skip to Main Content

Topwoman η Μαρίνα Ζαχαρία: Η νηπιαγωγός από τη Θεσσαλονίκη ένα βήμα πριν το “Νόμπελ των εκπαιδευτικών” – Οι πρωτοποριακές μέθοδοι & η ρομποτική (φωτό)

Μαρίνα Ζαχαρία

Ρομποτική, διεθνείς συνεργασίες και πρωτοποριακή εκπαίδευση μερικές από τις μεθόδους που εφαρμόζει η Μαρίνα Ζαχαρία στο νηπιαγωγείο Λαγυνών!

Πριν από μερικά χρόνια μια νηπιαγωγός υπέβαλλε αίτημα σε δράση ρομποτικής που χρηματοδοτούνταν από το Ίδρυμα Ωνάσης.

Το θέμα της συμμετοχής ήταν η δημιουργία ενός συστήματος αυτόματου ποτίσματος με τεχνητή νοημοσύνη.

Μαρίνα Ζαχαρία

Όταν οι ιθύνοντες της δράσης είδαν τους υψηλούς στόχους που έβαλε η νηπιαγωγός Μαρίνα Ζαχαρία, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο θα μπορούσαν τα νήπια να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο θέμα.

«Τελικά όχι μόνο τα καταφέραμε, αλλά διακριθήκαμε κιόλας», λέει μιλώντας στη Voria.gr η κ. Ζαχαρία.

Έχοντας κλείσει 21 χρόνια στην προσχολική εκπαίδευση, η έμπειρη πια εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου Λαγυνών του Δήμου Λαγκαδά έλαβε μια σημαντική διάκριση, η πρώτη για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Μαρίνα Ζαχαρία

Η κ. Ζαχαρία, συμπεριλήφθηκε στους 50 εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού (Global Teacher Prize) που γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCO, έχοντας επιλεγεί ανάμεσα σε 7.000 υποψηφιότητες.

Άτυπα αποκαλείται το Νόμπελ των εκπαιδευτικών και η κ. Ζαχαρία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφιοτήτων, καθώς κρίθηκε για το εκπαιδευτικό της έργο τα τελευταία χρόνια, τις διακρίσεις που κατέκτησε με τους μαθητές της, αλλά και για την προσφορά της στους εκπαιδευτικούς ως πρεσβευτής eTwinning και Leading Teacher for Greece.

Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου στο Παρίσι στο κτίριο της UNESCO όπου θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Μαρίνα Ζαχαρία

Facebook: Marina Zacharia

Μαρίνα Ζαχαρία

Facebook: Marina Zacharia

Μαρίνα Ζαχαρία

Facebook: Marina Zacharia

Ποια είναι η Μαρίνα Ζαχαρία με δικά της λόγια …

Είμαι η Μαρίνα Ζαχαρία και είναι τιμή μου και καμάρι μου που είμαι νηπιαγωγός. Όταν ο γυναικολόγος μου έλεγε πως δύσκολα θα αποκτήσω παιδιά έλεγα δεν πειράζει, έχω παιδιά, γεμίζει η ψυχή μου αγάπη…

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στη Θεσσαλονίκη. Διορίστηκα στη Χίο όπου γνώρισα υπέροχους ανθρώπους (αν και λένε πως όλοι οι Χιώτες είναι λωλοί, άλλος λίγο, άλλος πολύ) κι εκεί βοήθησα στη δημιουργία της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χίου, αλλά και στην έκδοση του Λευκώματος των σχολείων. Μετεκπαιδεύτηκα στο Διδασκαλείο, όπου μου δόθηκε η αφορμή για τη σελίδα Περί…Νηπιαγωγών.

Από το 2010 έχω οργανική στην πανέμορφη Όσσα. Μόλις πέρασα την αυλόπορτα αναφώνησα «Βρήκα τον Παράδεισό μου» και είχα δίκιο. Απλόχεροι ζεστοί άνθρωποι, που ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες μου για το σχολείο με το που έτριβα το λυχνάρι μου. Παιδιά αθώα, φιλότιμα, που ξέρουν να παίζουν, που μετρούν κάμπιες, που μαζεύουν αμύγδαλα από την αυλή και τα τρώνε, που ταΐζουν τα αδέσποτα, που νηστεύουν και μεταλαμβάνουν… Παιδιά που θεωρώ παιδιά μου και που νιώθω ευλογημένη που βρέθηκα μαζί τους!!!

Πριν 5 μήνες εκείνος ο γυναικολόγος έσκιζε τα πτυχία του, μια που με αξίωσε ο Θεός να γίνω μανούλα ενός υπέροχου πλάσματος που ακόμη δεν πιστεύω ότι είναι δικό μου…

Μαρίνα Ζαχαρία

Facebook: Marina Zacharia

Θα κλείσω με μια φράση προς όλους τους παιδαγωγούς, της οποίας το νόημα κατάλαβα τώρα που έγινα γονιός:

Το ΚΑΘΕ παιδί στην τάξη μας είναι για κάποιον ολόκληρος ο κόσμος!!! Ας μην το ξεχνάμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top