skip to Main Content

Πολυτελές 5αστερο ξενοδοχείο με πισίνα γιγαντιαίων διαστάσεων, 800 δωμάτια & αστεροσκοπείο το νέο απόκτημα της Ελούντας

Μία νέα, υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα 800 κλινών αναμένεται να ξεκινήσει να οικοδομείται, εντός του 2018, στα όρια του Δήμου Αγίου Νικόλαου, στη θέση Τσιφλίκι της Ελούντας.

Το ξενοδοχείο θα έχει τις προδιαγραφές πεντάστερου και θα είναι δυναμικότητας περίπου 800 κλινών, ενώ θα διαθέτει και ένα συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 400 ατόμων. Επίσης, θα γίνουν πολλές φυτεύσεις, ενώ ακόμα και οι οροφές των κτηρίων θα είναι σκεπασμένες με πράσινο. Πρόκειται για μία επιχειρηματική κίνηση η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω το ποιοτικό τουριστικό προϊόν της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Κρήτης.

Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης έδωσε το «πράσινο» φως για την νέα ξενοδοχειακή μονάδα και η ανέγερσή της αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Μάλιστα, εφόσον δοθεί άδεια, στα σχέδια περιλαμβάνεται και ένα… αστεροσκοπείο. Επίσης θα κατασκευαστεί μια τεραστίων διαστάσεων πισίνα, σχεδόν σαν θάλασσα, για να μην πειραχτεί η ακτογραμμή.

Ιδιοκτήτης είναι η εταιρεία GARDEN PLAZA Α.Ε. η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ. To συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε έκταση 160 στρεμμάτων, περιλαμβάνοντας πέτρινες βίλες και μικρά μπλοκ που θα ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο.

Τη διαχείριση του ξενοδοχείου, κατά τις πληροφορίες, θα αναλάβει ο όμιλος AVRA Hotels Collection, ο οποίος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, έχει τη διαχείριση του Αstir Odysseus Resort and Spa, καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach @ Village, Hermes και Coral.

Ο κ. Ράνης διαθέτει ήδη το ξενοδοχείο 5 αστέρων Αstir Odysseus Resort and Spa στην Κω.

Παράλληλα, υπήρξε θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή για την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε Χερσόνησο στις Κάτω Γούβες και στην Ελούντα.

Επίσης, η επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη βελτίωση τμήματος στη νότια πλευρά του οδικού άξονα Βρύσες-Ασκύφου-Χώρα Σφακίων μήκους δυο περίπου χιλιομέτρων με βάση την οποία θα υπάρξει διαπλάτυνση στο μοναδικό τμήμα του υφιστάμενου άξονα, αυξάνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στη κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Τέλος, η επιτροπή ενέκρινε την αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE και της VODAFONE στις περιοχές Λιθίνων Σητείας και Ζενίων Αγ. Νικολάου, όπως επίσης την κατασκευή σταθμού επίγειας ψηφιακής εκπομπής της εταιρείας DIGEA στη περιοχή Μυλοποτάμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top