skip to Main Content

Made in Greece η ομάδα V-SPACE: Το 5ο Λύκειο Βύρωνα, κέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «CanSat in Europe»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια πολύ μεγάλη διάκριση απέσπασε η ομάδα V-SPACE των μαθητών της Α’ και Β’ λυκείου του 5ου Λυκείου Βύρωνα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που έλαβε χώρα στο Πάρκο Επιστημών της Γρανάδας στην Ισπανία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Ελένη Ρόμπολα και Πέτρο Ξηρόδημα, κατασκεύασαν ένα μοντέλο δορυφόρου, το οποίο βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού «CanSat in Europe».

Μετά τη διάκρισης της, η ομάδα επεφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη στον δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, αφού τον επισκέφθηκαν για να τον ευχαριστήσουν για την οικονομική βοήθεια από το Δήμο αλλά και την ηθική υποστήριξη που τους παρείχε από την αρχή της προσπάθειας τους.

Έχοντας μαζί τους το Πανευρωπαϊκό Βραβείο που κέρδισαν, τη μασκότ του διαγωνισμού του ESA και το μοντέλο του δορυφόρου που απέσπασε τη μεγάλη διάκριση, συζήτησαν με τον Γρηγόρη Κατωπόδη για τον διαγωνισμό και την κορυφαία επιτυχία που πέτυχαν.

Μάλιστα τα παιδιά δώρισαν στον Γρηγόρη Κατωπόδη το T- shirt  με το οποίο διαγωνίστηκε η ομάδα τους στη Γρανάδα κι ένα κολάζ φωτογραφιών με τη δράση τους γύρω από ένα μεγάλο χειρόγραφο “Ευχαριστούμε”.

«Η επίσκεψη αυτή είναι μία από τις πιο όμορφες και πιο συγκινητικές στιγμές που έχω ζήσει ως δήμαρχος», δήλωσε ο Γρηγόρης Κατωπόδης και υποσχέθηκε στα παιδιά μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν τους το Σεπτέμβριο, στο Θέατρο Βράχων, μαζί με τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Βύρωνα στα ΑΕΙ για το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top