skip to Main Content

Topwoman η Ευαγγελία Κουτσοβούλου: Από τη δημοσιογραφία, ιδιοκτήτρια δικής της επιχείρησης με βότανα – Το Daphni’s and Chloe πήγε από το 0 σε εξαγωγές στην Αμερική (φωτό – βίντεο)

Ευαγγελία Κουτσοβούλου

Το 2014 πήρε την απόφαση και επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα από την Ιταλία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή στην Μπολόνια και αφήνοντας πίσω τη δουλειά της αρθρογράφου.

Με αγάπη για τη μαγειρική και τα παραδοσιακά προϊόντα και βότανα της Ελλάδας, η Ευαγγελία Κουτσοβούλου αποφάσισε να βοηθήσει παραγωγούς να «ταξιδέψουν» τον κόπο τους σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία της Daphnis and Chloe απευθύνεται κυρίως σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ προμηθεύει κάποια από τα καλύτερα ντελικατέσεν στον κόσμο.

Μιλώντας στο Women on Top, η συμβουλή της σε μια νέα επιχειρηματία είναι: «Πριν πάρει αποφάσεις, να έχει μελετήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε πλευρά του αντικειμένου με το οποίο θέλει να ασχοληθεί. Τα πιο δύσκολα εμπόδια που συναντάμε είναι αυτά που δεν έχουμε φανταστεί».

«Όσο εργαζόμουν στο Μιλάνο ως δημοσιογράφος, οι Ιταλοί φίλοι μου ενθουσιάζονταν με τη ρίγανη που έφερνα από την Ελλάδα και έτσι ξεκίνησα να ψάχνω τους λόγους για τους οποίους τα βότανα της χώρας μας τους ήταν πιο αρεστά. Η έρευνα που έκανα αποκάλυψε εκλεκτές ποικιλίες που μπορεί κανείς να βρει μόνο σε τοπικές αγορές της Ελλάδας».

Από την έρευνα η Ευαγγελία πέρασε στην πράξη και ίδρυσε την εταιρεία της η οποία έχει καταφέρει να συνδέσει την ποιοτική παραγωγή μικρής κλίμακας με τις αγορές του κόσμου. Τα προϊόντα της Daphnis & Chloe απευθύνονται σε όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα, τη φυσική διατροφή και τη μαγειρική και πλέον εξάγονται σε 18 χώρες.

thepeoplestrust.gr

thepeoplestrust.gr

«Συνειδητοποιήσαμε πως για την εξέλιξη της εταιρείας έπρεπε να κάνουμε κάποια σημαντικά επόμενα βήματα όπως η δημιουργία ενός εσωτερικού εργαστηρίου για να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα προϊόντα μας.

Έτσι ήρθαμε σε επαφή με το The People’s Trust (ΜΚΟ) που μας βοήθησε στη δημιουργία αυτού του νέου χώρου». Από εκεί η Ευαγγελία σχεδιάζει τους στόχους της για τη συνέχεια οι οποίοι περιλαμβάνουν την ανάδειξη της Daphnis and Chloe ως συνώνυμη των καλύτερων μεσογειακών βοτάνων και μπαχαρικών που διατίθενται στις διεθνείς αγορές. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα το πετύχει. Γυναικεία επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια στα καλύτερα της!

Φοβήθηκες στην αρχή;

Ακόμα φοβάμαι πολλές φορές. Ίσως λιγότερο από την αρχή. Πριν ξεκινήσω δεν φοβήθηκα γιατί δεν είχα ιδέα του τι θα αντιμετώπιζα. Έχουν υπάρξει και στιγμές που έχουμε ζοριστεί πολύ και έχουμε τρομοκρατηθεί. Αλλά όσες φορές έχει τύχει κάτι σχετικό, έχουμε ξεπεράσει και τις δυσκολίες και το φόβο και φτάσαμε στο στόχο μας.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

Πίστευα στην ιδέα κι ακόμα πιστεύω. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Δεν το βάζω κάτω εύκολα και δεν απογοητεύομαι. Συνήθως όταν κάτι πάει στραβά σκέφτομαι αν και τι έκανα λάθος. Μέχρι στιγμής τα λάθη μας προσέχαμε να μην έχουν μεγάλο κόστος, όχι μόνο οικονομικό αλλά και χρονικό και ψυχολογικό.

Ευαγγελία Κουτσοβούλου

thepeoplestrust.gr

Έχεις βιώσει κάποια διάκριση ως επιχειρηματίας λόγω φύλου;

Ίσως είμαι από τις τυχερές. Είμαι όμως γενικά ένας άνθρωπος με αρκετά δυναμικό χαρακτήρα. Σαφώς κι έχω έρθει αντιμέτωπη με επαγγελματία ο οποίος είναι συνηθισμένος να λειτουργεί αυταρχικά. Συχνά μια γυναίκα, όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους αντιδράσεις, ίσως κάνει πίσω γιατί νιώθει ότι απειλείται. Αλλά εγώ είμαι από εκείνες που, αν έχω δίκιο, θα επιμείνω να γίνει αυτό που λέω. Έχω δει όμως κοπέλες που δεν μπορούν να επιβάλλουν το λόγο τους ,επειδή ο άλλος τις βλέπει υποτιμητικά. Δεν μπορούν όλοι να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχουμε όμως να φοβηθούμε τίποτα. Δεν πρέπει να μας φοβίζει τίποτα.

Διαβάστε αλόκληρη τη συνέντευξη εδώ: womenontop.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top