστιανικά δεδομένα.Έπειτα θα φτάσουμε στο Ενετικό Κάστρο των Querini για να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα προς το απέραντο γαλάζιο και να γνωρίσουμε την ιστορία του. Μέσα στο Κάστρο θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο και το Αστυπαλίτικο Σπίτι. Ώρα για ινσταγκραμικές φωτογραφίες! Στη συνέχεια θα περάσουμε από το μοναστήρι της Παναγιάς της Πορταίτισσας και θα καταλήξουμε στο μοναδικό «νεκροταφείο βρεφών» του 8ο Π.Χ.Στην πλατεία του νησιού μας περιμένει το δείπνο μας σε ένα όμορφο εστιατόριο με θέα τους ανεμόμυλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

 

3η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τον οικισμό Πέρα Γυαλό και το Αρχαιολογικό μουσείο Αστυπάλαιας. Έπειτα θα επισκεφτούμε ντόπιο παραγωγό που θα μας παρουσιάσει τα τοπικά προϊόντα του νησιού και τις πρακτικές παραγωγής τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε για μπάνιο την κοσμοπολίτικη παραλία του Λιβαδιού. Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με θέα το Κάστρο. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, προαιρετικά ξεκινάμε την ολοήμερη κρουαζιέρα με τον πιο διάσημο καπετάνιο του νησιού! Θα επισκεφτούμε τις μαγικές παραλίες στα νησάκια του Κουτσομύτη και της Κουνούπας. Έπειτα, παρέα με τις ιστορίες του καπετάνιου, θα φτάσουμε στον επιβλητικό Κόκκινο Γκρεμό για μια τελευταία βουτιά. Το απόγευμα θα δειπνήσουμε σε εστιατόριο της περιοχής. Προαιρετική βραδινή έξοδο στη Χώρα για ποτό και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Διαβάστε επίσης: Χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2024 για την Paleros Bay

5η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, περιήγηση με το πούλμαν στο Ανατολικό τμήμα του νησιού. Μια προστατευόμενη περιοχή natura με σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, από το Ιταλικό παρατηρητήριο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στον Καστελλάνο, τα παλιά ασβεστοκάμηνα στο Αγρελίδι, μέχρι τα κεδροδάση και τον ιστορικό οικισμό του Βαθιού. Στη συνέχεια θα κολυμπήσουμε στην παραλία Μαλτεζάνα ή το Σχοινώντα. Νωρίς το απόγευμα έτοιμοι για αναχώρηση προς το αεροδρόμιο και επιστροφή γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top