skip to Main Content

Artisanal Lounge and Gardens: Το bar-restaurant παράδεισος του design, των εκρηκτικών cocktails & των elegant μεσογειακών πιάτων

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα μπαρ της Αθήνας. Με ένα mix & match από  ’60s-’70s επιρροές  το Artisanal Lounge & Gardens στην Κηφισιά έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια των Αθηναίων. Η γυάλινη κατασκευή που αγκαλιάζει την ξύλινη εξωτερική μπάρα, ο καταπράσινος κήπος με τα πανύψηλα κυπαρίσσια και την όμορφη orangerie καθιστούν το bar-restaurant των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου είναι από τα hot spots της Αθήνας, με κοινό κάθε ηλικίας.

Τα ιδιαίτερα δε, αντικείμενα-αντίκες δημιουργούν ένα από τα πιο όμορφα θεατρικά σκηνικά. Όμως αυτά δεν είναι αρκετά γιατί πολύ μεγάλη προσοχή δίνεται και στο μενού που έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κλέβει τις εντυπώσεις και να ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους και κυρίως τους απαιτητικούς.

Οι προτάσεις του είναι όλες προσεγμένες στην παραμικρή λεπτομέρεια, από τα φρέσκα υλικά που επιλέγονται στην κουζίνα ανάλογα την εποχή μέχρι τις γεύσεις και τα αρώματα που αναδύονται όταν ο πάγος πέσει στα ποτήρια και σερβιριστεί στους θαμώνες από το μπαρ.

Υπέυθυνος για αυτό είναι ο Δημήτρης Κιάκος που επιμελείται τα cocktails κι έχει δημιουργήσει μια συλλογή από κομψές μείξεις που συνοδεύουν ιδανικά τις ανανεωμένες γευστικές προτάσεις του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Οι δυο τους αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο που «σκοράρει» από το πρώτο κιόλας σερβίρισμα.

Το σέρβις είναι εξαιρετικό, η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση το ίδιο, όπως και η ποιότητα της πρώτης ύλης που είναι η βάση για το τελικό αποτέλεσμα, που απ’ ότι φαίνεται έχει κερδίσει κάθε επισκέπτη.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Το ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Ζηρίνη μεταμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο σύγχρονο Artisanal Lounge and Gardens. Γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια-μπαρ της πόλης, τόσο για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει όσο και για το φιλόξενο περιβάλλον του.

Ο εξωτερικός χώρος περιβάλλεται από σπάνια δέντρα που χρονολογούνται περί τα τέλη του 1890, όπως η ροβίνια η ψευδοακακία. Την επιμέλεια του ανέλαβε ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν εμπλουτίζοντας τον με περίπου εκατό διαφορετικά λουλούδια και φυτά. Σε αυτόν τον φιλόξενο κήπο προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επιλογές για καφέ, φαγητό ή ποτό.

Το κτίριο των αρχών του περασμένου αιώνα κατασκευάστηκε ως κατοικία και λειτούργησε έτσι για πολλά χρόνια. Οι αρχιτέκτονες Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης που ανέλαβαν την διαμόρφωση του Artisanal, εμπνεύστηκαν από την αστική διακόσμηση της δεκαετίας του ‘50 μέχρι και τα μέσα του ‘60.

Πάμε για ένα ποτάκι στο Μπαρ;

Στο μπαρ του Artisanal συγκεντρώνονται όσοι θέλουν να χαλαρώσουν μετά από μία απαιτητική ημέρα, απολμβάνοντας κάποιο από τα δημιουργικά cocktails που προτείνει στον κατάλογό του ο διακεκριμένος bartender και ιδιοκτήτης του περίφημου The Gin Joint, Δημήτρης Κιάκος. Δεν είναι τυχαίο που το Artisanal βρέθηκε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ανάμεσα στα βραβευμένα bar-restaurants της Αθήνας έχοντας ήδη αποσπάσει δύο βραβεία.

Κάτι ψήνεται στην κουζίνα…

Με καθαρά μεσογειακό προσανατολισμό και αναφορές στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, η κουζίνα του Artisanal χαρίζει νέες γευστικές απολαύσεις και εμπειρίες. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του chef Δημήτρη Δημητριάδη. Ένας έμπειρος chef με θητεία σε βραβευμένα εστιατόρια όπως η Hytra ή το εμβληματικό Noma.

Ακολουθώντας πάντα τις επιτάσεις της εποχής φέρνει στο τραπέζι μας φρέσκα χορταρικά και βότανα από τροφοσυλλέκτες της Πελοποννήσου, τρούφες από την Ξάνθη, νιβατό τυρί από την Λάρισα, χέλι από την Άρτα, αλλαντικά από την Ευρυτανία, ελληνικό λαβράκι βιολογικής εκτροφής, λαχανικά υδροπονικής καλλιέργειας και χειροποίητο ψωμί παραγωγής μας αποτελούν μόνο μερικά από τα στοιχεία εκείνα που παντρεύονται με σύγχρονες τεχνικές για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Το Artisanal προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει καθημερινά μεταξύ ενός προσεκτικά επιλεγμένου brunch κατά τη διάρκεια του πρωινού, ενός γευστικού αλλά και ελαφρού γεύματος που προσφέρεται μέχρι αργά το απόγευμα ή ενός πλήρους δείπνου για αργότερα. Βέβαια ένα απλό, χαλαρό ποτό στο τέλος μίας φορτωμένης ημέρας είναι must κι αυτές τις ανάγκες είναι σίγουρο ότι το Artisanal Lounge & Gardens  τις καλύπτει.

Το Artisanal έχει γίνει το αγαπημένο στέκι των Αθηναίων και των απανταχού celebrities που παρελαύνουν σχεδόν καθημερινώς από το μαγαζί.

 

 

 

 

 

Artisanal Lounge & Gardens
Ζηρίνη 2, Κηφισιά
2108086111, 6936144744
www.artisanal.gr
Facebook:@ARTISANAL
Instagram:@artisanal_restaurant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top